Ko darīt atrodoties auto sastrēgumā

Laiks ir nenovērtējams resurs kura daudzums ir ierobežots. Tieši tāpēc ir tik žēl kad tas tiek notērēt bezvērtīgi. Un auto sastrēgumi ir viena no tām lietām kurās laiks tiek tērēt visbezjēdzīgāk. Kā pavadīt šo laiku tā, lai laiks nav iztērēts galīgi bezjēdzīgi?

Klausieties audio grāmatas. Izvēlaties tēmas kas jums interesē un sāciet pavadīt laiku vērtīgi. Klausieties daiļliteratūru vai apgūstiet jaunas zināšanas. Šādi jūs ne tikai saīsināsiet sev laiku, bet arī uzzināsiet daudz jauna un noderīga.

Uzspēlējiet kādu vienkāršu spēlīti telefonā.

Klausieties radio. Zvaniet un piedalieties dažādos konkursos, nododiet sveicienus draugiem un paziņām, pasūtiet dziesmas. Izklaidējaties kā vien variet.

Atceraties visus kam jums ir jāpiezvana. Tā vietā lai veltīgi tērētu laiku, veiciet visus vajadzīgos darba darīšanu zvanus, piezvaniet vecākiem un sen nesatiktiem draugiem.

Klausieties savu mīļāko mūziku. Tas uzlabos jūsu garastāvokli.

Atslābinieties. Ilga gaidīšana var jūs padarīt nervozu. Tomēr šajā gadījumā jūs nekādi nevarat šo situāciju ietekmēt, un jūsu pārdzīvojumi nepalīdzēs jums ātrāk nokļūt uz jūsu gala mērķi. Tad kāpēc veltīgi bojāt nervu? Labāk domājiet par kaut kaut ko patīkamu, piemēram plānojiet savu gaidāmo atvaļinājumu.

Parūpējaties par veselību. Eksistē daudz vingrinājumi kurus var veikt sēžot. Piemēram jūs varat vingrināt acis, vai veikt dažādus elpošana vingrinājumus.

Daži vingrinājumi acīm:
1) Atrodiet jeb kādu objektu kas ir tiešā jūsu tuvumā(piemēram kādu punktu uz priekšējā stikla), dažas sekundes koncentrējiet skatienu uz to. Tad tik pat ilgi koncentrējiet savu skatienu uz objektu kas atrodas tālu no jums. Atkārtojiet šo vingrinājumu 10 reizes.

2) 5 reizes veiciet kustības ar acīm uz kreiso pusi un tad ļaujiet acīm atpūsties. Pēc tam 5 reizes veiciet kustības ar acīm uz labo pusi un atkal ļaujiet acīm atpūsties.

Plānojiet. Atkarībā no tā cik daudz laika jums ir, plānojiet savu tuvākās stundas, dienas vai nedēļas.

Ja jūs dodieties uz vietu kur vēl ne reizi neesat braucis, pārdomājiet savu tālāko ceļu. Paskatieties karti, izdomājiet kāds maršruts jums varētu būt visīsākais un kāds varētu būt visātrākais.

Trenējiet atmiņu. Mēģiniet atcerēties blakus esošo mašīnu numurus, vai skaitiet visas mašīnas kādā noteiktā krāsā. Jūsu atmiņai tas nāks tikai par labu.

Piekārtojiet mašīnu. Notīriet atpakaļskata spoguli, stiklus sakārtojiet cimdu nodalījumu un veiciet citus sīkus sakopšanas darbus.

Savediet kārtībā savu mobilo telefonu. Izdzēsiet vecus nevajadzīgus numurus, īsziņas, piezīmes u.tml.

Uzkodiet kaut ko veselīgu. Apēdiet kādu augli vai dārzeni.

Uzsāciet sarunu ar blakus auto vadītāju. Saruna ar jaunu cilvēku vienmēr ir noderīga un ļauj uzzināt kaut ko jaunu. Saruna ļaus jums nedaudz saīsināt laiku, un jkas zina, varbūt jūs tiksiet pie jauna drauga.

Vērojiet apkārtējos cilvēkus. Mēģiniet noteikt kas varētu būt blakus mašīnas vadītājs. Kur viņš dzīvo? Ar ko nodarbojas? Kādas ir viņa aizraušanās? Ja jūs patstāvīgi sevi šādi trenēsiet ar laiku sāksiet labāk pazīt cilvēkus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

5 × two =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.