Svarīgākās lietas, kurām būtu jābūt tavā auto ziemas laikā

Svarīgākās lietas, kurām būtu jābūt tavā auto ziemas laikā
Latvijas ziemas nebūt nav tās pašas bargākās, tomēr gadīties var visādi un tādēļ ir vērts laicīgi sagatavoties kādam neveiksmīgākam gadījumam. Rakstā neliels uzskaitījums ar lietām, kurām būtu jābūt tavā auto ziemas laikā.

Silts apģērbs, pleds, cimdi
Noteikti turi savā auto kādu siltāku jaku un/vai pledu, tas tev ļaus nesalt, ja tava mašīna saplīsīs un tev nāksies gaidīt palīdzību. Tāpat šādas nelaimes gadījumā var noderēt arī silti apavi, īpaši ja tavi ikdienas apavi nav no tiem siltākajiem. Protams, nedrīkst aizmirst arī par pietiekoši siltiem darba cimdiem, jo ar plikām rokām mainīt riteni – 20 °C nebūs nekas patīkams.

Akumulatora starta vadi
Nereti gadās, ka aukstumā auto akumulators ir izlādējies, bet tev ir steidzīgi jābrauc uz darbu vai citās darīšanās. Šādā gadījumā tevi var izglābt visparastākie akumulatora starta vadi, galvenais, lai tuvumā būtu kāds cits autovadītājs. Ja dzīvo kādā nomaļākā vietā kur tuvumā nav citu cilvēku, tevi var izglābt šāds vai līdzīgs auto stateris ar iebūvētu akumulatoru, kas turklāt vajadzības gadījumā spēs uzlādēt arī tavu telefonu. Šo verķi gan nevajadzētu atstāt mašīnā pa nakti, jo aukstumā var nosēsties arī tā akumulators.

Sniega lāpsta, gumijas paklājiņi un ledus skrāpis
Saliekama sniega lāpsta vai gumijas paklājiņi neaizņem daudz vietas, bet vienlaikus ir ļoti vajadzīgas lietas. Sniega lāpsta tev nepieciešamības gadījumā palīdzēs izrakties no kupenas, bet gumijas paklājiņi pasargās tauvu auto no pārāk lielas netīrības un atvieglos tava auto tīrīšanu. Gumijas paklājiņi var arī izlīdzēt brīžos, kad tava auto riteņiem ir nepieciešama labāka saķere ar zemi. Savukārt ledus skrāpis būs nepieciešams, lai nokasītu no logiem sniegu un ledu.

Auto vilkšanas virve
Lai arī autovadītāji parasti ir diezgan izpalīdzīgi ļaudis, tomēr bez nepieciešamā ekipējuma neviens tev nespēs palīdzēt pat gribot. Tādēļ ir diezgan svarīgi, lai tev vienmēr būtu līdzi auto vilkšanas virve. Turklāt šādi tu vajadzības gadījumā spēsi palīdzēt citiem.

Kanniņa ar rezerves degvielu
Vienmēr turi mašīnā 5 – 10 litru kannu ar rezerves benzīnu vai dīzeļdegvielu(atkarībā no tava auto dzinēja tipa). Pirmām kārtām tas neļaus tev palikt bez degvielas, ja nebūsi laicīgi uzpildījies un otrkārt šo degvielu vajadzības gadījumā var izmantot ātrai ugunskura iekurināšanai. Starp citu, degviela nav produkts ar bezgalīgu glabāšanas laiku, tāpēc vismaz reizi gadā nomaini savu rezerves degvielu pret jaunu degvielu. Veco, protams, var ieliet bākā.

Kaut kas ēdams
Pāris šokolādītes vai pat konfektes var remdēt tavu izsalkumu, atrodoties kādā mazāk apdzīvotā vietā vai gaidot palīdzību. Tāpat zinot, ka priekšā gaidāms garāks ceļš, nebūs lieki paņemt līdzi termosu ar karstu tēju vai kafiju.

Domkrats, rezerves ritenis un pumpis
Šīs ir lietas, kas ir vajadzīgas jebkurā sezonā. Tāpat auto ir jābūt arī gaismu atstarojošai vestei, lukturītim un avārijas apstāšanās zīmei.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

thirteen − six =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.