Vai kaķi spēj pozitīvi ietekmēt savu saimnieku veselību

Vai kaķi spēj pozitīvi ietekmēt savu saimnieku veselību

Kaķi droši vien ir visbiežāk sastopamie mājas “dziednieki”. Ja saimniekam ar kaķi izveidojas labas attiecības, tad kaķi spēj atrast un dziedēt savai saimnieka slimās vietas. Kaķi mēdz iekārtoties šajās vietās uz gulēšanu, tie murrā, slida tās ar savu siltumu un sāpes atkāpjas. Ja kaķis uzskata, ka situācija ir nopietna, tas savu pacientu var nepamest stundām ilgi.  Turklāt kā liecina statistika, tad kaķu mīlētāji pie ārstiem griežas piecas reizes retāk, nekā tie cilvēki kuriem kaķu nav.

Kam tad īsti noder kaķu spējas?

1. Sirds un sirds asinsvadu slimību gadījumos
Ir dzirdēti vairāki stāstiņi par to kā kaķi ir izglābuši savu saimnieku no asinsspiediena paaugstināšanās un pat no sirds lēkmēm. Kaķi pat spēj paredzēt saimnieka iespējamo lēkmi. Kaķu saimnieki noteikti būs pamanījuši kā to mīluļi reizēm sāk glausties pie sava saimnieka , kad tas ir spēcīgi uzbudināts vai izjūt spriedzi. Ja mājās ir kaķis,  tas samazina atkārtota miokarda infarkta rašanās risku. Cilvēkam kurš vairākas minūtes glauda savu iemīļoto kaķi normalizējas asinsspiediens un puls.

2. Gremošanas sistēmu gadījumos
Kaķu glaudīšana var nāk par labu arī gremošanas traucējumu gadījumos. Turklāt, kā uzskata cilvēki kas šajos jautājumos ir iedziļinājušies, kuņģa-zarnu trakta un uroģenitālās sistēmas slimības vislabāk spēj dziedēt īsspalvainās un bezspalvainās kaķu šķirnes, tādas kā Sphynx, Siāmas, Oriental, Abesīnijas kaķis, Tonkin, Korat, Ēģiptes mau.

3. Stresa un noguruma gadījumos
Kaķi spēj noņemt nogurumu, stresu, migrēnu, pazemināt asinsspiedienu un normalizēt pulsu. Par vislabākajiem kaķiem – psihoterapeitiem tiek uzskatīti garspalvainās kaķu šķirnes, tādas kā Sibīrijas, Angoras, persiešu, Birmas un Norvēģijas meža kaķi. Šie kaķi palīdz tiem cilvēkiem kuri cieš no bezmiega, paaugstinātas nervozitātes un depresijas.
Tiek uzskatīts ka melnie kaķi paņem no cilvēka divreiz vairāk negatīvās enerģijas nekā citu krāsu kaķi. Toties rudie kaķi paši uzlādē cilvēku ar pozitīvo enerģiju. Savukārt krēmkrāsas kaķi spēj cilvēku enerģiski “tonizēt”, bet pelēkzilie nomierina. Toties baltie kaķi tiek uzskatīti par plaša profila speciālistiem.

4. Imunitātes paaugstināšanai
Kā uzskata pētnieki, tad ja ikdienā klausīsieties kaķu murrāšanā, kura starp citu tiek izpildīta no 21,98 – 23,24 Ghz diapazonā,  atstās pozitīvu iespaidu uz jūsu imunitāti. Zinātnieki uzskata ka kaķu murrāšana līdzinās ārstniecībai ar ultraskaņu, tā arī veicina brūču dzīšanu un kaulu augšanu un stiprināšanos. Persiešu šķirnes kaķi spējot atvieglot sāpes locītavās un osteohondrozes simptomus.

5. Kaķi var palielināt cilvēka dzīves ilgumu
Kāda gerontoloģijas institūta pētnieki pētot kaķu ietekmi uz cilvēku dzīves ilgumu ir nākuši pie slēdziena, ka cilvēki kas visu mūžu ir turējuši mājās kaķi dzīvojot vidēji par 10,3 gadiem ilgāk nekā tie cilvēki kuriem kaķa nav bijis. Tāpat kaķu īpašniekiem bijuši labāki asinsspiediena rādītāji un zemāks holesterīna līmenis.

6. Kaķi kā akupunktūras speciālisti
Kā izrādās tad kaķi lieliski spējot būt arī akupunktūras speciālisti. Tas notiekot brīžos kad tie uzlien uz sava saimnieka un murrājot izlaiž nagus. Tas kairinot atbilstošās zonas gandrīz tāpat kā īstā adatu terapijas seansā. Šo dziedēšanas veidu jau sen izmantojot tautas medicīnā.

7. Kaķi kā cilvēka cilvēka veselības stāvokļa diagnosticējoša ierīce
Bioenerģētiķi uzskata ka kaķi ir īsta, cilvēka veselības stāvokli diagnosticējoša ierīce. Pēc viņu domām ja kaķis bieži guļas uz sava saimnieka galvas , tad tam visticamāk ir hipertonija vai nosliece uz galvassāpēm. Ja kaķis mēdz gulēt uz cilvēka kreisās lāpstiņas vai pleca, tad šim cilvēkam visticamāk ir problēmas ar sirdi. Ja kaķis bieži guļas uz jostasvietas tad tas “jūtot” problēmas ar nierēm. Ja kaķis bieži guļoties uz saimnieka kājām, tad šis cilvēks ciešot no pazemināta asinsspiediena vai biežas saaukstēšanās.

Nopietnu veselības problēmu gadījumā tomēr iesakām griezties pie ārsta, un nevis paļauties uz sava kaķa dziedināšanas spējām.
Avots

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

2 + twenty =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.