Interesanti fakti par smaidu

Smaids nemaksā neko, bet spēj daudz dot. Nav iespējams smaidīt par daudz, un dzīve paliks tikai labāka ja pasmaidīsiet arī tādā pēcsvētku pirmdienā kā šī:)

Smaids ir pievilcīgāks nekā kosmētika. Kā parādīja kāds pētījums tad līdz 70% cilvēku par pievilcīgām atzina sievietes tad kad viņas bija bez kosmētikas un smaidīja, un nevis tad kad nesmaidīja, bet bija lietojušas kosmētiku.

Eksistē viedoklis ka smaids veicina sejas grumbiņu rašanos, tomēr kā izrādās tad realitātē ir tieši pretēji smiekli un smaids iedarbojas uz sejas muskuļiem kā sava veida vingrošana un tādējādi tonizē sejas muskuļus, kas savukārt uzlabo sejas izskatu.

Smaids jums var palīdzēt iegūt paaugstinājumu darbā. Smaids padara cilvēku pievilcīgāku, pārliecinātāku un komunikablāku. Un kā rāda pētījumi, tad cilvēkiem kuri bieži smaida ir lielākas izredzes iegūt paaugstinājumu darbā.

Piespiežot sevi smaidīt, jūs varat uzlabot savu garastāvokli. Psihologi ir konstatējuši ka pat esot sliktā garastāvoklī, jūs varat to uzlabot piespiežot sev pasmaidīt.

Smaids stiprina imūnsistēmu. Smaids spēj ne tikai uzlabot jūsu imūnsistēmu bet arī vispārējo fizisko stāvokli. Kad cilvēks smaida, tā ķermenis atslābinās un tas nāk par labu veselībai un imūnsistēmai. Optimisti slimo par 70% mazāk, nekā pesimisti kuri nemēdz smaidīt.

Smaids ir lipīgs. Un tie nav tikai vārdi. Kādā Šveicē veiktā pētījumā cilvēkiem vajadzēja skatīties uz smaidošiem cilvēkiem, un tikai nelielai daļai no šī pētījuma dalībniekiem izdevās pašiem nesākt smaidīt skatoties kā smaida citi.

Smaids atbrīvo no stresa. Ka jūs smaidāt, jūsu ķermenis nekavējoties sāk izdalīt endorfīnus. Tā tas notiek pat tad kad jūs piespiežat sevi smaidīt. Tāpēc smaidiet – tas palīdzēs jums justies labāk un noņemt stresu.

Smaidīt ir vienkāršāk nekā saglabāt norūpējušos sejas izteiksmi. Smaidot tiek nodarbināti mazāk sejas muskuļu, nekā tad kad jūs esat norūpējies.

Smaids ir universāla laimes pazīme. Dažādas tautas dažādi sveicinās, tām ir dažādas paražas un tas kas vienai tautai tiek uztverts pozitīvi, citā var tikt uzskatīts par kaut ko negatīvu. Tomēr tas neattiecas uz smaidu, smaids visā pasaulē tiek uztverta kā pozitīva pazīme un tas liecina par laimi un simpātijām.

Cilvēki darbā smaida retāk nekā mājās. Kā rāda pētījumi 30% cilvēku esot darbā smaida vidēji 5 – 20 reizes dienā, bet 28% smaida vairāk kā 20 reizes dienā.

Smaidot tiek nodarbināti līdz 17 sejas muskuļiem. Kad cilvēks smejas visā organismā tiek nodarbināti 80 muskuļi.

Bērni sāk smaidīt uzreiz pēc piedzimšanas.

Smaids ir pati atpazīstamākā sejas izteiksme uz pasaules. Cilvēki var atpazīt smaidu no līdz pat 100 metru attāluma. Kas smaidu arī padara par visvieglāk atpazīstamo sejas izteiksmi.

Sievietes smaida biežāk nekā vīrieši. Parasti sievietes smaida biežāk kā vīrieši, tas gan mainās kad sievietes ieņem līdzīgus amatus vai līdzīgus sociālos stāvokļus kā vīrieši, šādos apstākļos vīrieši un sievietes smaida aptuveni vienādi. Arī mazas meitenes smaida biežāk kā mazi zēni, meitenes arī biežāk izmanto acu kontaktu.

Kā uzskata pētnieku, tad eksistē pat 19 dažādi smaidu tipi. Smaidi tiek iedalīti divās kategorijās: cieņas(sociālais) smaids kurš kurš nodarbina mazāk sejas muskuļu, un patiess smaids kurš izmanto vairāk sejas muskuļu.

1 minūte smieklu aizvieto 10 minūšu nodarbības ar fitnesu

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

2 × 5 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.