Fakti par nimfomāniju

Fakti par nimfomāniju

Kas īsti ir nimfomānija? Vīrieša sapnis vai sievietes lāsts? Lasi 10 faktus par nimfomānēm un nimfomāniju, un uzzini patiesību!

10 fakti par nimfomāniju

1. Nimfomānija(tulkojumā no grieķu valodas nymphe – līgava, mania – kaisle, mānija) ir sieviešu pārmērīga seksuāla tieksme, hiperseksualitātes veids. Reizēm terminu “nimfomānija” izmanto pārnestā nozīmē, lai apzīmētu tādu sieviešu seksuālo uzvedību, kāda netiek atbalstīta sabiedrībā. Vai lai paustu negatīvu attieksmi pret sievietes seksuālo aktivitāti.

2. Terminu – nimfomānija lieto tikai paaugstinātas sieviešu seksualitātes apzīmēšanai. Vīriešu analogu nimfomānijai sauc par – satiriāze. Šis termins arī ir radies no grieķu mitoloģijas un par satīriem  grieķu mitoloģijā sauca meža dievus.

3. Mūsdienu medicīnā termins “nimfomānija”(tāpat kā “satiriāze”) vairs netiek atzīts. Tam par iemeslu ir tas, ka nav iespējams noteikt kur sākas pārāk lielas seksuālās vēlmes robežas. Mūsdienās šī termina vietā tiek izmantots termins – “hiperseksualitāte”  Kā rāda pētījumi tad no hiperseksualitātes cieš aptuveni 8% vīriešu un 3% sieviešu.

4. Nimfomānija var attīstīties divos virzienos. Pirmais no tiem ir vēlme gūt pēc iespējas vairāk orgasmus, bet otrs virziens ir vēlme gūt pēc iespējas vairāk seksuālo partneru.

5. Reizēm nimfomānijas rašanos veicina pārāk liels stress, reizēm nimfomānija parādās pēc pārciestas izvarošanas. Daudzi no tiem kas cieš no šīs kaites bērnībā ir piedzīvojuši seksuālu vardarbību vai tikuši pārāk bargi sodīti par visu, kas kaut nedaudz ir saistījies ar seksualitāti.

6. Nereti šī slimība rodas endokrīnu traucējumu fonā. Visbiežāk pubertātes vai klimaksa periodā. Šī kaite var parādīties arī vidējā vecumā, ja tiek traucēta hipofīzes un olnīcu darbība. Tāpat nimfomānija var signalizēt par psihiskām saslimšanām, visbiežāk par šizofrēniju.

7. Kerolas Gronemanas grāmatā “Nimfomānija: Vēsture” tiek minēts, ka izteikta galvas pakauša daļa var liecināt pa pārlieku seksuālo aktivitāti. Tomēr mūsdienu zinātnieki šo faktu noliedz, jo galvas forma nav atkarīga no smadzeņu formas. Un tas savukārt nozīmē, ka nav nekādas iespējas atpazīt nimfomāni pēc tās ārienes.
8. Eksistē mīts, ka visas nimfomānes ir izcilas skaistules ar iespaidīga izmēra krūtīm un jutekliskām lūpām. Protams, ka šī mīta kājas aug no dažādām pornogrāfiska rakstura filmām. Tomēr patiesībā tas ir visai tālu no patiesības. Nimfomānes mēz būt tikpat dažādas cik dažādas ir sievietes, bet sieviete, kura ir zaudējusi kontroli pār savu seksuālo uzvedību, nav nebūt tas pievilcīgākais skats.

9. Daudzi vīrieši sapņo satikt nimfomāni un īstenot ar to visas savas seksuālās fantāzijas. Tomēr patiesība ir tāda, ka partneris un tā seksuālā apmierinātība, nimfomānēm interesē vismazāk. Nimfomāņu uzmanība ir koncentrēta uz sevi un savām sajūtām.
10. Nimfomānes negūst baudu no seksa. Spriediet paši iedomājieties, ka jums katru dienu ir jāpārtiek no sava mīļākā un ne tā veselīgākā ēdiena. Drīz tā garša jums neizsauks nekādu sajūsmu vai pat kļūs nepatīkama. Tomēr jūs nespēsiet pārtraukt to ēst, tērēsiet tam visu savu naudu, bojāsiet savu veselību un lēnām sevi nogalināsiet. Daudzām sievietēm – nimfomānēm seks ir tikai veids kā nomākt savu slimību, savu vientulību vai citas problēmas.

One thought on “Fakti par nimfomāniju

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

three × four =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.