Kā uzveikt stresu darbā

Kā uzveikt stresu darbā
Mūsdienās nav palicis daudz tādu dzīves sfēru, kurās cilvēkiem nenāktos ciest no stresa. Tomēr lai normāli dzīvotu un strādātu, ir jāprot ar šo stresu cīnīties.

Ir jāsaprot, ka ar stresu nākas saskarties jebkurā profesijā un no tā nav iespējams pilnībā izvairīties. Tomēr ir visai reāli stresa līmeni samazināt.
Kā uzveikt stresu darbā? Seši padomi tiem, kuru nervi nav no dzelzs.

Samazini stresa situāciju iespējamību līdz minimumam
Nekavē darbu un arī neaizsēdies darbā. Kā ir pienākušas darba dienas beigas, tā uzreiz ej mājās. Un aizmirsti par visiem ar darbu saistītajiem pienākumiem: nenes uz mājām nekādus darba projektus, dokumentus vai domas. Mājās mēs nestrādājam, mājās mēs atpūšamies.
Nespēj visu paspēt? Tad ir īstais laiks, lai sastādītu dienas plānu un sadalītu slodzi. Un dari tikai savu darbu, neļauj, lai tev uzkrauj citu pienākumus.

Aktīvs dzīvesveids
Pat visnelielāko fizisko slodžu laikā cilvēka organisms izdala laimes hormonus. Tāpēc neliedz sev šo baudu un dodies skriet, braukt ar divriteni vai tikai vienkārši staigāt un aizmirsti, beidzot par liftu. Šis noteikti ir viens no labākajiem veidiem, kā uzveikt stresu darbā.

Pārvērt negatīvas emocijas par pozitīvām
Neesi sajūsmā par priekšnieku? Piesakies boksa klubā. Gribas izkliegties? Ej padziedi uz karaoke bāru. Nepamet sajūta, ka kuru katru brīdi vari izdemolēt savu kabinetu? Sāc mājās remontu vai brauc brīvdienās pie vecmāmiņas un saskaldi viņai malku.

Baro savas smadzenes
Skaidrs prāts ir vajadzīgs jebkurā darbā. Pareizas uzkodas un regulāra ēšana ļaus jūsu smadzenēm palikt nomodā. Cenšaties vienmēr ēst brokastis, darbā uzkodiet žāvētus augļus un kefīru vai jogurtu. Dzeriet zaļo tēju un to visu papildiniet ar riekstiem. Pareiza ēšana ir ne tikai jūsu veselības ķīla, tā uzlabos arī jūsu produktivitāti.

Rīko nelielus pārtraukumus
Katru stundu sarīko pāris minūšu ilgu pārtraukumu. Šī pārtraukuma laikā pilnībā maini savu darbības virzienu: aizver acis un pasēdi kādu brīdi klusumā, paskaties kas notiek ārā aiz loga, paklausies savu mīļāko dziesmu vai 10 reizes pietupies. Vari arī piezvanīt savam mīļotajam vai mīļotajai.

Maini savu apziņu
No tā ka tev būs slikts garastāvoklis, ka tu visiem sūdzēsies par savu dzīvi vai būsi nepieklājīgs, tev labāk nekļūs. Tāpēc labāk esi smaidīgs, pieklājīgs, piedalies sava uzņēmuma dzīvē un nenoslēdzies sevī. Ja pats būsi atsaucīgs un dzīvespriecīgs, tas noteikti ietekmēs arī apkārt valdošo mikroklimatu.

Ievēro šos pavisam ne sarežģītos noteikumus un drīz vien tu no rītiem modīsies ar smaidu sejā, produktīvi strādāsi un spēsi veiksmīgi pārciest jebkurus stresus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

1 × five =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.