Kā atšķirt japāni no ķīnieša vai korejieša

Kā atšķirt japāni no ķīnieša vai korejieša
Kā jau noteikti būsi pamanījis, atšķirt japāni no ķīnieša vai korejieša nebūt nav vienkāršs uzdevums. Patiesībā tas ne vienmēr ir vienkārši pat pašiem aziātiem. Tomēr nav neizpildāmu uzdevumu un arī atšķirt ķīnieti no japāņa vai korejieša ir iespējams.

Fenotipa atšķirības
Teiksim godīgi: bez prakses atšķirt korejieti no japāņa vai ķīnieša nebūt nav viegli. Pat paši japāņi, korejieši un ķīnieši to ne vienmēr spēs izdarīt ar 100% precizitāti.
Ķīniešu nācija ir daudznacionāla un kopumā Ķīnā dzīvo 56 dažādas tautības, turklāt dažas no tām diezgan maz līdzinās tādiem ķīniešiem, kādiem tiem pēc mūsu domām vajadzētu būt. Nu kaut vai, piemēram, uiguri, kas antropoloģiski vairāk pieder pie eiropeīdās rases ar nelielu mongoloīdu piejaukumu. Šī iemesla dēļ tad arī nav iespējams izdalīt kaut kādu vidējo ķīnieša fenotipu.

Kā atšķirt japāni no ķīnieša vai korejieša
Uiguru meitene

Tāpat ķīniešu, korejiešu un japāņu atšķiršanu sarežģī arī tas, ka Japānai piederošās salas ir piedzīvojušas vairākus ķīniešu un korejiešu migrācijas viļņus kas arī ir ietekmējis fenotipu.
Tomēr, neskatoties uz šiem sarežģījumiem, joprojām var izdalīt dažas atšķirības. Piemēram tiek uzskatīts, ka japāņu sejas ir izstieptākas un ovālākas, acis lielākas un ar platāku atveri. Arī japāņu galvas esot lielākas, nekā abām pārējām tautām.
Tiek arī uzskatīts, ka japāņiem salīdzinot ar ķīniešiem un korejiešiem ir visgaišākā āda, savukārt vistumšākā āda esot ķīniešiem.
Ķīniešu sejas esot apaļākas, nekā korejiešu vai japāņu, turklāt ķīniešiem esot arī visplatākie vaigu kauli.
Korejiešu sejām piemītot tendence būt plakanākām, ar augstiem kvadrātveida vaigu kauliem. Korejiešiem esot arī smalkāki deguni un mazākas plaukstas.
Eksistē arī kāds tēlaināks ķīniešu un japāņu atšķiršanas veids. Vadoties pēc šīs metodes, ķīnieši vairāk līdzinoties kaķīšiem, bet japāņi zivtiņām.

Valoda
Vēl kāda pazīme pēc kura var mēģināt atšķirt japāni no ķīnieša vai korejieša, ir valoda. Ķīnā neatkarīgi no dialekta visas valodas ir tonālas. Savukārt korejieši mīl frāžu beigās ievietot raksturīgus pieklājības marķierus, kurus ar laiku ir iespējams iemācīties atšķirt. Savukārt japāņu valoda ir monotoni pieklājīga, pieklusināta, bez uzsvariem un paaugstinātiem toņiem. Tomēr arī šeit ir iespējams kļūdīties, jo tiek uzskatīts, ka, piemēram, Šanhajas dialekts pēc sava skanējuma līdzinās japāņu valodai.

Uzvedība
Vēl kāds rādītājs, pēc kura var mēģināt atšķir japāni no ķīnieša ir uzvedība. Visimpulsīvākie un skaļie no šīm trim tautām ir ķīnieši. Ķīnieši var mums nepierasti skaļi sarunāties, un pat spļaudīties neskatoties uz to, ka tie atrodas publiskā vietā. Savukārt japāņi tieši pretēji – parasti būs ļoti atturīgi un pieklājīgi, tādēļ Japānā pat publiskās vietās var būt salīdzinoši klusi un mierīgi.

Ģērbšanās stils
Šādas tādas atšķirības var atrast arī ķīniešu, japāņu un korejiešu ģērbšanās stilā. Japāņi parasti ģērbjas gaumīgi un izvēlas labi zināmu zīmolu apģērbu. Ķīniešiem piemīt savs atšķirīgs stils, kurā var sastapt mums neierastu krāsu, vai apģērba gabalu salikumi. Ķīnieši biežāk nekā japāņi var izvēlētie sportisku stilu, savukārt ja japāņi izvēlas sportiskas drēbes, tad izvēlas tikai labi zināmu zīmolu oriģinālus. Starp citu japāņi tie uzskatīti par vienu no visstilīgākajām tautām Āzijas reģionā.
Korejieši savā ģērbšanās stilā atrodas kaut kur pa vidu starp ķīniešiem un japāņiem.

Zemāk neliels video, kurā tu vari vari patrenēties atšķirt japāņus, ķīniešus un korejiešus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

one × 2 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.