Kā saglabāt mieru saspringtās situācijās

Kā saglabāt mieru saspringtās situācijās
Ak šīs gada beigas: steiga, uztraukumi, darbs, dāvanu meklēšana un miljons citu rūpju. Mums tik daudz ir jāpaspēj, bet laika kā vienmēr ir par maz. Stress rodas pats no sevis un ir tik grūti no tā atbrīvoties. Tieši tādēļ piedāvājam šo rakstu, kurā pastāstīsim, kā saglabāt mieru un atbrīvot savu prātu no stresa.

1. Centies nedramatizēt
Ir viegli sabiezināt krāsas un uztaisīt no mušas ziloni. Centies izvairīties no vēlmes pārspīlēt negatīvā notikuma patiesos izmērus. Ja pašrocīgi sevi neuzvilksi un patstāvīgi pie sevis atkārtosi, ka spēj ar to tikt galā, tev tas tiešām palīdzēs tikt ar visu galā.

2. Padomā pirms dalies ar citiem savās problēmās
Nevienam nestāsti un neapspried savas problēmas ar draugiem un nerakstiet par tām sociālajos tīklos. Reizēm draugi pārāk jūt mums līdzi, šādi tikai pielejot ugunij eļļu. No sākuma patstāvīgi kārtīgi apdomā savu problēmu. Tas tev dos nedaudz laika nomierināties un ja tad vēl nezināsi kā problēmu atrisināt, vari par to konsultēties ar draugiem.

3. Noskaidro faktorus, kas tev liek zaudēt kontroli pār sevi
Noskaidro vai eksistē situācijas, kuras liek tev zaudēt kontroli pār sevi. Nosaki kādi ir šie faktori. Šādi faktori var būt gan kāda noteikta diennakts stunda, aizņemtības līmenis, pārāk liels troksnis, pārāk mēms klusums un pat izsalkuma brīdis. Savu kairinātāju zināšana var palīdzēt tev no tiem izvairieties un turpināt saglabāt mieru.

4. Apdomā, kā tu vari savas emocijas kontrolēt
Atceries momentus, kad tev izdevās veiksmīgi saglabāt mieru sarežģītā situācijā. Iespējams, ka tas bija brīdī, kad tu vēlējies uz kādu sakliegt, bet tad kāds apstāklis novērsa tavu uzmanību un lika tev uzreiz pārkārtoties. Atceries, ka tu to vari atkārtot. Tev tikai jāzina, kas tevi kaitina un kas tev ļauj saglabāt mieru.

5. Radi mierīgu atmosfēru ar relaksējošu rituālu palīdzību
Ja tevi nomierina mierīga mūzika – izmanto to. Ja tāds nomierinātājs ir klusums tad izmanto to. Varbūt tu ieslēgsi mierīgu mūziku, iedegsi aromātiskas sveces un baudīsi sveču gaismu. Atnākot mājās no darba atrod pāris minūtes, lai tavs prāts nomierinās, pirms sāc pievērsties mājas lietām. Mierīgi pasēdi, veic dažas dziļas ieelpas vai iedzer tēju. Šādi rituāli nomierina un ļauj vieglāk pāriet no vienas darbības uz citu.

6. Parūpējies par savām pamatvajadzībām
Pārliecinieties, ka tu izgulies un saņem pilnvērtīgu pārtiku. Daudzi cilvēki paliek viegli uzbudināmi, kad to asinīs pazeminās cukura līmenis. Šādos gadījumos pietiek apēst kaut ko barojošu un dzīve vienā mirklī kļūst labāka. Centies nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Šādas aktivitātes palīdz noņemt fizisko spriedzi un attiecīgi palīdz kontrolēt pārdzīvojumus. Izvēlies aktivitāti, kas tev ir vispiemērotākā. Izvairies no pārlieku lielas cukura un kofeīna lietošanas. Izdzer glāzi ūdens un vēro vai tev paliek labāk un vai tas palīdz tev kļūt mierīgākam un uzmanīgākam.

7. Velti uzmanību garam un dvēselei
Atkarībā no savām reliģiskajiem uzskatiem – nodarbojies ar meditāciju vai lūdzies. Praktizē jogu vai vienkārši pasēdiet kādu brīdi mierā. Iemācies meditēt un apgūsti paņēmienus, kas palīdzēs kontrolēt tavu nemierīgo prātu.

8. Novērs uzmanību
Tā vietā lai visu laiku domātu par vienu un to pašu, novērsies un padari kaut ko interesantu vai aizraujošu. Centies pasmieties. Paskaties kādu komēdiju vai palasi kaut ko smieklīgu. Ar skaidru un svaigu galvu tev būs vieglāk saglabāt mieru un tu spēsi labāk aptvert situāciju.

9. Paņem brīvdienu
Paņem neplānotu brīvdienu un pavadi to atpūšoties. Iespējams, ka tieši tas palīdzēs tev atgūt mieru, pārliecību par sevi un piepildīs tavu galvu ar vērtīgām idejām.

10. Neaizmirsti elpot
Iemācies elpot ar vēderu. Elpošana ar diafragmu palīdz ātrāk samazināt spriedzi un dod nedaudz laika nomierināties. Bieži ar šo brīdi pietiek, lai tiktu novērtēta situācija un atgūta kontrole.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

20 − ten =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.