Kā novērst nepatīkamu termosa aromātu

Kā novērst nepatīkamu termosa aromātu
Laikam kļūstot vēsākam, krasi pieaug vēlme baudīt karstus dzērienus un nepieļaut šo dzērienu atdzišanu. Šim mērķim tiek izmantoti gan termosi, gan arī dažādu formu un tilpumu termokrūzes. Tomēr intensīvas lietošanas un nepareizas tīrīšanas rezultātā, mūsu termosos un termokrūzēs mēdz parādīties nepatīkams aromāts. Piedāvājam iepazīties trīs veidiem, kā novērst nepatīkamu termosa smaku.

1. Soda un etiķis
Viens no efektīvākajiem veidiem, kā atbrīvoties no nepatīkama termosa aromāta, paredz sodas un etiķa izmantošanu. Ņemam termosu un ieberam tajā trīs vai četras karotes sodas, tad sodai pievienojam tikpat daudz galda etiķa. Kad tas ir izdarīts, pielejam termosu ar vārošu ūdeni (ja jūsu termosam ir stikla kolba, tad labāk izmantojiet nevis vārošu, bet vienkārši karstu ūdeni). Aizveram termosu, labi sakratām to un ļaujam tam 40 – 50 minūtes pastāvēt. Kad laiks ir pagājis, izlejam termosa saturu ārā un cītīgi to izskalojam.

2. Etiķa šķīdums
Vēl viens veids, kā novērst nepatīkamu termosa smaku, ir etiķa šķīduma izmantošana. Etiķa šķīdumu pagatavo no ūdens un etiķa, ņemot aptuveni vienu tējkaroti etiķa uz glāzi ūdens. Piepildiet pusi termosa tilpuma ar etiķa šķīdumu, aizveriet to un tad cītīgi sakratiet. Kad tas ir izdarīts, termosam pāris stundas ir jāpastāv, tomēr ik pa brīdim termosu vajadzētu atkal sakratīt. Kad laiks ir pagājis, termosa saturu izlej un termosu kārtīgi izskalo.

3. Sāls
Novērst nepatīkamu termosa smaku spēj arī visparastākā vārāmā sāls. Iepildiet termosā karstu ūdeni un tad pievienojiet diezgan lielu daudzumu sāls, tā lai izveidotos spēcīgs sāls šķidrums. Kad tas ir izdarīts, termoss ir jāaizver un jāatstāj uz visu nakti nostāvēties. Otrā rītā nepatīkamajam termosa aromātam vajadzētu būt pazudušam.

Vēl tikai jāpiebilst, ka no termosa smakas veidošanās ir iespējams izvairīties. Lai termosā neveidotos nepatīkams aromāts, termoss pēc lietošanas ir kārtīgi jāizmazgā un labi jāizžāvē. Turklāt termosu vajadzētu uzglabāt atvērtā stāvoklī.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

7 + ten =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.