Kā tikt vaļā no žagām

Kā tikt vaļā no žagām
Laikam nebūs uz pasaules tāda cilvēka, kuru nekad nebūtu mocījušas žagas. Žagas kaitina un sagādā neērtības. No zinātniskā viedokļa žagu rašanās iemesli vēl joprojām nav īsti skaidri, tomēr biežākie žagas izraisošie iemesli ir stress, uztraukumi, alkohola lietošana, gāzēti dzērieni, pārēšanās, pārāk ātra ēšana un pat temperatūras maiņa. Parasti žagas pāris minūšu laikā pāriet pašas, kaut reizēm žagas ievelkas uz uz kādu ilgāku laiku un kā tu jau to noteikti zini – tas ir ļoti nepatīkami un kaitinoši. Piedāvājam tev 7 veidus, kā tikt vaļā no žagām!

1. Viens no pārbaudītiem un ļoti efektīviem veidiem, kā atbrīvoties no žagām, ir gaisa ievilkšana un noturēšana. Tomēr gaiss ir jāieelpo maksimāli daudz, dziļi ieelpo un neizelpojot ieelpo atkal un atkal kamēr tavas plaušas ir pilnīgi piepildītas ar gaisu. Tad cik ilgi vien spēj noturies neizelpojis. Protams, pārspīlēt arī nevajag, tava paģībšana nav tavs mērķis. Tavs mērķis ir tikt vaļā no žagām.

2. Apēd kaut ko saldu, sāļu, rūgtu vai skābu. Piemēram, cukuru, sāli, sinepes, citronu vai melnos piparus.

3. Iedzer ūdeni. Ūdens būtu jādzer maziem malciņiem, vēlams vienlaikus noliecoties uz priekšu un izstiepjot kaklu.

4. Ja iepriekš minētie veidi nelīdz, apstādināt žagas spējot arī kumelīšu tēja, kura ir ievilkusies vismaz 30 minūtes.

5. Vēl viens veids, kā tikt vaļā no žagām, ir ausu aizspiešana ar pirkstiem. To gan nevajadzētu darīt pārāk spēcīgi, pretējā gadījumā tu riskē savainot savas bungādiņas.

6. Vēl kāds cits neparasts veids, kā pārtraukt žagas ir mēles izbāšana. Izbāz mēli un dažas sekundes to tā paturi.

7. Protams, ir jāpiemin arī nobaidīšanas un sasmīdināšanas metodes. Palūdz kādam draugam vai ģimenes loceklim, lai tas tevi nobaida vai sasmīdina. Tas paātrinās tavu pulsu un paātrinās elpošanu, bet tas savukārt spēj pārtraukt žagas. Līdzīgi paātrināt pulsu un elpošanu spēj arī fiziskas aktivitātes, tāpēc ja esi viens tad pamēģini nedaudz pavingrot vai paskriet.

Dotie ieteikumi būs noderīgi pie parastām žagām, kas pāriet salīdzinoši ātri. Tomēr ja tavas žagas nepāriet jau ilgāk nekā stundu vai divas un vienlaicīgi tu jūti sāpes krūtīs vai izjūti citas neierastas veselības problēmas, tad tev noteikti vajadzētu doties pie ārsta.

One thought on “Kā tikt vaļā no žagām

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

twenty + eleven =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.