10 iemesli, kāpēc ir vērts regulāri lietot uzturā medu

10 iemesli, kāpēc ir vērts regulāri lietot uzturā medu
Medus vērtīgās īpašības ir zināmas jau no seniem laikiem. Medu ārstnieciskos nolūkos izmantoja jau senajā Ēģiptē. Senie grieķi uzskatīja ka regulāra medus lietošana uzlabo veselību un pagarina dzīvi. Ja jūs joprojām šaubāties par medus labajām īpašībām, piedāvājam jums 10 iemeslus, kāpēc ir vērts regulāri lietot uztur
ā medu.

1. Medus satur daudz vērtīgu vitamīnu, minerālvielu un mikroelementu
Kopumā medus satur vairāk kā 60 vērtīgu mikroelementu un minerālsāļu. Medus sastāvā ir vitamīni E, K, C, A un B grupas vitamīni. Kā arī folijskābe, kalcijs, dzelzs, magnijs, fosfors, cinks un kālijs. Medu plaši izmantots kā vispārspēcinošu, tonizējošu un atjaunojošu līdzekli.

2. Medus stiprina imunitāti
Medus ir bagāts ar vitamīniem, minerālvielām un fermentiem, kas aizsargā organismu no baktērijām un stiprina imūnsistēmu. Pietiek ja dienā cilvēks apēd 2 – 3 tējkarotes ar medu. Ārsti iesaka lietot medu 1,5 stundas pirms ēšanas, vai 3 stundas pēc ēšanas. Tieši šajā laikā medus tiek vislabāk uzņemts un organisms iegūst vairāk vērtīgu vielu.

3. Medus ir lielisks profilakses līdzeklis pret daudzām slimībām
Medus jau sen tiek izmantots gan tautas, gan tradicionālajā medicīnā. Medus unikālais sastāvs palīdz cilvēka organismam cīnīties ar sirds un asinsvadu slimībām, gremošanas sistēmas slimībām kā arī nieru, aknu, žultspūšļa slimībām. Medus uzlabo asins sastāvu un normalizē daudzu iekšējo orgānu darbību. Medus patstāvīga lietošana palīdz organismam pretoties saslimšanām ar dažādām saaukstēšanās slimībām, bet ja tomēr saaukstēsieties, medus jums palīdzēs atveseļoties un atgūt spēkus.

4. Medus padara ādu skaistu un tvirtu
Medus jau sen tiek izmantots kosmetoloģijā un tas ir daudzu kosmētikas produktu sastāvā. Medus labi mīkstina ādu un uzlabo tās tonusu. Kā arī medus padara ādu mitrāku un novērš tās lobīšanos. Turklāt medus ir lielisks līdzeklis pret pinnēm.

5. Medus palīdz zaudēt svaru
Medu struktūra ir atšķirīga no tauku struktūras, tāpēc medus palīdz šķelt taukus. Medus sastāvā esošā fruktoze paātrina vielmaiņu un tādējādi veicina ātrāku kaloriju sadedzināšanu.

6. Medus nāk par labu fiziskajai formai
Medu paaugstina izturību un noņem muskuļu nogurumu. Tas tā ir pateicoties lieliskajai medus sastāvā esošajai glikozes un fruktozes kombinācijai. Glikoze ātri uzsūcas un dod organismam momentānu enerģija pieplūdumu, savukārt fruktoze uzsūcas lēnāk un nodrošina organismu ar patstāvīgu enerģijas devu.

7. Medus ir lieliska cukura alternatīva
Ārsti un dietologi jau sen iesaka samazināt cukura lietošanu pārtikā. Medus ir lieliski piemērots lai aizstātu cukuru, un atšķirībā no cukura medus ir ļoti veselīgs produkts. Vienīgais medus trūkums salīdzinot ar cukuru ir tā jūtami augstākā cena.

8. Medus nomierina un atslābina
Mūsdienās cilvēki bieži saskaras ar stresu. Lai palīdzētu to vieglāk tikt galā nav obligāti jālieto kaut kādi nomierinoši līdzekļi, kuri pie tam var arī kaitēt jūsu veselībai. Medus ir lielisks, dabīgs līdzeklis kurš labvēlīgi iedarbojas uz nervu sistēmu un atbrīvo no spriedzes. Bet karotīte medus uz nakti uzlabos jūsu miegu.

9. Medus sargā organismu no priekšlaicīgas novecošanas
Vielas kuras ir medus sastāvā palīdz kontrolēt brīvos radikāļus kuri ir iesaistīti novecošanas procesā. Lietojot medu kopā ar kanēli tiek nostiprināta veselība un palielināts dzīves ilgums.

10. Medu var ilgi uzglabāt un tas nezaudē savas īpašības.
Medus pieder pie tās produktu kategorijas kuri ilgstoši glabājot nezaudē savas vērtīgās un barojošās īpašības. No tā izriet ka medus ir vērtīgs vitamīnu avots visa gada garumā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

five + 5 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.