10 pazīmes, ka tu esi gudrāks nekā domā

10 pazīmes, ka tu esi gudrāks nekā domā
Tu droši vien pazīsti cilvēkus, kurus tu un citi apkārtējie uzskatāt par gudriem cilvēkiem. Tomēr ir pilnīgi iespējams, ka tu nebūt neesi sliktāks. Uzzini kādas ir tās 10 pazīmes, kas liecina, ka tu esi gudrāks, nekā tev pašam šķiet!

1. Tu esi pūce
Kā parādīja kādi nesen veikti pētījumi, tad tiem cilvēkiem, kuru produktivitāte ir augstāka vakara un nakts stundās, IQ ir augstāks nekā agro rītu mīlētājiem. Tāpēc zini – ja tu esi pūce, tad visticamāk tu jau esi gudrāks par ievērojamu daļu pasaules iedzīvotāju.

2. Tu bieži klusē
Parasti tos cilvēkus, kuri nav lieli runātāji automātiski ierindo pie intravertiem. Tomēr tas ne vienmēr ir pamatoti. Nav tā ka visi klusētāji būtu ar augstu intelekta līmeni, tomēr lielākā daļa gudru cilvēku biežāk izvēlas klausīties, ko stāsta citi, un runāt tikai tad kad tiem tiešām ir ko teikt. Tie no sākuma visu apsver un apdomā, un runā tikai tad, kad ir pienācis īstais laiks.

3. Tu nebaidies no grūtībām
Skatīties acīs grūtībām un risināt problēmas var tikai drosmīgi un gudri cilvēki. Parasts cilvēks centīsies no problēmas izvairīties, bet gudrs cilvēks sadalīs prioritātes un ķersies pie problēmas risināšanas. Ja tu nebaidies no sarežģījumiem un spēj atrisināt problēmas – tu esi ne tikai drosmīgs, bet arī gudrs.

4. Tev apkārt ir daudz radošu un gudru cilvēku
Pasaki kas ir tavi draugi un es pateikšu, kas esi tu. Sens, bet patiess teiciens. Protams, katrā noteikumā ir savi izņēmumi, tomēr vismaz 80% cilvēku meklē tādu cilvēku sabiedrību, kādi tie ir paši. Un, ja tev visapkārt ir gudri, radoši un interesanti cilvēki, tad visticamāk tu esi tieši tāds pats.

5. Tu tiecies pēc pilnības
Šī ir vēl viena gudru cilvēku īpašību. Augstas prasības pret sevi palīdz tev kļūt labākam, un šādi cilvēki vienmēr atšķiras no vairākuma. Šīs alkas tev liek kļūt labākam visās tavas dzīves sfērās. Ja tev ir jāuzstājas, tu vingrinies ar savu runu tik ilgi, kamēr tā ir vismaz lieliska, bet ja tu plāno piedalīties maratonā tu sāc trenēties jau vismaz pāris mēnešus pirms tā.

6. Tu mēdz kritizēt pats sevi
Mums visapkārt ir daudz cilvēku, kuri neredz nevienu citu kā sevi un cieš no spēcīga Narcisma sindroma. Un tieši tāpēc ir patīkami satikt cilvēkus, kuri spēj uz sevi paraudzīties arī veselīgi kritiski. Pat ja šāds cilvēks necenšas izlikties gudrs, viņš tāds jau ir pēc noklusējuma, jo analizēt savu rīcību, atzīt un labot paša kļūdas spēj tikai gudri cilvēki.

7. Tev patīk būt informētam par apkārt notiekošo
Ja tu jūti nepieciešamību būt informētam par apkārt notiekošo, zini, ka tas tā nav vienkārši tāpat. Vācot un filtrējot informāciju tu ne tikai kļūsti gudrāks, tu arī veido savu personīgo viedokli par notikumiem un cilvēkiem.

8. Tu vienmēr strādā pie vairākiem dažādiem uzdevumiem
Augsts aizņemtības līmenis vēl nebūt neliecina par izcilu prātu, tomēr tā ir laba zīme. Tu steidzies paspēt visu: iemācīties franču valodu, izlasīt grāmatu un apmeklēt deju nodarbības. Tev vienmēr ir ko darīt savā brīvajā laikā, turklāt tas tev nes arī vērā ņemamus augļus.

9. Tu uzdod pareizus jautājumus
Runājot ar gudriem cilvēkiem var novērot kādu interesantu tendenci: viņi necenšas sevi lielīt, dižoties vai pārvērst sarunu par monologu. Tieši gudri cilvēki ir vislabākie klausītāji, un, ja tie uzdod kādu jautājumu, tad tas ir tieši īstajā vietā un laikā. Neuzdodot īstos jautājumus, mēs nekad neuzzināsim pareizās atbildes.

10. Tu neuzskati sevi par gudru

Šis varētu būt pats interesantākais punkts. Lielākā daļa patiesi gudru cilvēku sevi nebūt neuzskata par gudriem. Un otrādi – zināšanu, pieredzes un erudīcijas trūkums liek cilvēkiem sevi uzskatīts par gudrākiem nekā tie patiesībā ir. Viss ir vienkārši: jo gudrāks kļūst cilvēks, jo biežāk tas apjauš, ka ir vēl tik daudz nezināmā, un tik daudz iespēju pilnveidoties.

One thought on “10 pazīmes, ka tu esi gudrāks nekā domā

  1. Lielisks raksts. Mana problēma ir tas, ka es apzinos, ka esmu bik “vairāk domājošs” par apkārtējiem :))

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

two + 9 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.