Profesijas, kuras ļaus tev daudz ceļot

Profesijas, kuras ļaus tev daudz ceļot
Vēlies atrast savu nākotnes profesiju? Tava sirds alkst pēc piedzīvojumiem un tālām zemēm? Iespējams, ka šajā rakstā tu atradīsi to, ko meklē.

Jūrnieks
Lai nu kam, bet jūrniekiem tiešām sanāk daudz ceļot. Lielāko daļu laika gan nākas pavadīt jūrā, bet arī jūrā tev garlaikoties nesanāks. Turklāt jūrnieka darbs ir arī diezgan labi apmaksāts un ja tu esi no tiem cilvēkiem, kas alkst pēc piedzīvojumiem un romantikas, tad iespējams, ka tieši jūrnieka darbs būs kā radīts tev.

Darbs uz kruīza kuģiem
Ja tu mīli jūru, bet jūrnieks tomēr nevēlies būt, iespējams, ka tev derēs darbs uz kruīzu kuģa. Turklāt uz kruīza kuģa ir nepieciešamas dažādas profesijas, sākot ar auklīti un beidzot kazino dīleri, pavāru vai elektriķi. Ja vēlies katru rītu pamosties citā pilsētā un mīli darbu ar cilvēkiem, tad šis varētu būt tavs sapņu darbs.

Pilots vai stjuarte
Kļūt par pilotu nav viegli. Nākas daudz mācīties un ir jābūt apveltītam ar labu veselību, tomēr kad beidzot būsi kļuvis par pilotu, ceļot tev sanāks daudz. Darbs ir ļoti atbildīgs un labi apmaksāts.
Ja tu mīli rūpēties par citiem un tev patīk lidot, tad vari kļūt par stjuarti vai stjuartu. Turklāt kļūt par stjuartu ir vieglāk nekā kļūt par pilotu, bet lidojumu būs ne mazāk kā pilotiem.

Žurnālists
Kaut arī ceļot sanāk ne visiem žurnālistiem. Tomēr, ja tu esi populārs žurnālists, kurš stāsta par pasaules aktualitātēm, tad ceļošanas tev ir garantēta. Ceļot sanāks arī žurnālistiem, kuri stāsta par citām valstīm un ceļojumiem.

Arheologs, antropologs vai ģeologs
Arī šajās profesijās darbs būs saistīts ar ceļošanu. Ja varbūt ne pa visu pasauli, tad vismaz pa Latviju noteikti. Kaut tas, protams, būs atkarīgs no tā, kur tu strādāsi.

Tulks
Protams, ne visu tulku darbs ir saistīts ar ceļošanu, ļoti daudzi tulki tulko tikai rakstītus tekstus vai strādā tikai vienā valstī. Tomēr ir arī tādi tulki, kuriem ceļošana ir ikdiena. Turklāt jo vairāk pārvaldītu valodu, jo dažādākas valstis sanāk apskatīt.

Darbs eksporta jomā
Šādi speciālisti strādā uzņēmumos, kas nodarbojas ar savas produkcijas eksportu. Šādu cilvēku pienākumos ietilpst jaunu tirgu meklēšana un izpēte, bet tas ietver arī komandējumus uz citām valstīm.

Diplomāts
Diplomāti pārstāv savu valsti un uz šo cilvēku pleciem gulstas liela atbildība. Toties savas dzīves lielāko daļu šādi cilvēki pavada ārpus savas valsts, tālu no saviem tuviniekiem un draugiem. Periodiski diplomāti tiek pārcelti no vienas valsts uz citu un tādēļ šādā darbā sanāk labi iepazīt vairākas valstis.

Mūziķis
Lai mūziķis ceļotu, tam noteikti nav jābūt slavenam vai populāram vairākās valstīs. Tikpat labi tu vari būt ielu muzikants un ceļot ar autostopiem. Šādi tu varēsi labi iepazīt valstis, kurās tiek muzicēts, un justies brīvs kā putns debesīs.

Au pair auklīte
Ja esi jauna, vēlies labi iepazīt citas valstis un mīli bērnus, tad vari pamēģināt šo darbu. Tevi uzņems ģimene no citas valsts, dos tev darbu un pat maksās nelielu kabatas naudu. Savā brīvajā laikā tu varēsi iepazīt valsti, kurā atrodies. Turklāt katru gadu tu vari dzīvot citā valstī. Kā trūkumu var minēt, ka šis gan laikam nebūs tas darbs, kuru tu gribēsi strādāt visu mūžu.

Gids
Izvēloties šo profesiju tev var rasties iespēja ceļot gan pa Latviju, gan arī doties uz citām valstīm. Tev tikai labi jāpārzina šo valstu vēsture un kultūra, kā arī jāpārvalda vismaz pāris svešvalodas.

Darbs tūrisma aģentūrā
Protams, ceļot sanāks ne visās tūrisma aģentūrās un ne visiem šo aģentūru darbiniekiem. Tomēr ir uzņēmumi, kuriem ir nepieciešama pārbaudīta informācija un šie uzņēmumi sūta savus darbiniekus šo informāciju iegūt. Arī šādā darbā tev noderēs prasme sazināties pēc iespējas vairākās valodās.

Šoferis – tālbraucējs
Vēl kāda profesija, kurā ceļošana ir ikdiena. Šādi tu varbūt neaizceļosi uz Austrāliju vai Ameriku, bet noteikti izbraukāsi visas mūsu kaimiņvalstis un Eiropu. Tāpēc ja tu mīli jaudīgas mašīnas un tevi vilina lielceļa romantika, iespējams, ka tieši šis darbs būs tas, ko tu meklē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

1 × one =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.