7 lietas, kas uzlabos garastāvokli

7 lietas, kas uzlabos garastāvokli

Ir atnācis rudens, kokos paliek aizvien mazāk lapu, dienas sarūk aizvien īsākas un garastāvoklis kļūst aizvien draņķīgāks. Ja arī jūs pārņem šādas vai līdzīgas domas, piedāvājam septiņas vienkāršas lietas, kas uzlabos garastāvokli.

Pastaigas pēc darba
Parasti pēc darba mēs visi uzreiz kāpjam savās mašīnās vai dodamies uz sabiedriskā transporta pieturu, lai dotos mājās. Tomēr, ja izlemsiet ceļu uz mājām veikt ar kājām vai doties nelielā pastaigā atbraucot no darba, jūs visai drīz pamanīsiet, ka jūsu garastāvoklis un pašsajūta uzlabojas. Turklāt ja dosieties pastaigā neilgi pirms gulētiešanas, tas papildus arī pozitīvi ietekmēs jūsu miegu.

Pierodiet pie agras celšanās
Nedodieties gulēt ar domām par to, cik ļoti jums ir apnicis agri celties uz darbu un no rīta ceļoties neļaujiet sev gremdēties pārdomās par to, cik labi būtu vēl kādu stundiņu pavārtīties pa gultu. Jo kādas gan var būt jūsu dienas, ja jūs rīti un vakari tiek pavadīti ar šādām negatīvām domām? Tā vietā labāk mēģiniet aprast ar agru celšanos un pieņemt to kā kaut ko pašu par sevi saprotamu. Turklāt, ja jums ir agri jāceļas, noteikti ir vērts tam pieskaņot arī gulēt iešanas laiku, atvēlot miegam vismaz 8 vai 7 stundas. Lasiet arī rakstu, Kā aizmigt minūtes laikā

Vingrojiet no rītiem
Mēs pamostamies, nomazgājamies, iedzeram kafiju un šādi atmodinām savu prātu, kamēr mūsu ķermenis vēl pāris stundas guļ. Lai pamodinātu savu ķermeni un piepildītu to ar enerģiju nemaz nevajag daudz! Pilnīgi pietiks ar 20 – 25 minūtēm vingrošanas. Protams, tās dēļ jums nāksies nedaudz agrāk celties, bet toties pēc mēneša, jums tas pat sagādās prieku.

Neatsakiet sev mazos prieciņus
Ja jums sakārojas šokolādi, tad neliedziet sev to. Ticiet vai nē, bet jūsu kredīti no tā nepaliks ne lielāki, ne mazāki, toties laimes hormonu līmenis asinīs pieaugs. Jo biežāk mēs sev atsakām šādus un līdzīgus sīkumus, jo zemāk nokrīt mūsu pašvērtējums un līdz ar to arī mūsu garastāvoklis.

Neklausieties skumju mūziku
Šeit viss ir vienkārši – skumja mūzika atnes skumjas domas. Tā vietā labāk klausieties gaišu un priekpilnu mūziku.

Gūstiet prieku no tikšanās ar saviem draugiem
Atmetiet domas, ka ar draugiem varat tikties tikai piektdienas vakarā vai brīvdienās. Dodiet priekšroku tos satikt reāli, ne sociālajos tīklos. Satiecieties pēc darba ar draugiem kādā kafejnīcā un nebaidieties jūs neizgulēsieties, ja otrā dienā ir jāiet uz darbu. Jūs visticamāk tāpat neizgulēsieties, jo aiziesiet gulēt tajā pašā dienā, kurā celsieties. Lietot alkoholu šādās tikšanās reizēs gan nav ieteicams, jo tā ietekmi no rīta jūs jutīsiet vairāk nekā miega trūkumu.

Rakstiet dienasgrāmatu
Svarīgi ir veikt ierakstus dienasgrāmatā nevis uzreiz, bet gan dienas noslēgumā. Šādi jūs atcerēsieties visus dienas notikumus, analizēsiet tos un atcerēsieties tos notikumus, kas uzlaboja jūsu garastāvokli. Šādi jūs iemācīsieties ieraudzīt savā dzīvē patīkamo un iesiet gulēt labā garastāvoklī. Turklāt pēc kāda laika šo dienasgrāmatu būs ļoti interesanti pārlasīt.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

1 + 2 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.