Kā radīt iespaidu, ka tu esi uzcītīgs darbinieks

Kā radīt iespaidu, ka tu esi uzcītīgs darbinieks
Vēlies, lai tev ir mazāk darba? Tagad tam ir risinājums. Lasi 10 nenopietnus padomus, kas ļaus tev mazāk strādāt un vienlaikus cels tavu vērtību priekšnieka acīs.

1. Nekad un nekur neej bez dokumenta rokās
Cilvēki, kuri pārvietojas ar dokumentiem rokās, izskatās pēc pašiem cītīgāk strādājošajiem darbiniekiem. Kamēr cilvēks ar tukšām rokām izskatās aptuveni tā, it kā tas dotos uz kafejnīcu vai pat vienkārši klīst bez darba. Ejot vakarā uz mājām noteikti paņem arī kādu dokumentu līdz, šādi tu radīsi iespaidu, ka strādā vairāk, nekā tas patiesībā ir.

2. Izmanto datoru papildus efektam
Ik reizi kad sēdies pie datora, sūdzies par tā sliktu darbību vai jaunās programmatūras neērtību. Nejaušam vērotājam tas pavisam noteikti izskatīsies pēc darba. Turklāt pie datora tu vari darīt pilnīgi jebko, pat ko, kas pat attāli nav saistīts ar darbu. Gadījumā ja priekšnieks tevi šajā nodarbē pieķer, tad vislabākā aizsardzība būs paziņot, ka tu nodarbojies ar jaunās programmatūras izpēti un šādi ietaupi naudu, kas būtu jātērē tavai apmācībai.

3. Bardaks uz galda
Ja uz darba galda valda kārtība, tas rada iespaidu, ka darba galda īpašnieks nav īpaši noslogots. Tādēļ parūpējies, lai uz tava darba galda parādās milzu kaudzes ar dokumentiem. Atceries, ka skatoties no malas, tavs pagājušā gada darbs izskatās gluži tāpat kā tekošais, un nozīme ir tikai apjomam. Tā kā jo vairāk papīra jo labāk. Ja tu zini, ka kāds ienāks, pēc kāda dokumenta tad ieroc šo dokumentu kādas lielākas kaudzes pašā vidū un sāc to saspringti meklēt tikai tad, kad šīs cilvēks jau ir pie tevis.

4. Autoatbildētājs
Ja tev ir autoatbildētājs vai balss pasts, tad nekad neatbildi uz zvaniem. Cilvēki parasti nezvana tāpēc, lai painteresētos kā tev iet vai kaut ko uzdāvinātu, cilvēki zvana tāpēc, lai tu tiem izdarītu kādu darbu. Tāpēc laid visus zvanus caur automātisko atbildētāju. Ja kāds ir atstājis ziņojumu, kurš draud a potenciālu strādāšanu, atbildi uz to pusdienu pārtraukuma laikā, kad šī cilvēka nav uz vietas. Tas papildus radīs iespaidu, ka tu esi arī ļoti atbildīgs un kārtīgs darbinieks.

5. Izskaties noguris un nervozs
Centies patstāvīgi izskatīties noguris un nervozs, lai priekšniekam rodas iespaids, ka tu esi nostrādājies līdz baltajām pelītēm.

6. Paliec darbā ilgāk nekā citi
Vienmēr ej mājās vēlu, īpaši, ja tavs priekšnieks vēl ir darbā. Tu vari lasīt grāmatas vai žurnālus, kuriem nekad neatliek laika esot mājās. Sūtiet svarīgus ar darbu saistītus ziņojumus no darba brīvajā laika un valsts svētku dienās.

7. Leģendas radīšana
Lai kļūtu par īstu leģendu, ar bardaku uz darba galda būs par maz. Parūpējies, lai uz tava darba galda un tā perifērijā parādās dažādas ar darbu saistītas pamācības, enciklopēdijas un nopietni periodiski izdevumi. Šādi ar laiku par tevi radīsies iespaids kā par nopietnu profesionāli, kurš seko visiem savas nozares jaunumiem un kuram piemīt enciklopēdiskas zināšanas.

8. Vārdu krājuma papildināšana
Papēti pāris savas nozares žurnālus vai paseko tās jaunumiem internetā, un iemācies vairākus specifiskus ar tavu specialitāti saistītus terminus. Un sāc tos brīvi lietot kad runā ar savu priekšniecību. Atceries, ka nav būtiski tas vai tevi saprot, svarīgi ir, lai tas ko tu saki izklausītos iespaidīgi.

9. Otra žakete
Ja tu strādā lielā uzņēmumā tad parūpējies, lai uz tava krēsla atzveltnes vienmēr atrastos rezerves žakete. Tas radīs iespaidu, ka tu esi atgājis tikai uz brīdi un ka tev tepat kaut kur ir jābūt. Šādi tu darba laikā varēsi doties savās personīgajās darīšanās un neuztraukties par to, ka tevi varētu pieķert.

10. Nekādā gadījumā nepārsūti šo informāciju citiem saviem kolēģiem.

One thought on “Kā radīt iespaidu, ka tu esi uzcītīgs darbinieks

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

fourteen + 15 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.