Septiņi ieradumi, kas palīdzēs tev uzturēt mājās kārtību

Septiņi ieradumi, kas palīdzēs tev uzturēt mājās kārtību
Uzturēt mājās kārtību un atbrīvoties no nevajadzīgiem krāmiem nav nemaz tik sarežģīti. Nu, protams, ja ir vēlēšanās un šie septiņi ieradumi, kas palīdzēs tev aizmirst par nekārtību mājā.

1. Uzreiz sašķiro papīra pastu
Klasiskajam papīra pastam piemīt īpašība sakrāties, aizņemt vietu un radīt nekārtību. Tu vienkārši nomet vēstules un citus sūtījumus uz galda, un drīz vien uz tā ir jau vesela kaudze ar makulatūru.
Lai no šī nekārtības avota atbrīvotos, izveido ieradumu uzreiz atvērt visus papīra sūtījumus un tos sašķirot tajos, kas ir jāglabā un tajos kas ir jāizmet.
Tāpat rīkojies arī ar čekiem un garantijas taloniem – glabā tos vienā vietā un periodiski tos pārskati, lai likvidētu tos, kuru garantijas laiks jau ir pagājis.

2. Nomazgā traukus uzreiz pēc ēšanas
Noteikti dari to, īpaši ja tev nepatīk mazgāt traukus. Vieglāk ir nomazgāt vienu vai divus šķīvjus uzreiz, nekā trauku kalnu vēlāk(turklāt vēl ar piekaltušu pārtiku). Tam tu patērēsi tikai pāris minūtes, bet tava virtuve būs tīra un priecēs acis.
Septiņi ieradumi, kas palīdzēs tev uzturēt mājās kārtību

3. Saklāj no rītiem gultu
Nekārtība rada jaunu nekārtību, un tas attiecas arī uz tavu guļamistabu. Gulta ir guļamistabas centrs, un, kad tā netiek saklāta, ap to rodas jauna nekārtība. Tāpēc uzreiz pēc pamošanās un piecelšanās noteikti saklāj gultu. Lai tavā mājā vienmēr valdītu kārtība – sāc to kopt jau no paša rīta.

4. Novāc virtuves galdu
Vēl kāda vieta, kas mēdz radīt nekārtību, ir virtuves galds. Patstāvīgi seko, lai virtuves galds būtu tīrs un uz tā nebūtu nekā lieka vai dotajā brīdī nevajadzīga. Tīrs galds radīs kārtīguma sajutu virtuvē, tas labāk izskatīsies, un arī ieturēt maltīti pie šāda galda būs daudz patīkamāk.

5. Noliec lietas tur, kur tu tās paņēmi
Katrai lietai ir savs pielietojums un sava vieta. Lietas pēc izmantošanas vai vismaz dienas beigās vienmēr ir jānoliek savā vietā. Tas mums visiem ne reizi vien tika teikts bērnībā, bet ne visi to ir ņēmuši vērā. Lietu nolikšana neprasa daudz laika vai pūļu, bet tā rezultātā katrs rīts tev sāksies kārtībā un arī vajadzīgās lietas vairs nebūs jāmeklē pa visu māju.
Septiņi ieradumi, kas palīdzēs tev uzturēt mājās kārtību

6. Uzreiz izdari visu to, ko vari izdarīt ātri
Bieži bardaks mājā sākas no ieraduma atlikt it kā nenozīmīgas lietas uz vēlāku laiku. Ja šis ir arī tavs gadījums, atceries šo vienkāršo noteikumu: ja darbiņu var izdarīt piecu minūšu laikā, tad dari to tūlīt.
Iznes atkritumus, iemet netīrās drēbes drēbju grozā(vai veļas mašīnā), notīri monitoru, noliec pulti. Katru reizi kad tu paveic kādu šādu sīku darbiņu, tu esi par soli tuvāk kārtībai.

7. Atbrīvo telpu
Nereti nekārtība rodas tur, kur pārāk daudz lietu tiek glabātas ierobežotā telpā. Pārāk daudz drēbju skapī, pārāk daudz piederumu vannasistabā vai vienkārši pārāk daudz lietu tavā dzīvoklī.
Kad tu jūti, ka kāds tava mājokļa stūrītis sāk pārpildīties ar lietām, sāc to atbrīvo – atlasi vajadzīgās un tiec vaļā no nevajadzīgajām. Dari to tūlīt un neatliec uz citu dienu, tas neprasīs daudz laika, toties kad būsi to izdarījis, vēl viens nekārtības avots būs likvidēts.

Katrs no šiem ieradumiem palīdzēs tev uzturēt mājās kārtību. Turklāt kad šie ieradumi tiešām kļūs par taviem ieradumiem, tas notiks viegli un it kā pats no sevīm.
Atceries: ja vēlies tīru māju – nepērc liekus krāmus. Tas strādā vienmēr.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

one × one =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.