12 drošas pazīmes, ka tev vajag atvaļinājumu

12 drošas pazīmes, ka tev vajag atvaļinājumu
Reizēm mēs esam tik ļoti pārņemti ar darbu, ka pilnībā aizmirstam par atpūtu. Un pat ja tev šķiet, ka tu neesi no tiem, kas regulāri ņem atvaļinājumus, ir iespējams, ka tev tomēr ir pienācis laiks doties atvaļinājumā. Uzzini kādas pazīmes var liecināt par to, ka tev ir vajadzīgs atvaļinājums.

1. Tu sāc līdzināties sev savā pases bildē
Ņemot vērā to, ka parasti pases bildes ir ne pārāk veiksmīgas, mājiens ir visai nepārprotams.

2. Problēmas ar miegu
Iespējams, ka tev ir grūti aizmigt vai arī tu katru dienu pamosties trijos no rīta – abi varianti var liecināt par stresu un pārpūli. Šī pazīme var liecināt arī par to, ka cilvēks ir tik ļoti koncentrējies uz darbu, ka ir aizmirsis par visu pārējo.

3. Problēmas ģimenē un privātajā dzīvē
Kavē ģimenes vakariņas un reti dodies kaut kur kopā ar ģimeni? Šis jau vien ir gana labs iemesls, lai tu paņemtu atvaļinājumu un pavadītu to kopā ar savu ģimeni.

4. Tu darbā biežāk kļūdies
Ja tu sāc pamanīt, ka kļūsti aizvien izklaidīgāks un tādēļ pieļauj vairāk kļūdu darbā, šis ir vēl viens labs iemesls doties atvaļinājumā.

5. Darbs tev vairs nesagādā prieku
Ja tu vairs nesteidzies uz darbu ar tādu prieku kā agrāk vai ja tev vairs nepatīk tie darba momenti, kas tev agrāk patika visvairāk, ir iesējams, ka tev ir laiks paņemt pauzi.

5. Tu sāc zaudēt humora sajūtu
Tevi kļūst aizvien grūtāk sasmīdināt, un tu vairs nespēj atrast neko pozitīvu sava darba problēmās? Ir laiks apstāties un doties atvaļinājumā, jo pretējā gadījumā viss paliks aizvien sliktāk un sliktāk.

7. Tev kļūst aizvien grūtāk pārvarēt šķēršļus
Ja tev kļūst aizvien grūtāk tikt galā ar to, kas agrāk nešķita nekas īpašs, tas liecina par tavu garīgo(un iespējams arī par fizisko) izsīkumu.

8. Visa tava dzīve koncentrējas ap darbu
Ja tu esi atmetis savus hobijus, maz kontaktējies ar ģimeni un ja tev sāk šķist, ka darbs tevi iesūc aizvien dziļāk un dziļāk, ir ļoti iespējams, ka tev ir laiks atpūsties.

9. Tu domā tikai par darbu
Tu nespēj atslēgties no darba mājās un pat brīvdienās domā par darbu? Šis ir īstais laiks par darbu aizmirst un vismaz uz dažām dienām kaut kur aizbraukt un attīrīt smadzenes.

10. Tu centies uzveikt stresu ar ne tiem veselīgākajiem veidiem
Tu sāc vakaros iedzert, pārēdies vai sāc pievērsties citām neveselīgām lietām? Arī tas var liecināt par to, ka tev ir nepieciešama atpūta no darba.

11. Tava atpūta vairs nelīdzinās atpūtai
Tu vairs nenodarbojies ar sportu, nesatiecies ar saviem draugiem un nevelti laiku citām agrāk interesantām lietām. Viss, uz ko tu esi spējīgs pēc darba, ir atnākt mājās un iegāzties dīvānā.

12. Tu vairs pat neceri sasniegt uzstādītos mērķus
Tu aizvien biežāk pamani, ka darbā nedomā par darbu un mērķiem, bet par atvaļinājumu jeb par to kā tu vinnēsi loterijā un varēsi pamest darbu uz viesiem laikiem? Šī ir ļoti nepārprotama pazīme, ka tev ir pienācis laiks doties atvaļinājumā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

eleven − four =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.