7 veidi, kā uzveikt slinkumu

7 veidi, kā uzveikt slinkumu
Neliela paslinkošana ir svētīga un ikvienam nepieciešama lieta. Tomēr ko darīt tajos gadījumos kad slinkums mūs ir pārņēmis pilnībā un pat nedomā atlaist? Kā uzveikt slinkumu un likt sev atkal strādāt?

1. Neko nedariet. Pilnīgi neko
Lai pārstātu slinkot, mēģiniet neko nedarīt. Pavisam nopietni. Nostājieties istabas vidū un neko nedariet: neēdiet, nedzeriet, nelasiet, neskatieties pa logu, neklausieties mūziku un pat nedomājiet. Un visticamāk nepaies ne desmit minūtes kā jums ļoti sagribēsies ķerties pie darba.

2. Darbiņš piecām minūtēm
Piespiediet sevi piecas minūtes pastrādāt. Tas ir ievērojami vieglāk nekā ķerties pie darba apzinoties, ka būs jāstrādā visu garo darba dienu. Piecas minūtes var paciest gandrīz jebko, un vienlaicīgi tas ir pietiekoši ilgs laiks, lai pārvarētu slinkumu un sāktu strādāt. Un, kad cilvēks ir iesācis strādāt, slinkums pagaist kā nebijis.

3. Sadaliet lielus darbus mazākās daļās
Apzinoties, ka priekšā tev ir liels darbs, reizēm ir gandrīz neiespējami piespiest sevi ķerties pie tā izpildes. Šo problēmu var atrisināt, sadalot lielu darbu mazākās daļās un tad izpildīt visu pakāpeniski. Ticiet vai ne, bet šādi tiešām ir daudz vieglāk.

4. Pārslēgšanās starp dažādiem darbiem
Reizēm rodas nepieciešamība paveikt kādu apjomīgu, monotonu un/vai garlaicīgu darbu, kuru ir grūti vai neiespējami sadalīt mazākās daļās. Kāds šādu darbu atliek līdz pēdējam, vēl kāds uzreiz ķeras “vērsim pie ragiem”, bet darbs tāpat neiet. Šādos gadījumos var palīdzēt periodiska pārslēgšanās uz kādu citu, ne tik monotonu darbu.
Piemēram pārbaudiet e-pastu, atbildiet klientiem vai izpētiet kādi darbi būs jāveic nākamajā dienā, un pēc tam atkal pievērsieties darbam. Galvenais ir šādu darbu uzsākt un tur tam var noderēt “Darbiņš piecām minūtēm” metode.

5. Atalgo sevi
Jebkuram darbam ir jābūt atalgotam, tāpēc strādājot ir vērts sevi īstajā brīdī pastimulēt ar kādu nelielu balviņu. Esi paveicis kādu nopietnāku daļu no darba – aizej iedzer tasīti kafijas, pastaigājies vai vienkārši piecas minūtes atpūties. Un tas arī palīdzēs uzveikt tuvojošos slinkumu.

6. Ja negribās strādāt – uzkop savu darbavietu
Ja tiešām galīgi nespēj sākt strādāt, tad vismaz uzkop savu darbavietu. Un kas to zina, varbūt pēc tam parādīsies arī vēlēšanās ķerties pie kāda cita darba. Un galu galā, darbavietas uzkopšana arī ir darbs.

7. Neatliec uz rītu
Rītdiena ir visnoslogotākā nedēļas diena, jo mēs taču nepārtraukti kaut ko atliekam uz rītu. Ja vēlies sākt jaunu dzīvi, tad dari to šodien, jo rīt parādīsies kāds steidzams darbs, un tu atkal pārdomāsi. Un pat ja jau ir diezgan vēls, uzsāc savu darbu vēl šodien jo pabeigt darbu ir vieglāk nekā to uzsākt.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

fifteen − two =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.