5 nažu asināšanas viltības

5 nažu asināšanas viltības jeb kā pareizi asināt nazi
Nav tāda naža, kuru nekad nevajadzētu asināt. Pat visdārgākais un labākais nazis kļūst par nevērtīgu metāla gabalu, ja tas netiek asināts. Neass nazis ne tikai padara grūtākus pat visvienkāršākos darbus, bet arī var būt bīstams.
Pareiza naža asināšana nedaudz līdzinās mākslai, un šīs mazās mākslas apgūšana prasa zināmu laiku. Piedāvājam piecas nažu asināšanas viltības, kas tev atklās, kā pareizi asināt nazi!

Nofiksē asināšanas akmeni
Asinot nazi, nevajadzētu aizmirst stingri nofiksēt asināmo akmeni. Ja, asinot nazi, galodu tur rokās, tas var radīt nevienmērīgu asinājumu un šādi bojāt naža asmeni. Asināmā akmens fiksācija ļaus arī ieturēt vienmērīgāku asināšanas līmeni.

Izmanto marķieri
Šis vienkāršais, bet efektīvais triks ļaus vieglāk izsekot asināšanas procesam. Vienkārši pirms asināšanas uzzīmē uz asmens nelielu atzīmi. Asināšanas laikā tā ļaus labāk saprast, kura asmeņa daļa jau ir noasināta un kura vēl ir jāasina.

Asini biežāk
Nevajag gaidīt, kad tavs nazis kļūs galīgi truls, tas tā asināšanu padarīs ilgu un nogurdinošu. Būs labāk ja patstāvīgi sekosi savu nažu asumam. Labāk veltīt nažu asināšanai 15 minūtes nedēļā nekā asināt nažus reti, bet ļoti ilgi.

Asināšanas leņķis
Visbiežāk nažus asina 45 grādu leņķī, kas arī ir optimāls leņķis priekš daudziem ikdienas uzdevumiem. Ja ir nepieciešams nazis īpaši smalkai gaļas griešanai, tad tas būtu jāasina 30 grādu leņķī. Bet, ja vēlies izcirst ceļu džungļos, tad šim uzdevumam vislabākais būs 60 grādu leņķis.

Mazāk spēka, vairāk mīlestības
Asinot nazi, nav nekādas nepieciešamības darīt to ar spēku – tas procesu nepaātrinās. Arī ātrums nekādu lielo ieguvumu nenesīs. Naža asināšana būtu jāveic maksimāli vienmērīgi un līdzeni, jo pretējā gadījumā kustības būs saraustītas un neprecīzas. Un no tādas nažu asināšanas nekas labs nesanāks.

Lūk, arī kāds video, kurā plašāk parādīts, kā pareizi asināt nazi.

Noslēgumā vēl viens video ar pieciem veidiem, kā uzasināt nazi pavisam bez nekāda nažu asināmā.

Cerams, ka šie padomi būs jums noderīgi un ka turpmāk jūsu naži vienmēr būs asi!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

three × 4 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.