10 iemesli, kāpēc beidzas mīlestība

10 iemesli kāpēc beidzas mīlestība
Jautājums kāpēc beidzas mīlestība ir visai retorisks, un uz šo jautājumu nav iespējams atbildēt viennozīmīgi. Un tomēr kāpēc tā notiek? Kādi ir patiesie iemesli, kāpēc beidzas mīlestība?

1. Ilgstoša šķiršanās
Kaut arī mēdz teikt, ka attālums mīlestību padara stiprāku, patiesība tomēr ir tāda, ka ilgstoša šķiršanās mīlestību iznīcina. Un tieši ilgstoša šķiršanās ir šī saraksta pirmajā vietā. Tas ir vienkārši izskaidrojams arī no psiholoģiskā viedokļa: kad diviem cilvēkiem ir ilgstoši jādzīvo šķirti, ir tikai saprotami, ka šie cilvēki viens no otra atrod, un mīlestība izgaist.

2. Kaisles trūkums
Dažas attiecības rodas un eksistē tikai kaisles dēļ. Tomēr kaisle nav mūžīga un tai ir tendence ar laiku izgaist. Un ja pāri kopā satur tikai seksuāla tieksme, tad agrāk vai vēlāk, bet šīs attiecības noteikti beigsies. Un visticamāk ka tā notiks arī ar tām

3. Radu un draugu neizpratne
Attiecību sākumā mīlestība ir akla. Reibstot no mīlestības, mēs cenšamies pēc iespējas vairāk laika pavadīt kopā ar savu mīļoto un reti pievēršam uzmanību citu cilvēku viedoklim. Tomēr kad kaisle nedaudz noplok, mums nākas atgriezties ikdienas dzīvē, kur bez mīļotā cilvēka eksistē arī tuvinieki un draugi. Un ir ļoti sarežģīti saglabāt mīlestību, ja apkārtējie nespēj atrast kopēju valodu ar jūsu mīļoto vai ja mīļotais cilvēks necenšas iekļauties jums ierasto cilvēku sabiedrībā.

4. Romantikas trūkums
Attiecību pirmais posms gandrīz vienmēr ir piepildīts ar uzmanību, dāvanām un romantiku. Cenšoties iekarot sievieti, vīrieši visiem spēkiem cenšas iepatikties un vīrieša uzmanības apliecinājumus sieviete neviļus sāk uztvert kā visai ikdienišķu parādību. Tomēr kad aplidošanas periods beidzas un romantiku nomaina nedaudz pelēcīgā ikdiena, sieviete sāk justies pievilta un nevajadzīga.

5. Atšķirīgi uzskati
Atbildot uz jautājumu, kāpēc ir beigusies to mīlestība, daudzi min, ka tas ir noticis atšķirīgu dzīves mērķu dēļ. Ir grūti veidot attiecības ar tādu cilvēku, kurš ir izvēlējies iet pa pilnīgi atšķirīgu ceļu nekā tavējais. Turklāt tas attiecas ne tikai uz profesionālo darbību, bet arī uz izpratni par ģimeni un tās vērtībām, atpūtu, kultūru, politiku un citiem uzskatiem.

One thought on “10 iemesli, kāpēc beidzas mīlestība

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

four + 12 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.