7 veidi, kā ātri atbrīvoties no aukstumpumpām

7 veidi, kā ātri atbrīvoties no aukstumpumpām
Aukstumpumpas izraisošais herpes vīruss ir nepatīkama un samērā bīstama infekcija. Un pat ja tavā organismā vīrus aktivizējas tikai pāris reizes gadā un tikai vieglā formā, tas vienalga ir ļoti nepatīkami. Īpaši kaitina pūslīšveida izsitumi uz lūpām, kas ne tikai niez, bet arī ir ļoti nepievilcīgi. Piedāvājam septiņas tautas metodes, kas palīdz ātri atbrīvoties no aukstumpumpām!

Piens
Samērcē vates tamponu pienā(vislabāk ar 1,5% tauku saturu) un uzklāj uz aukstumpumpas. Nemazgājies un neēd kamēr piens pats nenožūst. Atkārto šo procedūru katras 2 – 3 stundas un pret vakaru tu jau jutīsi ievērojamu uzlabojumu.

Lakrica
Arī lakrica ir lielisks līdzeklis pret aukstumpumpām. Sasmalcini izžāvētu lakricas sakni pulverī un pievieno tai vārītu ūdeni, līdz rodas putriņai līdzīga masa. Tad uzzied šo masu uz savām aukstumpumpām. Vislabāk būs, ja veiksi šo procedūru, pirms gulētiešanas un uzziesto masu nomazgāsi tikai no rīta.

Ūdeņraža pārskābe
Ja uz lūpas jau ir liela aukstumpumpa, tad vislabāk būtu to piededzināt ar ūdeņraža pārskābi. Dari to katras 2 – 3 stundas un tuvāk vakaram tava aukstumpumpa būs jau gandrīz uzveikta.

Ķiploki
Arī ķiploki lieliski palīdz uzveikt aukstumpumpas. Ar ķiploku presi saspied daiviņu ķiploku un radušos masu uzklāj uz aukstumpumpas. Šī metode gan derēs tikai lietošanai mājās un ne visiem tā būs piemērota, tomēr šī ir ļoti efektīva metode.

Piparmētras eļļa
Atšķirībā no ķiploka piparmētru eļļa ne tikai lieliski cīnās ar aukstumpumpām, bet arī patīkami smaržo. Un tādēļ šo līdzekli mierīgi var lietot arī esot sabiedriskās vietās. Vienkārši trīsreiz dienā uzklāj piparmētru eļļu uz skartās vietas.

Alveja
Pret aukstumpumpām spēj palīdzēt arī alvejas sula. Smērē to uz slimās vietas katras divas stundas. Vari arī vienkārši pielikt savai aukstumpumpai svaigi plūktu alvejas lapiņu.

Ledus
Liekas pārāk vienkārši, lai būtu patiesība? Patiesība ir tāda, ka ledus palīdz pie pašiem pirmajiem herpes vīrusa simptomiem. Tiklīdz kā sajūti, ka tavas lūpas pietūkst, pieliec tām gabaliņu ledus. Tas noņems pietūkumu un piebremzēs slimības attīstību, šādi arī palīdzot organismam cīnīties ar infekciju.

Kādus veidus, kā atbrīvoties no aukstumpumpām zini tu?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

6 + 18 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.