Kā apģērba krāsa ietekmē cilvēka iekšējo pasauli

Krāsas iespaido cilvēku ne tikai estētiski, bet arī psiholoģiski. Ar krāsu palīdzību var iespaidot garastāvokli un pat pašsajūtu. Krāsu terapija ir viena no visai perspektīvām metodēm depresijas un citu psiholoģisku traucējumu ārstēšanā. Ja vēlaties uzlabot savu dvēseles stāvokli ir vērts pievērs uzmanību tam kādas krāsas apģērbu jūs nēsājat. Lasi par to kā apģērba krāsa ietekmē cilvēka iekšējo pasauli.


Pelēka krāsa izsauc vienaldzību. Tā var provocēt depresiju un apātiju. Tomēr vienlaicīgi tā dod spēku vājajiem un ievainojamiem.

Melnā krāsa izsauc spēcīgu garastāvokļa pasliktināšanos. Tomēr ja to pareizi saskaņo ar citām krāsām, tad tā var tev dot pārliecību. Tā arī spēj padarīt vienkāršāku lēmumu pieņemšanu. Tāpēc pārdomu brīdī ir vērts nēsāt melnu apģērbu.

Zelta krāsa attēlo autoritāti, pārliecību par sevi, radošumu un tiekšanos pēc pilnības.

Sudraba krāsa dāvā emocionālu stabilitāti un atbrīvo no negatīvā.

Bronzas krāsa ir mīlestības un kaislības krāsa, tā arī stimulē vēlmi attīstīties profesionāli.

Sarkanā krāsa simbolizē prieku, skaistumu, mīlestību un dzīves piepildījumu, kā arī naidu un atriebību. Cilvēki, kuri mēdz nēsāt sarkanu apģērbu, jūtas drosmīgāki un enerģiskāki.

Oranžā krāsa paaugstina cilvēka radošās spējas un entuziasmu. Tā arī nostiprina gribasspēku un atbrīvo no nospiestības sajūtas.

Dzeltenā krāsa dāvinās iedvesmu un uzlādēs ar pozitīvu enerģiju, kā arī stimulēs intelektuālās spējas. Šī krāsa arī provocē drosmīgu rīcību.

Zaļā krāsa noņems nogurumu, sniegs mierinājumu un uzmundrinās. Šī krāsa ietver slēptu, potenciālu enerģiju un padara cilvēku pārliecinātāku.

Zilā krāsa simbolizē labsirdību, uzticību un patstāvīgumu. Tā iedarbojas nomierinoši, ļauj labāk koncentrēties. Tiek ieteikta emocionāliem un nervoziem cilvēkiem.

Violetā krāsai ir nomierinoša ietekme uz cilvēka emocionālo sfēru.

Baltā krāsa dāvās līdzsvaru un harmoniju. Šī ir pati enerģiskākā krāsa, tā uzlādē cilvēku ar možumu un stimulē uz darbību.

Gaiši zilā krāsa pastiprina intuīciju un padara jūtīgāku, kā arī lieliski atslābina un noņem stresu.

Brūnā krāsa ir nomierinoša, tā apturēs uzbudinājumu, dos atpūtu acīm un nogurušiem nerviem.

Protams, šo visu nevajag uztvert kā absolūtu patiesību ikvienam un visiem. Galu galā ir taču tik daudz dažādu krāsu toņu un krāsu salikumu.  Arī visi cilvēki nav vienādi. Tā kā katram pašam ir jāizdomā kas no iepriekš minētā uz viņu attiecās un kas nē.

One thought on “Kā apģērba krāsa ietekmē cilvēka iekšējo pasauli

  1. par melno krāsu negribētos piekrist, zinu vienu cilvēku, kurš ģērbjas tikai melnās drēbēs un ar garastāvokli tur viss ir kārtībā

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

eight − four =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.