10 neparasti gurķa pielietojumi

Gurķis ir ne tikai garšīgs(kaut gaumes mēdz būt dažādas) dārzenis(oga vai auglis), gurķi arī satur vitamīnus B1, B2, B3, B5, B6, folijskābi, C vitamīnu, kalciju, dzelzi, magniju, fosforu, kāliju un cinku un tas gurķi padara arī par diezgan veselīgu dārzeni. Tomēr bez sava tradicionālā pielietojuma pārtikā gurķis var noderēt arī citos, neparastākos pielietojumu veidos. Lasi un uzzini 10 neparastus gurķa pielietojumus!


1. Gurķis palīdz atvairīt dārza kaitēkļus
Sagrieziet gurķi gabaliņos un ievietojiet tos alumīnija trauciņā, katliņā vai novietojiet tos uz cita līdzīga alumīnija priekšmeta. Gurķī ir ķīmiskas vielas, kuras saskarē ar alumīniju izdala aromātu, kurš nav jūtams cilvēkiem, toties ir nepatīkams dažādiem kukaiņiem.

2. Gurķis palīdz cīnīties ar celulītu
Sagrieziet gurķi šķēlītēs un ieberzējiet to problemātiskajās vietās(iespējams, ka sablenderēts gurķis šim procesam būtu pat piemērotāks). Gurķa sastāvā esošās vielas samazina celulītu, un palīdz uzturēt jūsu ciskas un dibenu labā formā.

3. Gurķis var palīdzēt jums izvairīties no paģirām
Ja esat vakaru vai nakti pavadījis lietojot alkoholiskus dzērienus tad pirms gulētiešanas mēģiniet apēst dažas šķēles gurķa. Gurķi satur cukuru, B vitamīnus un elektrolītus, bet tas savukārt var pasargāt jūsu organismu no atūdeņošanās, tai sekojošām slāpēm un pat iespējams no galvassāpēm.

4. Gurķis palīdz atbrīvoties no sliktas elpas
Ja jums nav pie rokas košļājamās gumijas vai cita piemērota elpa atsvaidzinātāja, bet ir pieejams gurķis, tad iebāziet mutē gurķa šķēli un minūti turiet to piespiestu ar mēli pie smaganām. Tad sakošļājiet to un pirms norīšanas pavāļājiet radušos masu pa muti. Fito – ķimikālijas nogalina mutē esošās baktērijas, un tas savukārt palīdz saglabāt svaigu elpu.

5. Gurķis palīdz atbrīvoties no izsalkuma
Esat izsalcis, bet nevēlaties uzņemt liekas kalorijas? Gurķis pārsvarā sastāv no ūdens. Apēsts gurķis atbrīvos jūs no izsalkuma sajūtas, remdēs slāpes un apgādās jūsu organismu ar tam svarīgiem elektrolītiem. Turklāt vidēja lieluma gurķis satur tikai aptuveni 50 kalorijas.

6. Gurķis palīdz novērs logu un spoguļu aizsvīšanu
Noberziet vannasistabas spoguli un logus ar gurķi un pēc karstas dušas jūsu spogulis vairs neaizsvīdīs. Otrs jūsu ieguvums no šīs operācijas būs svaigais gurķa aromāts.

7. Gurķis piešķirs spīdumu jūsu kurpēm
Tas ir neticami tomēr, ja jums pie rokas nav apavu krēma, bet ir jādodas uz kādu nozīmīgu tikšanos, kārtīgi ierīvējiet kurpes ar gurķa šķēli, kurpes iegūs ilgstošu spīdumu, turklāt apavi arī kļūs ūdensizturīgi.

8. Gurķis palīdz cīnīties pret tārpiem
Gurķa sēklas ir zināmas kā labs, dabisks mājas līdzeklis pret lenteņa tārpiem. Regulāra gurķa sēklu pulvera lietošana tīra zarnu traktu. Gurķa sēklas satur toksisku alkolīdu, kas palīdz cīnīties pret šiem tārpiem.

9. Gurķis palīdz dziedēt saules apdegumus un drudzi
Ja esat apdedzinājušies saulē, tad mēģiniet ieberzēt skartās vietas ar gurķa šķēlīti. Ja jums ir drudzis uzlieciet gurķa šķēlītes uz pieres un krūtīm. Tas radīs dzesējošu efektu un ļaus jums baudīt relaksējošu gurķu aromātu, un tas savukārt palīdzēs jums uzveikt diskomfortu.

10. Gurķi palīdz stiprināt matus un nagus
Gurķi satur silīcija dioksīdu, kas ir svarīgs nagu un matu veselībai. Ēdiet gurķus regulāri un sajūtiet kā jūsu mati un nagi kļūst stiprāki un veselīgāki!

Avots

Ja tev patika raksts, lūdzu dalies ar to!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

1 + eighteen =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.