5 iemesli, kāpēc nevajadzētu ņemt gultā telefonu

5 iemesli, kāpēc neņemt telefonu sev līdz gultā
Vai tev arī šķiet, ka mēs esam kļuvuši par savu telefonu vergiem? Tie ir ar mums vienmēr un visur un ja sanāk to nejauši aizmirst mājā, panikas lēkme ir gandrīz neizbēgama. Neskatoties uz šo mūsu atkarību, pastāv vismaz pieci iemesli, kāpēc tev nevajadzētu ņemt telefonu sev līdz gultā.

1. Telefona ekrāna izstarotā gaisma izjauc tavu dabisko dzīves ritmu
Datori, planšetes, telefoni un arī visas pārejās ar ekrāniem aprīkotās ierīces, izstaro mākslīgu auksta spektra gaismu, kuru smadzenes uztver kā rīta iestāšanos. Pirms gulētiešanas pārbaudot jaunumus “Facebook” vai lasot, mēs paši sev signalizējam, ka mums ir laiks celties. Savukārt bioloģisko ritmu izjaukšana mums draud ne tikai ar miega traucējumiem, bet arī ar nakts izsalkumu kas papildus var veicināt liekā svara rašanos.

2. Ziņu lasīšana rada atkarību un nemieru
Sociālo tīklu ziņu lentām nav ne sākuma, ne gala un baidoties palaist garām ko svarīgu, mēs uzņemam milzīgus nevajadzīgas informācijas apjomus. Vienlaicīgi pats informācijas saturs izsauc trauksmi un nemieru, jo cilvēkus parasti piesaista tieši negatīvi virsraksti. Tā rezultātā mums rodas iespaids, ka pasaule straujiem soļiem iet uz galu un mēs vairs nespējam iemigt, jo veltam savu naktsmiera laiku neauglīgām pārdomām par pasaules likteni.

3. Mēs ilgstoši guļam neērtā pozā
Šī ir visai pierasta situācija – lai lasītu telefonā esošo informāciju, mums nākas ieņemt neērtas pozas un ciest diskomfortu vai pat sāpes. Un kāds tur brīnums, ka otrā rītā pamostamies tā, it kā visu nakti būtu smagi strādājuši. Nepatīkamus momentus mēdz sagādāt arī situācijas, kad telefons izkrīt no rokām un uzkrīt mums uz sejas. Tas ir ne tikai nepatīkami, bet arī sāpīgi. Īpaši ņemot vērā mūsdienu telefonu ievērojamos izmērus.

4. Komentāru un “Patīk” gaidīšana neļauj mums aizmigt
Sociālo tīklu “Patīk” daudziem cilvēkiem ir spēcīgs emocionālais dopings. Tie stiprina to pašapziņu un liek tiem justies labāk. Šī paša iemesla dēļ mēs tik ļoti mīlam, kad mūsu bildes komentē un izsaka par tām komplimentus. Šajā gadījumā gan nevar teikt, ka mums kaitē pats telefons, šādi mēs vienkārši ziedojam savu nakts atpūtu nenozīmīgas virtuālas ilūzijas dēļ.

5. Telefons var kļūt par iemeslu strīdiem ar mīļoto
Ir daudz cilvēku, kuri neizlaiž savu telefonu no rokām un arī vakarā velk to sev līdzi gultā, veltot visu savu uzmanību tikai tam. Šādā situācijā ir tikai saprotami, ka šāda uzvedība var radīt aizdomas un neizpratni šādu cilvēku otrajai pusītei. Ziņas un sociālie tīkli nebūt nav labāki par to cilvēku, kas atrodas tev blakus. Tāpēc varbūt labāk veltiet dienas noslēgumu cilvēkiem, ne telefonam.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

eleven − 6 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.