6 iemesli ēst banānus katru dienu

Bez tā ka banāns ir vienkārši ļoti garšīgs auglis, tas vēl ir arī veselīgs. Lasiet sešus iemeslus iekļaut banānus savā un savu ģimenes locekļu ikdienas uzturā.

1. Banāni dod mums enerģiju
Pateicoties banānu saturam tos apēdot tie dod mūsu organismam enerģiju, pie tam tas notiek diezgan ātri. Tieši šī iemesla dēļ daudzi sportisti ēd banānus treniņu starplaikā.

2. Banāni padara mūs laimīgākus
Neskatoties uz to ka banāni dod mums enerģiju, lietojot banānus regulāri tie palīdz samazināt stresa slodzi uz organismu, samazina nervozitāti. Banānu lietošana palielina organismā serotonīna un dopamīna līmeni, un tas savukārt uzlabo cilvēka garastāvokli.

3. Banāni palīdz cīnīties ar bezmiegu
Ja apēdīsiet banānu pāris stundas pirms gulētiešanas, jūsu miegs būs mierīgāks un veselīgāks. Tas tā notiekot pateicoties tam ka banāni satur triptofānu, vielu kas organismā veicina melatonīna izdalīšanos. Melatonīns ir viela kura piedalās miega procesa regulēšanā.

4. Banāni palīdz cīnīties pret novecošanu
Banāni satur antioksidantus luteīnu un zeaksantīnu kas palīdz palēnināt ādas novecošanas procesus.
5. Banāni uzlabo mūsu matu stāvokli
Pateicoties tam ka banāni satur hromu, fosforu, mangānu, cinku un varu tas pasargā jūs no priekšlaicīga sirmuma un novērš galvas ādas hiperpigmentācijas procesus. Pateicoties banāniem jūsu mati kļūs zīdaini un spīdoši un tie vairs nelūzīs.

6. Banāni mums palīdz cīnīties pret saaukstēšanās slimībām
Banāni ir bagāti ar C vitamīnu kurš palīdz organismam cīnīties pret dažādiem vīrusiem un infekcijām. Banānu sastāvā ir arī vairāki B vitamīni kurš ir vajadzīgs lai veidotos sarkanie asins ķermenīši kā arī stiprina organisma imūnsistēmu. Hārvardas universitātē veikti pētījumi liecina, ka B vitamīnu uzņemšana sirdij ir tikpat nozīmīga, kā smēķēšanas atmešana vai regulāra asinsspiediena un holesterīna līmeņa kontrole.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

16 − six =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.