Kā pilnmēness ietekmē cilvēkus

Kā pilnmēness cilvēkus ietekmē
Jau kopš seniem laikiem mūsu senči ir piedēvējuši Mēnesim dažādas mistiskas īpašības. Ar pilnmēnesi tiek saistīta Valpurģu nakts, vilkaču aktivitāte un citas tumšo spēku izpausmes. Arī mūsdienās daudzi uzskata, ka pilnmēness mūs spēj negatīvi ietekmēt un tā vien šķiet, ka tas nav bez pamata. Kur slēpjas pilnmēness bīstamība un kā pilnmēness ietekmē cilvēkus?

Ietekme uz nervu sistēmu
Daudzi cilvēki sūdzas, ka mēnesgaismas ietekmē tie izjūt nemieru, garastāvokļa maiņas un nespēj gulēt. Tāpat neskaitāmi cilvēki pilnmēness laikā sūdzas par murgiem un par paaugstinātu ķermeņa temperatūru. Mēness īpaši spēcīgi ietekmē cilvēkus ar holērisko temperamenta tipu, sievietes pirms menstruācijas fāzē, pusaudžus un viegli iespaidojamus cilvēkus.

Psihisko slimību saasināšanās
Ārsti jau sen ir ievērojuši, ka naktīs, kurās spīd mēness un īpaši pilnmēness naktīs, cilvēki ar nestabilu psihi sāk uzvesties neadekvāti vai pat agresīvi. Kādā Lielbritānijas cietumos veiktā pētījumā tika novērots, ka tieši pilnmēness laikā ievērojami pieaug vardarbības gadījumu skaits. Pilnmēness laikā pieaug arī strīdu un noziegumu skaits, kā arī aktivizējas maniaki.
Cilvēkiem, kas cieš no garīgām slimībām var parādīties fobijas un halucinācijas. Šī iemesla dēļ psihiatrisko slimnīcu pacientiem nav atļauts ilgi skatīties uz mēnesi. Ar mēnesi tiek saistīta arī mēnessērdzība. Speciālisti šos efektus saista ar to, ka pilnmēness laikā palēninās apmaiņas procesi, samazinās asiņu blīvums un tādēļ tiek mazāk apasiņotas smadzenes.

Problēmas ar asinsspiedienu
Arī hipertoniķi pilnmēness naktīs jūtas sliktāk nekā parasti. Skaidrots tas tiek ar to, ka šajā laikā zemāk par sirdi izvietotajos orgānos un audos pieaug šķidruma daudzums.

Problēmas ar gremošanas sistēmu
Pilnmēness laikā pieaug arī pārtikas saindēšanās gadījumu skaits un saasinās gremošanas sistēmas slimības. Tas savukārt tiek skaidrots ar to ka dotajā mēness fāzē aktivizējas dažādi mikroorganismi kas rada šāda veida problēmas.

Problēmas ar medikamentu iedarbību
Mediķi apgalvo, ka procesi, kas notiek cilvēka organismā pilnmēness laikā, noved pie medikamentu efektivitātes pazemināšanās un negatīvu blakusefektu iespējamības pieauguma.
Pilnmēness laikā arī netiek ieteikts veikt nopietnas operācijas un procedūras, kas saistītas ar asinīm. Savukārt organisma attīrīšanās procedūru efektivitāte var pieaugt.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

seventeen − 8 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.