9 iemesli, kāpēc nestrādā internets

9 iemesli, kāpēc nestrādā internets

Mūsdienu cilvēkam pēkšņa interneta pazušana var līdzināties savdabīgam pasaules galam. Ir ļoti daudz cilvēku, kuri Internetu uztver kā savas otrās mājas. Internets ļauj mums sazināties ar citiem, uzzināt kas jauns noticis pasaulē, Internets sniedz mums atpūtu un izklaidi. Daudziem cilvēkiem Internets ir arī peļņas avots. Kad Internets pēkšņi pazūd mēs bieži izjūtam zināma veida diskomfortu, Internets mums ir palicis tik pat nozīmīgs kā elektrība. Rakstā apskatīti 9 iemesli, kāpēc jūsu datorā, telefonā vai planšetē var nestrādāt Internets.

1. Problēmas ar jūsu interneta pieslēgumu
Šis ir viens no biežākajiem iemesliem kāpēc pazūd internets. Tie var būt gan pārrauti kabeļi, gan sabojājusies tehnika jūsu interneta pakalpojuma sniedzējam. Tāpēc šādā gadījumā kad jums pazūd internets, vispirms mēģiniet zvanīt savam interneta pakalpojuma sniedzējam un noskaidrot vai viņš nav atbildīgs par jūsu interneta pazušanu.

2. Slikts tīkla pārklājums
Šis gan attiecās uz tiem gadījumiem kad jūs izmantojat 3G vai 4G modemu(rūteri). Vai ja pieslēdzaties pie interneta izmantojot mobilā operatora SIM karti. Šajā gadījumā var mēģināt novietot modemu tādā vietā kur zona ir labāka vai izmantot ārēji pieslēdzamu antenu, protams ja jūsu modemam(rūterim) to var pieslēgt.

3. Wi-Fi rūteris ir pārāk tālu no jums
Ja jūs saņemat internetu no Wi-Fi rūtera vai pieejas punkta, iespējams ka esat pārāk tālu no tā aizgājis. Šajā gadījumā jums vienkārši jāatgriežas uz vietu kur Internets strādāja.

4. Jūsu tīkla kabelis ir bojāts
Bieži gadās ka savas neuzmanības vai nezināšanas pēc mēs sabojājam tīkla kabeli novietojot uz tā smagas mēbeles, tīrot māju vai veicot dažādus remontdarbus. Interneta kabelis ir salīdzinoši trausls un pat it kā neliels bojājums var to sabojāt, un jūsu interneta savienojums var kļūt sliktāks vai pazust pavisam.

5. Uzkāries rūteris
Laiku pa laikam gadās ka rūteris uzkaras. Lai novērstu šo problēmu, pietiek tikai izraut jūsu rūtera barošanas bloku no rozetes, pagaidīt aptuveni 30 sekundes un ieslēgt iespraust to atpakaļ rozetē. Tiklīdz kā rūteris sāks darboties, atgriezīsies arī jūsu internets.

6. Uzkārusies tīkla karte vai Wi-Fi adapters
Gluži tāpat kā rūteris var uzkārties arī tīkla karte vai Wi-Fi adapters. Ja ir uzkārusies tīkla karte jums nāksies pārstartēt jūsu datoru. Ja ir uzkāries USB Wi-Fi adapters, tad tas ir jāizrauj no USB porta, 30 sekundes jāpagaida un jāiesprauž atpakaļ.

7. Internets atslēgt jo nav samaksāts rēķins
Cenšaties par Interneta pakalpojumiem maksāt laicīgi, pretējā gadījumā jūs vienkārši varat palikt bez Interneta. Uzzināt vai neesat atslēgts par parādiem var vienkārši piezvanot savam Interneta pakalpojuma sniedzējam.

8. Nepareizi uzstādīts Internets
Šādi parasti notiek pēc datora operētājsistēmas(Windows) pārinstalēšanas. Par to kā tieši ir jāuzstāda internets jūs varat uzzināt līgumā par Interneta pakalpojuma pieslēgšanu, vai speciālā brošūrā kuru jūs saņēmāt no sava Interneta pakalpojuma sniedzēja.

9. Vīrusi
Lai cik banāli tas arī nebūtu, bet tajā ka jums pazūd Internets vainīgi var būt vīrusi kuri ir kaut ko sabojājuši vai kaut ko nobloķējuši. Vienmēr lietojiet antivīrusu programmas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

one × three =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.