13 nestandarta fēna pielietojumi

13 nestandarta fēna pielietojumi

Fēns nav tikai rīks matu žāvēšanai, ar fēnu var izdarīt vēl veselu lērumu citu lietu. Uzzini 13 nestandarta fēna pielietojumus!


1. Notīrīt ar zīmuli apzīmētas sienas
Ja jūsu mājā ir pastrādājis mazs mākslinieks un visas sienas ir apzīmētas ar zīmuli, mēģiniet šos zīmējumus pasildīt ar fēnu un tad tīriet tos ar lupatu. Traipi viegli notīrīsies.

13 nestandarta fēna pielietojumi

2. Noņemt uzlīmes
Reizēm uzlīmes ir tā pielipušas, ka vairs nav noņemamas. Šādā gadījumā mēģiniet tās nedaudz pasildīt ar fēnu un pēc tam tās viegli atlīmēsies.

3. Pieregulēt briļļu kājiņas
Ja jūsu brilles īsti negribas turētie tur, kur tām ir jāturas, mēģiniet pasildīt briļļu kājiņu izliekuma vietu ar fēnu. Pēc kāda brīža plastmasa kļūst mīksta un jūs varēsiet pielocīt kājiņas, tā kā jums to vajag. Šis padoms gan nederēs pilnīgi visu veidu brillēm.

4. Ātri nožāvēt krāsotus nagus
Esat nokrāsojusi nagus un tagad vēlaties tos ātri nožāvēt? Tā nav liela problēma – ņemiet fēnu, ieslēdziet to un nožāvējiet savus nagus.

5. Notīrīt sveču vasku
Ja uz galda vai citas virsmas ir nopilējis vasks no sveces vai svecēm, bet jūs to nespējat noņemt, ņemiet palīgā fēnu, izkausējiet vasku un tad notīriet to.

6. Uzpūst ogles
Fēns lieliski tiek galā ar šo uzdevumu. Noderēs gan jūs krāsnīs, gan jūsu grillā.

7. Notīrīt vannasistabas spoguli
Ja vannasistabas spogulis bieži aizsvīst, uz tā mēdz veidoties ūdens nosēdumu traipi. Lai šos traipus likvidētu pasildiet tos ar fēnu un traipi viegli izzudīs.

8. Noņemt plāksteri
Reizēm plāksteris tik stipri pielīp, ka bez nelielām ciešanām to nav iespējams noņemt. Tomēr ja jūs to nedaudz pasildīsiet ar fēnu, plāksteris nonāks visai nesāpīgi. Zemāk neliela demonstrācija.

9. Uzlikt glazūru tortei
Ja jūs liekat glazūru uz tortes, bet tā neklājas vienmērīgi – steidzīgi ņemiet fēnu un pasildiet ar to glazūru. Glazūra ātri izlīdzināsies. Un, ja jūs pēc tam ieslēgsiet auksto gaisu, tad glazūra ātri sacietēs.

10. Uzturēt kompreses siltumu
Ja esat uzlicis sildošu kompresi, tad fēns viegli ļaus jums to uzturēt siltu ilgāku laiku.

11. Noņemt piedegušu pīrāgu vai plātsmaizi
Ja jūsu pīrāgs vai plātsmaize ir nedaudz piedegusi un tā nenāk nost no pannas, pasildiet pannas dibenu ar fēnu un jūsu plātsmaize viegli nonāks no pannas.

12. Ātri izžāvēt zeķes
Ja ir radusies nepieciešamība ātri izžāvēt zeķes – izmantojiet šim mērķim fēnu, un tas prasīs tikai dažas minūtes.

13 nestandarta fēna pielietojumi

13. Uzsildīt gultu
Īpaši aktuāli tas ir ziemas mēnešos. Ja nevēlaties līst aukstā gultā un drebināties, tad viss ka jums ir nepieciešams, ir pāris minūtes pasildīt gultu ar fēnu.

Kādu nestandarta fēna pielietojumus zini tu?

Ja tev patika raksts, lūdzu dalies ar to!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

18 + 15 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.