Kā neskumt dzīvojot vienam

Ja jūs dzīvojiet viens vai viena, var rasties situācijas kad mēdz kļūt vientuļi un skumji ja visu laiku esat mājās viens. Ar to saskaras gandrīz visi tie cilvēki kuri dzīvo vieni. Reizēm ilgas kļūst tik neizturamas, ka negribas pat atgriezties mājās. Tāpēc piedāvājam jums pāris padomu kā padarīt savu atrašanos mājās mazāk vientuļu un skumju.

[sam id=”3″ name=”Postos” codes=”true”]

1. Nesēdiet visu laiku mājās
Cenšaties biežāk pavadīt laiku kopā ar radiniekiem, draugiem un paziņām. Jūs izjūtiet skumjas tāpēc ka jums pietrūkst komunikācijas ar citiem cilvēkiem. Ja šādas saziņas ar citiem cilvēkiem būs pietiekoši, tad jūsu skumjas pazudīs. Izveidojiet sev jaunu tradīciju katru sestdienu satikties ar draugiem, bet svētdienās apmeklēt savus tuviniekus. Tiklīdz kā sajūtiet kā sāk piezagties skumjas, tā zvaniet draugiem un sarunājiet tikšanos. Biežāk aiciniet draugus pie sevis, izdomājiet dažādas izklaides un neaizmirstiet pagatavot kaut ko garšīgu draugu pacienāšanai.

2. Atrodiet domubiedrus
Apmeklējiet vietas vai pasākumus kurās savācās cilvēki ar līdzīgām interesēm kā jūs. Atrodiet kādu organizāciju kurā jūs varēsiet satikties ar tādiem pašiem cilvēkiem kā jūs. Tas jums palīdzēs kliedēt jūsu vientulību. Piemēram ja jums patīk pārgājieni, tūrisms vai ceļojumi,meklējiet kādu klubu vai organizāciju kur jūs varēsiet atrast domubiedrus ar ko doties kopējos pārgājienos. Ja jūs mīlat kādu konkrētu mūzikas grupu, vai mūzikas stilu, meklējiet šīs grupas vai mūzikas stila fanu grupu. Atrodiet cilvēkus kuriem patīk tas pats kas jums. Apmeklējiet dažādas lekcijas, izstādes un seminārus par jums interesējošām tēmām. Jeb kura nodarbe kur atbildīs jūsu interesēm pavisam noteikti ļaus jums saglabāt labu garastāvokli. Galvenais ir prast atrast cilvēkus ar līdzīgām interesēm, un šeit protams neaizvietojams palīgs ir Internets.

3. Iegādājieties mājas mīluli
Ja jūs ātri nogurstat no saziņas ar citiem cilvēkiem, tad kā lieliska alternatīva var būt kāda mājdzīvnieka iegāde. Rūpes un rotaļas ar šo dzīvnieciņu var jums sagādāt milzums daudz pozitīvu emociju un prieka. Un arī mājoklis jums vairs neliksies tik tukšs un kluss kad atgriezīsieties tajā no darba. Tieši pretēji, jūs zināsiet ka mājās jūs gaida kāds dzīvnieciņš par kuru ir jāparūpējas un kurš pēc jums skumst.

4. Padariet savu mājokli komfortablāku
Padariet savu mājokli par mājīgu un ērtu ligzdiņu kur ir patīkami atrasties. Iekārtojiet māju tā kā jums patīk, tikai cenšaties izmantot tādas lietas kas padarīs to dzīvespriecīgāku. Izvairieties no tumšām un blāvām krāsām. Izmantojiet siltos krāsu toņus un pasteļtoņus. Nebaidieties arī no spilgtām krāsām ja jums tās patīk. Tas ir jūsu dzīvoklis, un viss ir jūsu rokās. Fantazējiet, eksperimentējiet, izmēģiniet dažādus variantus. Ļaujiet strādāt savai iztēlei.

5. Biežāk gatavojiet mājās dažādus ēdienus
Tas padarīs māju it kā dzīvāku un piepildīs to ar garšīgām smaržām. Atrodiet interesantas receptes kuras vēlaties izmēģināt un ķeraties pie šī kulinārijas šedevra radīšanas. Gatavošana ēst lieliski novērš domas no ikdienas problēmām un var pārvērsties par īstu rituālu. Un neaizmirstiet uzaicināt kādu draugu vai paziņu uz sava kulinārijas meistardarba nobaudīšanu. Tā jūs nošausiet divus zaķus ar vienu šāvienu, gan garšīgi paēdīsiet, gan pavadīsiet laiku patīkamā kompānijā.

Tā kā redzat ka dzīve vienam vai vienai vēl nav nekāds pasaules gals. Tajā pat var atrast diezgan daudz plusu. Nu piemēram, jūs pats nosakāt ko jums darīt un kad to darīt. Kad un ko ēst, cikos iet gulēt un cik ilgi gulēt. Kad mazgāt traukus un kad veikt mājas uzkopšanu. Jums ir iespēja pabūt vienatnē kad jums to vajag, un cik ilgi jums to vajag. Galvenais neļauties skumjām un neslinkot, bet nodarboties ar sev mīļām nodarbēm. Un protams arī mājas darbiem.

 

Bilde

One thought on “Kā neskumt dzīvojot vienam

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

13 + 3 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.