9 noslēpumi, kā izskatīties jaunākai

Dzīve nav nebūt tik gara kā mums tas bieži liekas dzīves sākuma posmā. Laiks aiziet un to nav iespējams atgriezt. Tomēr ja varas pār laiku mums nav, tad palēnināt novecošanu un pagarināt savu dzīvi var katrs.

9 galvenie faktori, kas veicina novecošanu

1. Stress ir pats galvenais un visbiežākais pāragras novecošanas iemesls. Un tajā nav nekā pārsteidzoša vai neticama. Stress pavājina cilvēka imunitāti un ja cilvēka organisms netiek pienācīgi aizsargāts pret slimībām un citām kaitīgām ietekmēm, ir tikai likumsakarīgi ka cilvēks noveco ātrāk.

2. Vēl viens ļoti nozīmīgs apstāklis kurš veicina novecošanu ir alkohola lietošana. Alkohols cilvēka organismam nenes nekādu labumu, alkohols noved tikai pie ātras organisma nolietošanās. Mūsdienās jau tā netrūkst faktoru kas negatīvi ietekmē cilvēka organismu un alkohols tikai pastiprina to kaitīgo ietekmi.

3. Lai cilvēks būtu vesels un labi justos ir jākustas. Cilvēki kuri dzīvē ir par maz fizisku aktivitāšu un kustību noveco ātrāk kā aktīvi cilvēki. Sen ir zināms ka kustēties nozīmē dzīvot, un jo cilvēks vairāk kustās, jo ilgāk un kvalitatīvāka ir tā dzīve.

4. Nākamais novecošanu veicinošs faktors ir trekns un ar kalorijām bagāts ēdiens. Neskatoties ka uz to ka šāds ēdiens veicina aptaukošanos, tas vēl arī paaugstina holesterīna līmeni, un tas savukārt veicina sirds un asinsvadu slimību rašanos

5. Vēl kāds visai izplatīts un ļoti kaitīgs ieradums ir smēķēšana. Vidējais smēķētāju dzīves ilgums ir par 14 gadiem īsāks nekā nesmēķētājam. Bez tam smēķēšana var izraisīt vēzi un virkni citu ar veselību saistītu problēmu. Smēķēšana arī veicina ātrāku ādas novecošanu kas arī vizuāli padara cilvēku vecāku.

6. Ekoloģija arī ir viens no nozīmīgiem faktoriem kas negatīvi ietekmē cilvēka veselību un veicina ātrāku cilvēka novecošanu. Īpaši aktuāli tas ir ja jūs dzīvojiet reģionā ar attīstītu rūpniecību vai lielā pilsētā.

7. Viens no nozīmīgākajiem iemesliem kas veicina ādas novecošanu ir ilga atrašanās saulē un bieža solāriju apmeklēšana. Pārlieku intensīvs UV(ultravioletais) starojums ne tikai ātrāku ādas novecošanu, bet arī veicina ādas vēža rašanos, kas var novest arī pie cilvēka nāves.

8. Nākamais faktors kas veicina ātrāku cilvēka novecošanu ir miega trūkums. Miegs cilvēkam ir nepieciešams lai tā organisms varētu atjaunot spēkus, un ja miega ir par maz, tas var novest pie pietiekoši nopietnām veselības problēmām. Cilvēki kuri par maz guļ biežāk slimo, tiem ir problēmas ar asinsspiedienu, biežāka depresija un virkne citu problēmu.

9. Pārlieku liels svars rada papildus slodzi visam cilvēka organismam, un tas izraisa virkni veselības problēmu, dažādas sirds un asinsvadu slimības, diabētu un citas slimības. Kā arī organisma priekšlaicīgu novecošanu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

1 × 3 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.