5 noteikumi, kā saglabāt jaunību

5 noteikumi, kā saglabāt jaunību
Nav tāda cilvēka, kurš nevēlētos izskatīties jaunāks, nekā ir patiesībā. Kaut arī tas neizdodas visiem ir cilvēki, kuriem tas sanāk. Un ne jau pateicoties kosmētikai vai mūsdienās tik iecienītajām plastiskajām operācijām. Jaunības noslēpums ir paslēpts mūsos pašos. Un viss, kas mums ir jādara, tas ir vienkārši jāpalīdz mūsu pašatjaunošanās procesiem.

Zarnas
Austrumu medicīnā tiek uzskatīts, ka zarnas ir cilvēka organisma saknes. Tas ir līdzīgi kā kokiem – ja koka saknes ir veselas, tad arī pats koks ir vesels, skaists un ziedošs. Bet, ja saknes ir sapuvušas, tad arī koks novīst un nokalst. Tas pats attiecas arī uz mūsu zarnu traktu – ja tas ir vesels, tad arī cilvēks būs vesels un izskatīsies jaunāks. Lai organisms pats sevi neindētu, zarnām katru dienu ir pilnībā jāattīrās. Kā šādas pašsaindēšanās sekas var būt ādas nokāršanās, vājums, slikta sejas ādas krāsa vai piemēram sausi mati. Mūsu zarnu trakta veselība galvenokārt ir atkarīga no tā, ko mēs ēdam. Ādas jaunību un skaistumu veicinās tādi produkti kā svaigi augļi un dārzeņi, tīrs ūdens, salāti, putras un kumelīšu tēja no rītiem.

Saglabājiet humora izjūtu
Smiekli palīdz attīrīt endokrīno sistēmu un šādi saglabāt ādas jaunību. Smieklu laikā asinis tiek bagātinātas ar skābekli un skābeklis ir īpaši nepieciešams tādiem endokrīnās sistēmas orgāniem kā hipofīzei, vairogdziedzerim, virsnieru dziedzerim, aizkuņģa dziedzerim un olnīcām. Bez stabilas un spēcīgas apgādes ar skābekli šie orgāni nestrādā pietiekoši labi. Smieklu laikā arī tiek izstrādāti endorfīni un tas uzlabo mūsu pašsajūtu. Turklāt smieklu un pat vienkārša smaida laikā asinīs strauji pieaug antivielu daudzums, bet tas uzlabo mūsu imunitāti.

Dzeriet dabisku ūdeni
Mūsu ķermeņa ādas epidermā atrodas kolagēni, kuri ūdens ietekmē palielinās. Bet, kad kolagēni palielinās tie spiež uz ādu no iekšpuses āda tiek izlīdzināta un šādi tiek veicināta grumbu pilnīga vai daļēja izlīdzināšanās. Ādas ūdens balansa uzturēšanai un organisma apgādei ar skābekli un enerģiju ir nepieciešam katru dienu izdzert aptuveni 1,5 līdz 2 litrus dabiska un nevārīta ūdens.

Ādas attīrīšana
Ādas attīrīšana vissvarīgākā ikdienas ādas kopšanas procedūra. Pareiza ādas attīrīšana palīdz atbrīvoties no atmirušām ādas šūnām, netīrumiem, putekļiem, baktērijām un kosmētikas atlikumiem. Tā arī atver aizdambētās ādas poras. Pēc sejas noskalošanas tai vajadzētu uzklāt krēmu, bet uz nakti sejas ādu noteikti vajadzētu apstrādāt ar losjonu. Miega laikā ādai nekas nedrīkst traucēt piesātināties ar skābekli. Ādas neattīrīšana pirms miega var veicināt netīrumu un toksīnu uzkrāšanos. Reizi nedēļā vajadzētu veikt ādas tīrīšanu ar pīlingu, sūkli vai lietot attīrošu sejas masku.

Svaigs gaiss
Skābeklis ir nepieciešams ādas šūnu metabolismam. Viens grams ādas epidermas vienas stundas laikā uzsūc vienu litru skābekļa. Ja ādai skābekļa ir pietiekoši daudz tā viegli izvada toksīnus un labi elpo. Droši vien visi būs pamanījuši, ka pēc sporta nodarbībām un aktivitātēm svaigā gaisā sejas ādas krāsa mainās uz labo pusi. Un tas tā ir, tikai pateicoties tam, ka ādas šūnas ir intensīvi uzņēmušas tīru gaisu. Tādēļ ir ļoti ieteicams pavadīt pēc iespējas vairāk laika svaigā gaisā. Tāpat kad laiks to atļauj ir vēlams gulēt pie atvērta loga jo tieši naktī notiek intensīvākie ādas atjaunošanās procesi.

Avots

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

three × four =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.