14 iemesli kāpēc netiek sasniegti mērķi

Katram cilvēkam ir kaut kādi mērķi un vēlēšanās, tomēr ne katram izdodas šīs savas vēlmes piepildīt. Un bieži vien tas nav atkarīgs  tikai no apstākļiem, bet gan tieši no mums pašiem.


1. Mērķu ir pārāk daudz
Tiek sadalīti spēki, laiks un resursi, un tā rezultātā virzība uz priekšu ir vai nu nenozīmīga, vai tās nav vispār. Iemācieties pareizi izvēlēties savas prioritātes.

2. Mērķi ir tikai galvā
Ja jūs savus mērķus neesat pierakstījis, variet uzskatīt ka jums to nav. Mērķu fiksēšana uz papīra ir pusceļš uz to sasniegšanu.

3. Izplūduši mērķu formulējumi
Nepietiek vienkārši uz papīra uzrakstīt ko jūs vēlaties, vēl ir nepieciešams arī savus mērķus pareizi formulēt. Piemēram, kļūt bagātam – ir mērķis ne par ko. Jūs varat pavadīt gadus pūlēs un nesaprast esat savu mērķi sasniedzis vai nē. Rūpīgi pārdomājat savu mērķu formulējumu, jo kā jūs mērķi noformulēsiet, tādu rezultātu arī iegūsiet.

4. Neīsts mērķis
Saņemt paaugstinājumu darbā tikai tāpēc ka to vēlas jūsu sieva, iegūt augstāko izglītību tikai tāpēc ka tā vajag – šie ir daži neīstu mērķu piemēri. Šo mērķu motivācijas pamatā nav patiesas mūsu vēlēšanās, bet nepieciešamība kuru mums diktē apkārtējie. Iemācieties sadzirdēt un izprast savas īstās vēlēšanās.

5. Svešs mērķis
Mēs tik ļoti bieži vēlamies lai izmaiņas notiktu vīra , sieva, vecāku vai bērnu dzīvēs, ka pat nepamanām ka savā mērķu sarakstā ierakstam to kas no mums nav atkarīgs. Ir svarīgi saprast ka jūsu vīrs nesāks pelnīt vairāk vai jūsu sieva nekļūs slaidāka tikai tāpēc ka jūs tā esat sagribējis. Mainiet savu dzīvi un sāks mainīties arī cilvēki jums apkārt.

6. Nereāli mērķi
Bieži mēs savu mērķu piepildīšanai atvēlam pārāk maz laika, jo vienkārši nespējam adekvāti novērtēt nepieciešamo pūļu un resursu apjomu. Atceraties ka nav nereālu mērķu, ir tikai nereāli termiņi!

7. Paškaitniecība
Gadās ka mēs sev paši traucējam sasniegt savus mērķus. Patstāvīgi uzrodas kaut kādi svarīgi (vai iedomāti svarīgi) darbi vai iemesli atlikt darbu pie savu mērķu sasniegšanas. Slinkums, slikta pašsajūta, noslogotība darbā, neveiksmīga diena. Un tā ir tikai maza daļa no visām iespējamajām atrunām. Iemācieties šādus momentus pamanīt un izrādiet gribasspēku savu mērķu sasniegšanai.
8. Nedrošība par iespējamību sasniegt mērķi
No vienas puses mēs galvā ceļam skaistus nākotnes ainiņas, bet no otras puses mēs paši visai vāji ticam tam ka šīs ainiņas tiešām ir realizējamas. Šādas ticības trūkums mūs arī pieviļ. Zemapziņu nevar piemānīt. Ticiet saviem mērķiem un pēc iespējas biežāk tos vizualizējiet.

9. Neticība saviem spēkiem
Nepārliecināta rīcība nenoved pie rezultāta. Un tas savukārt rada mūsos vēl lielāku neticību saviem spēkiem. Lai izkļūtu no šī maģiskā apļa, jums ir jānotic saviem spēkiem.

10. Bailes
Mēs visi savās dzīvēs mēdzam no daudz kā baidīties. Tomēr pašas lielākās bailes kuras mūs apstādina kad esam ceļā uz savu mērķa sasniegšanu ir bailes no neveiksmes vai kļūdas. Tomēr šādas bailes ir pilnīgi nevajadzīgas, nekļūdās tikai tas kurš neko nedara un stāv uz vietas. Tāpēc aizmirstiet par bailēm no kļūdām un droši ejiet uz priekšu.

11. Daudz domu – maz darbu
Nav slikti pirms katra darba padomāt kā to labāk paveikt, tomēr bieži gadās tā mēs netiekam tālāk par domāšanu. Lai mērķi sasniegtu ir vērts reizēm pamēģināt rīkoties bez domāšanas.

12. Ierobežota pasaules uztvere
Bieži mēs palaižam garām jaunas iespējas tikai tāpēc ka neredzam tās. Esiet atvērti, dzīvojiet apzināti un jūs vairs nepalaidīsiet garām jaunas iespējas.

13. Plānu trūkums
Dažreiz gadās ka mērķu sasniegšanai vienkārši nepietiek laika. Visu laiku “apēd” dažādi ikdienas darbi un pienākumi. Plānojiet savu dienu tā lai darbiem sava mērķa sasniegšanai variet veltīt vismaz stundu laika, un visticamāk rezultāts neliks ilgi uz sevi gaidīt.

14. Neziņa ko darīt
Reizēm mērķis ir zināms, bet nav zināms kas ir jādara lai šo mērķi sasniegtu. Šādos gadījumos ir vērts ieskatīties attīstošā literatūrā un citos specializētos resursos.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

three − two =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.