7 lietas, kurās pazūd mūsu nauda mums to pat nejūtot

7 lietas, kurās pazūd mūsu nauda mums to pat nejūtot

Mūsdienu pasaules dzīves temps kļūst aizvien straujāks un straujāks. Dzīve ir kļuvusi ļoti dinamiska, un mums nekas cits neatliek, kā censties to panākt. Tomēr tas noved pie uztraukumiem, depresijas, noguruma un neskaitāmiem citiem negatīviem blakusefektiem. Arī pie nesaprātīgas naudas tērēšanas.

Ir skumji kad mūsu ne tik viegli nākusī nauda izplūst kā smiltis caur pirkstiem, bet mēs pat nesaprotam kur un par ko tā ir atdota. Tā gan tam noteikti nevajadzētu būt un no šādiem mīklainiem naudas zudumiem ir iespējams izvairīties. Tomēr, lai šo procesu apturētu, mums ir jāsaprot, kuras ir tās situācijas, kas liek mūsu naudai izkust. Un lūk arī dažas no šīm situācijām.

Ēšana ceļā
Čīzburgers, kola un kartupelīši te, kafija tur un vēl “Statoil” hotdogs pa ceļam uz mājām. Un arī mūsu naudiņa kūst kā sviests uz karstas pannas. Pazīstama situācija? Nav jau nekā slikta, ka jūs kādreiz kaut ko ātri pa ceļam apēdat. Tomēr kad šāda situācija ir regulāra, jums izveidojas spēcīgs pieradums patstāvīgi ēst ātrās apkalpošanas ēstuvēs. Samazinot savu kaisli pret uzkodām un ātrās apkalpošanas ēstuvēm, jūs varat panākt visai ievērojamu līdzekļu ietaupījumu.

Preces garastāvokļa uzlabošanai
Kad mums ir slikts garastāvoklis mēs mēdzam pirkt nedomājot par to, vai mums tiešām šī prece ir vajadzīga. Šādi mēs vienkārši cenšamies uzlabot savu garastāvokli. Ja jūs iemācīsieties šo stāvokli atpazīt un šādos brīžos sevi apturēt tad atkarībā no šādu stāvokļu biežuma ir iespējam ietaupīt ne mazums naudas.

Soda procenti
Ja jūs kavējat savu rēķinu apmaksāšanas datumus, tad tas noved pie soda procentu uzskaitīšanas. Un reizēm šādos procentos iznāk samaksāt pat ļoti ievērojamas summas. Ja jūs pats nespējat atcerēties, ka jums ir jāapmaksā rēķini tad uzstādiet atgādinājumu telefonā vai palūdziet, lai kāds jums atgādina. Dariet visu lai jūsu nauda arī turpmāk paliktu jūsu nauda.

Ieradums pirkt pārāk daudz pārtikas
Šis ir viens no izplatītākajiem naudas zaudēšanas veidiem. Situācijās kad cilvēki nopērk pārāk daudz pārtikas, liela daļa nopirktās pārtika vienkārši sabojājas. Tā sabojājas arī tad ja jūs no šīs pārtikas pagatavojiet pārāk daudz ēdiena, kuru jūs nespējat apēst. Un rezultātā jūs izsviežat paši savu naudu. Lasiet arī rakstu 10 veidi, kā samazināt izdevumus pārtikai.

Tēriņi par elektrību, siltumu un ūdeni
Vai jūs apsildāt istabu, kuru neizmantojat? Mēdzat saslēgt visās istabās gaismu, bet pats atrodaties tikai vienā? Izmantojat novecojušu, neefektīvu sadzīves tehniku? Varbūt jums ir veci logi? Mēdzat atgriezt krānu, lai mazgātu traukus, bet pats tikmēr sēžat pie datora? Šādu piemēru ir daudz, un katrs no tiem ēd jūsu naudu. Ja vēl katrs konkrēts gadījums liekas nieks, tad saskaitot tos visus kopā, un parēķinot cik tas izmaksā gad griezumā, rezultātā sanākt visai ievērojamas summas.

Neekonomiski braukšanas paradumi
Šādi jūs ne tikai palielināt degvielas patēriņu, bet arī radāt papildus slodzi auto, kas var novest pie biežākiem remontiem.

Pārmaksa
Vai mēdzat maksāt par neskaitāmiem TV kanāliem, kurus vispār neskatīties, vai skatāties ļoti reti? Jums ir 100Mb interneta pieslēgums, bet jūs, to lietojiet tikai tāpēc lai lasītu ziņas, apmeklētu sociālos tīklus, un retums paskatītos kādu filmu tiešsaistē? Jūs pērkat vai pasūtāt avīzes un žurnālus, kurus tikai pārskatāt tos īsti pat nelasot? Ja vismaz uz kādu no šiem jautājumiem variet atbildēt pozitīvi, ziniet, ka jūs tērējat naudu par to, ko neizmantojat. Pieslēdziet tikai tos kanālus, kurus skatīties, izvēlaties 10Mb internetu un sāciet taupīt savu naudu. Un, kā zinām, tad ietaupīta nauda ir nopelnīta nauda.

Šis, protams, nav viss saraksts ar tām lietām, kurās mēs zaudējam naudu, tomēr šis saraksts ļauj iegūt priekšstatu par to, ka savus izdevumus ir iespējams samazināt.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

18 + nine =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.