25 padomi, kā izveidot stipru draudzību

25 padomi, kā izveidot stipru draudzību
Īstu draugu nav un nevar būt daudz. Īsta draudzība nerodas bieži un par šādu draudzību ir vērts pacīnīties. Piedāvājam 25 padomus, kā izveidot stipru draudzību uz ilgiem laikiem.

1. Izvēlies draugus gudri. Tev nav jādraudzējas ar visiem. Izvēlies tikai tos cilvēkus, ar kuriem tu jūties ērti, cilvēkus kas tevi iedvesmo un izturas pret tevi ar cieņu. Mēs nevaram izvēlēties savu ģimeni, bet varam izvēlēties savus draugus.

2. Klausieties. Vienmēr uzmanīgi klausies, ko tev saka otrs cilvēks. Ļauj viņam saprast, ka tu viņu klausies un dzirdi. Uzdod jautājumus un precizē detaļas. Tas noteikti nav jādara vārdos,izmanto izmanto arī acu kontaktu un ķermeņa valodu.

3. Domā ko atbildi. Domā par to, ko tu saki, īpaši ja esi dusmīgs. Reizēm neliela pauze pirms sakāmā, var novērst uz ilgu laiku sabojātas attiecības ar draugu.

4. Dod padomus, bet nejaucies. Ja draugs lūdz tavu padomu, tad neatsaki viņam. Tomēr nav vērts pārāk jaukties tava drauga dzīvē un censties viņu pamācīt. Tavam draugam ir jābūt iespējai pašam pieņemt lēmumus.

5. Esi godīgs. Nemēģini apmānīt savus draugus, jo pretējā gadījumā tie drīz vien vairs nevēlēsies ar tevi neko kopīgu.

6. Esi īsts. Nekad neizliecies par kādu citu un neatsakies no saviem uzskatiem tikai tāpēc, lai kādam iepatiktos. Vienmēr esi tāds, kāds tu esi patiesībā.

7. Sazinoties esat atvērts un godīgs. Jebkurās attiecībās uzticībai ir ļoti liela loma. Piedāvā savu palīdzību un pats nebaidieties lūgt palīdzību, kad tev to vajag.

8. Pieņem savus draugus tādus kādi tie ir. Tu taču arī vēlies draugus, kas tevi pieņemtu tādu kāds tu esi? Atceries, ka viņi arī vēlas to pašu.

9. Cieni savu draugu izvēli. Tas gan nenozīmē, ka tev ir jāpiekrīt katram drauga vārdam. Kad tavs draugs grasās darīt kaut ko tādu, kas tavuprāt ir nepareizi, necenties viņu apstādināt, bet ļauj tam pieņemt lēmumu patstāvīgi. Ja esi devis draugam padomu, bet draugs vienalga grib rīkoties pēc sava prāta, vienkārši samierinies ar to. Atceries, ka katram ir sava dzīve un tas kas ir pareizi tev, var nebūt pareizi tavam draugam.

10. Izturies pret saviem draugiem tā, kā tu gribētu lai tavi draugi izturas pret tevi. Esi godīgs, labs, līdzjūtīgs un visādi citādi labs draugs.

11. Esi iejūtīgs. Mēģini iejusties sava drauga ādā un paskatīties uz lietām no viņa skatu punkta. Šādi tu labāk izpratīsi savu draugu.

12. Lieli savu draugu. Saki saviem draugiem komplimentus, lieli tos par to labajām īpašībām un panākumiem. Ja draugs ir paveicis kaut ko tādu, kas tev liekas apbrīnas vērts, noteikti viņam to pasaki.

13. Centies lai tavi draugi saprot, ka tu novērtējiet jūsu draudzību.

14. Iemācies atzīt savu vainu un atvainoties, ja esi kaut ko sastrādājis. Iemācies atvainoties. Reizēm ir ļoti svarīgi atzīt savu vainu un pateikt, ka tu notikušo nožēlo.

15. Iemācies piedot. Tavs draugs tev ir nodarījis pāri? Jūs par to runājāt un viņš atvainojās? Piedod un ejat tālāk. Nevelc aizvainojumu sev līdz, jo tā jūsu draudzība izjuks.

16. Atrod laiku saviem draugiem. Centies regulāri veltīt laiku saviem draugiem. Ja nevari tos satikt, vismaz piezvani tiem. Izrādot saviem draugiem uzmanību, tu parādi, ka viņi ir tev svarīgi un ir tavas dzīves daļa.

17. Turi savus solījumus. Ja tu saproti, ka nevarēsiet solīto izpildīt – nesoli to. Savukārt, ja esi kaut ko apsolījis, tad dari visu, lai turētu savu solījumu. Labāk godīgi atzīties, ka nespēj kaut ko izpildīt, nekā atteikt pēdējā brīdī.

18. Dariet kopā lietas, kas jums patīk. Lielākajā daļā gadījumu draudzība sākas brīdī, kad cilvēki atrod kaut ko kopīgu. Ejiet kopā uz hokeju, koncertiem vai spēlējiet kopā videospēles. Dariet visu, kas jums šķiet interesanti.

19. Izmēģiniet kopā kaut ko jaunu. Noleciet kopā ar izpletni, aizejiet uz jaunu klubu vai restorānu. Dariet kaut ko ko tādu, ko jūs vēl nekad neesat darījuši.

20. Reizēm izdariet kopā kaut ko jautru. Draudzībā tāpat kā citās dzīves sfērās var iestāties rutīna. Īpaši, ja tu draugu satiec katru dienu un jūs stāstāt viens otram par savām dzīves problēmām. Šādos gadījumos vajag izvēdināt galvu un paveikt kopā kaut ko jautru – tā lai jums paliek kopējas patīkamas atmiņas.

21. Atrodiet savā draudzībā balansu. Tu nedrīksti būt egoistisks un tikai ņemt, nekad nedot neko pretim. Palīdzi saviem draugiem, esi uzticīgs draudzībai un atbalsti savus draugus. Padomā, ko tu vari izdarīt, lai padarītu savu draugu dzīvi labāku.

22. Uzņemies vienādu atbildību. Ja jūs dzīvojat dažādās pilsētas daļās, brauciet viens pie otra ciemos pēc kārtas. Ja jūsu draudzībā ir gadījusies kāda problēma – padomājiet kopā kā to atrisināt. Draudzībā ir jāpiedalās abām pusēm.

23. Esi savu draugu līdzjutējs. Uzmundrini savu draugu. Jo ja to nedarīsi tu, kurš tad vēl to darīs?

24. Saglabā konfidencialitāti. Jo stiprāka kļūs jūsu draudzība, jo vairāk konfidenciālas informācijas tu uzzināsi par savu draugu. Ja draugs ir tev atklājis noslēpumu, tas nozīmē, ka viņš tev uzticas un paļaujas, ka šī informācija paliks tikai pie tevis. Nekādā gadījumā nepievil savu draugu.

25. Ja vajag, atlaid savu draugu. Draudzība aug un attīstās un dažreiz draudzības arī izbeidzas. Tu vari izmainīties un var izmainīties arī tavi draugi. Mainās vērtības un dzīves uzskati. Ir lieliski, ja jūs varat saglabāt savu draudzību uz ilgiem laikiem. Tomēr, ja tu jūti, ka jums vairs nav kopīgu interešu un trūkst tēmu sarunām, nav vērts turēties pie tā, kā vairāk nav.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

11 − nine =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.