15 interesanti fakti par orgasmu

15 interesanti fakti par orgasmu

Orgasms noteikti pieder pie tām lietām, kuras labāk baudīt pašam nekā klausīties, ko par to stāsta citi. Un tomēr, neskatoties uz to, piedāvājam iepazīties ar 15 interesantiem faktiem par orgasmu.

1. Vārds orgasms ir cēlies no grieķu vārda “orgaō”, kas tulkojumā nozīmē “just kaisli”. Franči orgasmu sauc par mazo nāvi, bet angļiem ir teiciens: “Nakts bez medus – rīts bez modruma” un ar vārdu “medus” šeit nav domāts veselīgais bišu produkts.

2. Uzbudinājums un orgasma ietekmē paātrinās puls, pastiprinās asinsrite, pietūkst lūpas un paplašinās acu zīlītes. Sievietēm orgasma laikā ritmiski saraujas vagīnas muskuļi. Parasti sieviete piedzīvo 3 – 12 šādas saraušanās un katra saraušanās ilgst ne ilgāk kā sekundi. Tiklīdz kā šīs saraušanās beidzas, rimstas arī patīkamās izjūtas.

3. Līdz pat šim brīdim zinātnieki nav nonākuši pie vienota viedokļa par to, kāds tad īsti ir sievietes orgasma fizioloģiskais mehānisms. Vieni uzskata, ka akta laikā tie stimulēti dzimumorgānu nervu gali tad caur muguras smadzenēm nervu impulsi nonāk līdz smadzenēm un tās dod atbilstošu komandu dzimumorgāniem. Citi uzskata, ka par orgasmu atbild nevis galvas smadzenes, bet tā dēvētais klejotājnervs. Droši skaidrs ir tikai tas ka sievietes orgasms ir iespējams tikai tad, ja noskaņojas tam arī psiholoģiski un nav iespējams tikt pie orgasma ja vienlaikus tiek mēģināts izsekot tam kas notiek televizora ekrānā.

4. Zinātnieki ir noskaidrojuši, ka orgasms, kurš tiek iegūts mīlējoties ar mīlētu cilvēku, ir daudz kvalitatīvāks nekā masturbācijas ceļā iegūtais. Saistīts tas esot ar to ka normāla seksa laikā hormona prolaktīna koncentrācija ir četras reizes augstāk nekā pašapmierināšanās laikā.

5. Seksa laikā orgasmu gūst aptuveni 95% vīriešu un tikai 57% sieviešu. Tomēr ja sievietes masturbē, tad orgasmu spēj sasniegt 81% sieviešu.

6. Kā liecina kāda healthywomen.org veiktai aptauja tad
62% sieviešu vienmēr sasniedz orgasmu masturbācijas laikā.
34% sieviešu vienmēr sasniedz orgasmu orālā seksa laikā.
27% sieviešu vienmēr sasniedz orgasmu vaginālā seksa laikā.
26% sieviešu vienmēr sasniedz orgasmu ģenitāliju stimulācijas laikā.

7. Kādā “Durex” veiktā aptaujā noskaidrojās, ka visapmierinātākās ir Meksikas sievietes( orgasmu sasniedz 51% sieviešu), tai sekoja DĀR sievietes ar 48% un Itālija arī ar 48%. Visliktākie rādītāji bija Japānai ar 11% un Honkongai ar 8%.

8. Orgasma iegūšana arī patērē diezgan daudz kaloriju. Lai sasniegtu orgasmu, tiek patērēts tikpat daudz kaloriju kā 20 minūšu ilgā pastaigā. Ja jūs mīlējaties 2 reizes pēc kārtas, pa 26 minūtēm un abas reizes gūstat orgasmu, tad var nodedzināt tikpat daudz kaloriju cik tiek uzņemtas apēdot Big Mac.

9. Orgasmu var uzskatīt par sava veida nekaitīgu narkotiku. Orgasma laikā aktivizējas tie paši smadzeņu apgabali, kuri aktivizējās, lietojot heroīnu.

10. Orgasms var tevi padarīt jaunāku un pievilcīgāku. Tie kas piedzīvo orgasmu katru dienu izskatās jaunāki par tiem cilvēkiem, kuri to piedzīvo tikai divas reizes nedēļā.

11. Cilvēki, kuri ir precējušies piedzīvo orgasmu biežāk nekā tie cilvēki, kuri nav, saistīti ar ilgstošām un stiprām attiecībām.

12. Seksologi apgalvo, ka, ja sieviete nespēj sasniegt orgasmu līdz 20 – 23 gadiem tad tas ir pilnīgi normāli. Par traucējumiem var sākt runāt tad, ja sievietei ir 25 gadi un patstāvīgas seksuālas attiecības, bet orgasma joprojām nav.

13. Aptuveni 30% sieviešu ir izjutušas orgasmu miega laikā.

14. 70% sieviešu, kaut reizi mūžā ir simulējušas orgasmu.

15. Aptuveni 10 – 12 % sieviešu nekad nesasniedz orgasmu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

19 − 3 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.