7 iemesli, kāpēc raustās acs plakstiņš

kāpēc raustās acs plakstiņš

Acu plakstiņa raustīšanās ir parasta parādība, kuru var izraisīt dažādi iemesli. Reizēm tā ir tikai sīka neērtība, bet reizēm tā norāda uz dziļākiem ķermeņa procesiem. Šajā rakstā izpētīsim septiņus biežākos acu plakstiņa raustīšanās iemeslus. Lasi ja vēlies zināt kāpēc raustās acs plakstiņš.

Stress

Dažādi cilvēki, dažādi reaģē uz sarežģītām situācijām un stresu. Kāds kļūst dusmīgs un paliek agresīvs, bet vēl kāds cits krīt apātijā un zaudē vēlmi dzīvot. Bet vēl citi šādos brīžos cieš no dažādām nervu sistēmas izpausmēm, kā piemēram, acs plakstiņa raustīšanās. Īpaši raksturīgi tas ir tādiem cilvēkiem, kuri ir pieraduši neizrādīt savus pārdzīvojumus un visu turēt sevī.

Acu pārslodze un nogurums

Reizēm acu plakstiņi var raustīties, tāpēc ka acis ir pārāk nogurušas. Un visbiežāk pie tā, protams, ir vainojams dators, lasīšana transportā, lasīšana nepietiekamā apgaismojumā vai nepietiekošs miegs.

Ilgstošs acu gļotādas kairinājums

Acu plakstiņu raustīšanos var izraisīt ilgstošs acu gļotādas kairinājums. Šāds kairinātājs var būt alerģija, acu traumas, acu sausums, infekcijas, acīs iekļuvuši ķermeņi vai blakusefekti kādiem acu pilieniem.

Centrālās nervu sistēmas traucējumi

Centrālās nervu sistēmas traucējumi izsauc paaugstinātu nervu refleksu uzbudinātību, samazina muskuļu tonusu un refleksus, izraisa īslaicīgas spazmas un muskuļu hipertoniju. Un šo traucējumu fonā var sāk raustīties acu plakstiņi. Visbiežāk tā notiek ar hiperaktīviem bērniem kuri cieš no uzmanības deficīta un nelielas smadzeņu disfunkcijas.

Vitamīnu trūkums

Nepareiza ēšana un tās izraisīts vitamīnu trūkums arī var izraisīt acu plakstiņu raustīšanos. Visbiežāk acu plakstiņi raustās, ja organismam trūkst magnija, kalcija vai glicīna.

Pārciestas infekciju slimības

Acu plakstiņa raustīšanos var izsaukt arī pārciestas infekciju slimības. Visbiežāk tas notiek ar bērniem, vecākiem cilvēkiem vai cilvēkiem ar vāju imūnsistēmu. Šo cilvēku nenobriedusī vai novājinātā nervu sistēma viegli pakļaujas dažādiem infekciju uzbrukumiem. Šādus traucējumus var izsaukt ne tikai vispārīgas organisma infekcijas, bet arī lokālas acs infekcijas tādas kā konjuktivīts vai citas.

Plakstiņa raustīšanos var izraisīt slimības

Eksistē arī virkne slimību, kas var izsaukt acu plakstiņu raustīšanos. Piemēram,
Pārkinsona slimība  , Bella Paralīze  vai Tureta sindroms 

3 thoughts on “7 iemesli, kāpēc raustās acs plakstiņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

1 − 1 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.