7 veidi, kā izmantot kafijas biezumus

7 veidi, kā izmantot kafijas biezumus
Kafija ir brīnišķīgs dzēriens, kas spēj gan mūs rītos pamodināt, gan vienkārši uzmundrināt un dāvāt labu garastāvokli. Un kā izrādās tad bez kafijas primārā pielietojuma, ir iespējams atrast pielietojumu arī kafijas biezumiem. Lasi 7 veidus, kā izmantot kafijas biezumus!

1. Likvidēt nepatīkamo ledusskapja smaku
Kafijas biezumus var izmantot kā gaisa atsvaidzinātāju ledusskapī un saldētavā. Lai to izdarītu ievietojiet izžāvētus kafijas biezumus tukšā margarīna vai, sviesta trauciņā, trauciņa vāciņā jāsadus vairāki caurumi un tad trauciņš jāaizver un jāievieto ledusskapī. Jūsu ledusskapja gaisa atsvaidzinātājs ir gatavs.

2. Mēslojums istabas augiem
Kafijas biezumi ir diezgan bagāti ar dažādiem augus barojošiem elementiem kā, piemēram, slāpeklis, un tāpēc kafijas biezumus var droši izmantot kā mēslojumu tiem augiem, kas mīl skābu augsni. Šādi augi ir, piemēram, rozes vai kamēlijas. Turklāt lai lietotu kafijas biezumus kā mēslojumu, jums pat nav nekas īpaši jāsagatavo, vienkārši ik pa laikam iekaisiet kafijas biezumus jūsu augu podiņos un vērojiet, kā tie aug.

3. Atbrīvot rokas no ķiploku smakas
Bieži pēc rosīšanās pa virtuvi mūsu rokas pat vēl vairākas stundas ož pēc dažādiem ēdiena gatavošanā izmantotiem produktiem. Un kafijas biezumi lielisks līdzeklis kas var šādas smakas noņemt. Tādēļ turiet izlietnes tuvumā kārbiņu ar kafijas biezumiem un uz visiem laikiem aizmirstiet par nepatīkami ožošām rokām.

4. Aromātiskas ziepes
Tiem kuri mīl mājās gatavot ziepes, kafijas biezumi būs lielisks ziepju receptes komponents.7 veidi, kā izmantot kafijas biezumus

5. Aizbiedēt kaķus no dobēm
Bieži vien kaķi izjūt kaut kādu īpašu mīlestību tieši pret tām mūsu dobēm, kurās aug visretākie vai vērtīgākie ziedu eksemplāri. Lai kaķus no šīm dobēm aizbiedētu var izmantot šādu līdzekli: sajaucam kafijas biezumus ar apelsīna miziņām un ar radušos maisījumu noklājām augsni. Turpmāk kaķi jūsu dobes apies ar līkumu.

6. Kamīna tīrīšanai
Pirms sākat tīrīt no sava kamīna vai krāsns pelnus, ir vērts tos apbērt ar mitriem kafijas biezumiem. Tas novērsīs sīko pelnu izbiršanu un pasargās jūs no liekas mājas tīrīšanas.

7. Trauku mazgāšanai
Kafijas biezumi ir arī lielisks abrazīvs līdzeklis, kurš palīdzēs notīrīt no traukiem piekaltušus netīrumus. Lietošana arī ir vienkārša: paņemam rokā nedaudz kafijas biezumu un ķeramies pie beršanas un kad netīrumi ir noberzti tad noskalojam ar ūdeni un veicam ierasto mazgāšanu ar mazgāšanas līdzekli. Labākais ir tas ka kafijas biezumi ir arī dabai draudzīgs līdzeklis.

Avots

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

5 × 2 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.