8 vienkārši veidi, kā kļūt gudrākam

Vēlies uzzināt kā kļūt gudrākam? Piedāvājam jums 8 vienkāršus veidus kas palīdzēs attīstīt prātu un ļaus jums kļūt gudrākam!

1. Mācieties svešvalodas
Cilvēkiem, kuri zina vismaz vienu svešvalodu, par 50% samazinās vecuma plānprātības iespēja. Svešvalodu mācīšanās uzlabos jūsu atmiņu un sniegs vēl vairākas pašsaprotamas priekšrocības

2. Izmantojiet internetu ar prātu
Lielākā daļa no mums, pēc paveikta darba ir pieraduši sevi atalgot ar “pasēdēšanu” internetā. Shēma ir aptuveni tāda: esmu kaut ko izdarījis, tagad var pusstundiņu arī pasēdēt sociālajos tīklos. Mainiet šo savu taktiku. Samaziniet laiku nelietderīgo internetā pavadīto laiku, un tā vietā labāk iemācieties ko jaunu, noskatieties kādu lekciju vai video pamācību. Izveidojiet no tā ieraduma, katru reizi kad kādu ilgāku brīdi esat internetā, cenšaties uzzināt kaut ko jaunu.

3. Pierakstiet
Izveidojiet ieradumu katras dienas beigās pierakstiet ko dienas laikā jaunu esat uzzinājis, izdarījis, domājis. Nav būtiski kādā formā jūs veicat šos pierakstus, svarīgi ir, lai katras dienas beigās jums būtu jauns materiāls ko pierakstīt. Turklāt to ko mēs pierakstam, to mēs arī labāk atceramies. Vēl viena šīs metodes priekšrocība ir tāda, ka bieži mēs visu dienu noskrienam un nodarbojamies, bet dienas beigās mums šķiet, ka neko vērtīgu neesam izdarījuši. Tas gan parasti īsti neatbilst patiesībai – mēs vienkārši esam par izdarīto aizmirsuši. Vēl kāds pozitīvs blakusefekts šādai sasniegumu pierakstīšanai ir arī tāds, ka pazudīs vainas sajūta par it kā veltīgi pazaudēto dienu.

4. Māciet citus
Nav daudz labāku veidu kā saprast kaut ko jaunu, kā mēģināt to izskaidrot kādam citam. Šādi jūs vairāk iedziļinieties konkrētā tēmā un uzdodiet jautājumus, kurus agrāk neuzdevāt. Jūs variet mācīt savus bērnus, mēģināt kļūt par pasniedzēju kādā pulciņā. Galu galā, variet mēģināt palīdzēt citiem kādā interneta forumā, vai pats izveidot kādu izglītojošu mājaslapu.

5. Nomainiet dumjas spēles pret gudrām
Ja jums ir ieradums spēlēt datorspēles, lai atslābinātos vai lai izvēdinātu galvu – nejūtieties tā dēļ slikti. Tā vietā labāk pamēģināt spēlēt kādas izglītojošas, matemātiskas vai lingvistiskas spēles. Šādas spēles trenē ne tikai bērnu, bet arī pieaugušo prātus. Kaut pastāv iespēja, ka šādas spēles jums varētu arī nesniegt cerēto relaksāciju.

6. Dariet kaut ko ar rokām
Kā ir pierādīts, tad nekas tā neattīsta prātu, kā savu roku izmantošana. Īpaši nozīmīgi tas kļūst tagad, laikā kad datori pārņem visas mūsu dzīves sfēras. Iemācieties žonglēt, līmējiet lidmodeļus vai sāciet nodarboties ar izšūšanu. Nav svarīgi kāds tieši tieši būs jūsu hobijs, svarīgi ir lai jūs hobijs nodarbinātu jūsu rokas.

7. Lasiet dažādas grāmatas
Jūs jau noteikti lasiet grāmatas par tām tēmām, kuras jūs interesē un tas, protams, ir lieliski. Tikai cenšaties nepalikt tikai pie šīs jūsu iemīļotās tēmas. Pasaulē ir tik daudz interesantu lietu, par kurām mēs pat nenojaušam. Izveidojiet ieradumu pēc katras grāmatas par jums iemīļotu tēmu, izlasīt kādu grāmatu par kādu pavisam citu tēmu. Un cenšaties atrast tādu tēmu, par kuru jūs, neko neziniet vai zināt ļoti maz.

8. Kontaktējaties ar gudriem cilvēkiem
Kā stāsta statistika, tad jebkura cilvēka IQ līdzinās to piecu cilvēku vidējam, aritmētiskam IQ, ar kuriem tas kontaktējās visbiežāk. Tā kā atrodiet sev gudrus draugus, un viņi jums palīdzēs celt pacelt jūsu intelektuālo līmeni.

Avots
Bilde

3 thoughts on “8 vienkārši veidi, kā kļūt gudrākam

  1. 9. un turpiniet ievēlēt valībā visādus debīlus kropļus ar domu “ta ne jau es maksāju!”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

four + 2 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.