VIDEO: Kā uztaisīt dabīga izskata saplēstus džinsus

Kā uztaisīt saplēstus džinsus
Stilīgi saplēsti džinsi nav noteikti jāpērk veikalā. Šādus džinsus tu vari viegli pagatavot pašrocīgi, īpaši, ja tev jau ir kādi džinsi, kurus nav žēl ziedot šādam mērķim. Skaties video un uzzini, kā uztaisīt maksimāli dabīga izskata saplēstus džinsus.

1. solis. Sagatavo visu nepieciešamo
Protams, vispirms noteikti ir vajadzīgi paši džinsi. Nav tik svarīgi kādā krāsā tie būs, galvenais, lai tie labi sēž un ir piemēroti šādām pārvērtībām.
Lietas kas vēl tev būs vajadzīgas:
Krīts. Ar krītu būs jāiezīmē plānoto caurumu vietas.
Ass nazis un šķēres ar ko veikt griezumus.
Koka dēlītis drošībai un ērtākai griešanai.
Slīpēšanas bloks un smilšpapīrs.
Un, protams, būs vajadzīga arī pacietība, radoša pieeja un brīvs laiks.

2. solis. Izplāno ko tu vēlies panākt
Haotiski un neapdomāti plēsieni var novest pie tā, ka bikses nebūs vairs velkamas, tādēļ pirms ķerties pie darbības labāk izplānot kurās vietās caurumi ir vajadzīgi un kurās ne.
Pirms ķeries pie naža vai šķērēm, uzvelc bikses kājās un ar krītu uzzīmē, kurās vietās būtu jābūt caurumiem un dilumiem.
Ja vēlies, pameklē kādus līdzīga piegriezuma džinsus interneta un paskaties, kā un kādās vietās ir saplēsti šie džinsi.

3. solis. Sāc griezt caurumus
Lai iegūtu vienu garu plēsumu uz ceļa, ieliec nepieciešamajā vietā koka dēlīti un tad veic vienu griezumu ar asu nazi. Lai griezums izskatītos maksimāli dabīgs, var nākties piestrādāt arī pie griezuma paplašināšanas tā, lai griezums būtu kā izdilums, kurā ir palikuši tikai horizontālie diegi. Lai to panāktu, veic vēl dažus horizontālus griezumus pavisam netālu vienu no otra. Tad nepieciešamajās vietas ir jāizvelk džinsu audumā esošie vertikālie diegi. Šajā procesā noderēs slīpēšanas bloks un smilšpapīrs. Iespējams, ka sākumā proces būs lēns, bet pēc kāda brīža vertikālie diegi kļūs padevīgāki un galu galā paliks tikai horizontālie diegi. Lai izpētītu procesu sīkāk, skaties video.
Lai novecinātu džinsus vēl vairāk, vari tos izmazgāt, tad izžāvēt un apstrādāt nepieciešamās vietas ar vatē samērcētu šķidru balinātāju.

2 thoughts on “VIDEO: Kā uztaisīt dabīga izskata saplēstus džinsus

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

five × 2 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.