Aukstuma plusi un mīnusi

Aukstuma plusi un mīnusi
Amerikāņu zinātnieki veica pētījumu, lai noskaidrotu kā sals ietekmē cilvēku un tā organismu. Rezultātā izrādījās, ka sala ietekme uz cilvēka veselību ir ievērojami pozitīvāka nekā karstuma ietekme. Pat vairāk – karstums cilvēkam ir piecas reizes bīstamāks nekā sals.

Pētnieki no Hārvarda Universitātes apgalvo, ka pastaiga ziemas salā ir vairākas reizes vērtīgāka nekā pastaiga vasaras tveicē. Galvenais esot kārtīgi saģērbties un nestaigāt pārāk ilgi, lai nepieļautu organisma atdzišanu.
Pētījumu rezultāti parādīja, ka aukstā ziemas gaisā ir par 30% vairāk skābekļa, nekā karstā vasaras gaisā. Turklāt aukstums arī samazinot sejas pietūkumu un pozitīvi ietekmē ādas krāsu. Lai efekts būtu vēl spēcīgāks, pētnieki iesaka doties pastaigā vēlu vakarā, kad ielās vairs nav tik daudz mašīnu.
Papildus jau minētajam pētnieki vēl noskaidroja, ka atrašanās aukstumā nostiprina imunitāti un veicina holesterīna līmeņa samazināšanos. Tieši šī iemesla dēļ aukstums nes lielu labumu cilvēkiem, kuri cieš no sirds un sirds asinsvadu sistēmas slimībām. Aukstums nesot atvieglojumu arī cilvēkiem, kuri cieš no migrēnas. Tiklīdz kā termometra rādījumi nokrīt zem – 5° grādiem, cilvēki, kuri mokās ar šo nepatīkamo problēmu, sāk izjust vērā ņemamu atvieglojumu.

Jāatzīst, ka bez aukstuma mīnusiem arī nav iztikts. Ziemas pastaigas var nest arī negatīvas sekas. Kā apgalvo eksperti, galvenā sala bīstamība slēpjas riskā apsaldēt ekstremitātes. Tas gan notiks tikai tad, ja jūs nebūsiet kārtīgi saģērbušies un ja atradīsieties salā pārāk ilgi. Aukstums arī negatīvi ietekmē matus – tie kļūst blāvi, trausli un pat var sākt izkrist. Lai no šādas problēmas izvairītos, jums ziemā vienmēr vajadzētu nēsāt cepuri.

Avots

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

ten − 6 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.