10 veidi, kā saglabāt svaigu elpu


Diemžēl nepatīkama elpas problēma ir zināma daudziem. Tomēr reizēm atbrīvoties no sliktas elpas reizēm ir pat ļoti sarežģīti.

Eksistē vairāki iemesli, kas izraisa sliktu elpu. Šādi iemesli var būt arī smēķēšana un alkohola lietošana. Šie ieradumi veicina organisma atūdeņošanos un baktēriju vairošanos.  Sliktu elpu var izraisīt arī hronisks kuņģa un zarnu trakta iekaisums vai žultsakmeņi. Slikta elpa var rasties arī ja slimojat ar faringītu, ja jums ir mandeļu iekaisum vai pat parastas iesnas. Tomēr visbiežāk slikta elpa rodas, ja netiek ievērota elementāra, pareiza un regulāra mutes higiēna.

10 veidi, kā saglabāt svaigu elpu.
1. Dzeriet vairāk ūdens
Siekalas aizsargā mūsu mutes dobumu no baktērijām. Tomēr ka organisms ir atūdeņojies, mutē parādās sausums un sāk aktīvi vairoties mikrobi. Lai no tā izvairītos, dzeriet pietiekoši daudz ūdeni visas dienas garumā.

2. Pareizi ēdat
Ēdiet vairāk augļu, kuri satur C vitamīnu. Pēc ēšanas āboli un burkāni labi attīra mutes dobumu un palīdz cīnīties pret baktērijām. Tāpat tiek ieteikts vairāk lietot uzturā citrusaugļus un ogas, jo tie veicina pastiprinātu siekalu izdalīšanos.

3. Dzeriet vairāk tēju un mazāk kafijas
Tā kā zaļajai tējai piemīt antibakteriālas īpašības, tā palīdz atbrīvoties no nepatīkama mutes aromāta. Šādai tēja tiek ieteikts pievienot šķipsniņu kanēļa un samaltu, žāvētu ingveru. Šis dzēriens padarīs jūsu elpu svaigāku. Savukārt kafija veido mutē skābu vidi, kas veicina slikto baktēriju veidošanos. Tā kā kafijas lietošanu ir ieteicams samazināt.

4. Regulāri tīriet zobus un lietojiet zobu diegu
Par to visi zina, bet ne visi to dara. Zobi ir jātīra gan no rīta, gan vakarā, kā minimums vismaz 3 minūtes. Zobu diegs ir jālieto pēc katras ēdienreizes, jo bieži starp zobiem mēdz uzkrāties ēdiena atliekas.

5. Neaizmirstiet tīrīt mēli
Mēles tīrīšanai ir jākļūst par tādu pašu ieradumu kā zobu tīrīšana. Mutē visvairāk baktēriju atrodas tieši uz mēles.

6. Mutes skalošana pēc ēšanas
Ja pēc ēdienreizes jums nav iespējas iztīrīt zobus ar zobu diegu, vismaz izskalojiet muti ar ūdeni. Varat siltam ūdenim pievienot arī nedaudz sodas, tas dos labu attīrošu un antibakteriālu efektu.

7. Košļājamā gumija bez cukura
Ja esat ceļā, tad košļājamā gumija ir viens no labākajiem veidiem kā izvairīties no sliktas elpas. Tomēr vajag paturēt prātā, ka košļājamā gumija sliktu elpu tikai nomaskē, un nenes nekādu reālu labumu, baktērijas turpina vairoties kā vairojušās. Tāpēc košļājamo gumiju ir vērts izmantot tikai ekstrēmos gadījumos.

8. Izsmidzināms elpas atsvaidzinātājs
Bieži šādi elpas atsvaidzinātāji ne tikai atsvaidzina elpu, bet arī dziedē smaganu iekaisumu un cīnās ar baktērijām. Pievērsiet uzmanību, lai šo elpas atsvaidzinātāju sastāvā būtu augu izcelsmes, antiseptiskas sastāvdaļas.

9. Atmetiet pīpēšanu
Nav nekāds noslēpums, ka smēķēšana neveicina svaigas elpas saglabāšanu. Tāpat ir vērts atcerēties arī to, ka smēķētāji ir pakļauti trīsreiz lielākam riskam iegūt mutes infekcijas. Domājams, ka par pārējiem riskiem kas ir saistīti ar smēķēšanu nevienam vairs, nav jāstāsta.

10 . Apmeklējiet stomatologu
Ja ar jūsu organismu viss ir kārtībā un jūs ievērojat visus augstāk dotos ieteikumus, bet jūsu sliktā elpa nekur nepazūd, tad jums noteikti vajag apmeklēt stomatologu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

ten + 2 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.