Ko darīt ja jūs apskauž

Ko darīt ja jūs apskauž

Citu cilvēku skaudība var spēcīgi bojāt jūsu dzīvi un nervus. Bet cilvēku pārmetumi un apvainojumi spēj visai sāpīgi aizskart, īpaši,  ja jūs šiem cilvēkiem neko sliktu neesat darījis. Cilvēki var jūs apskaust par to ka jūs esat veiksmīgāks vai gudrāks par tiem, par to ka jums ir labākas attiecības ar cilvēkiem, vai vienkārši par to ka jums pieder labāka mašīna. Atsevišķu cilvēku skaudību var izsaukt pat it kā pilnīgi nenozīmīgas un ikdienišķas lietas, par kurām jums pat prātā neienāktu, ka kādam kaut kas tāds varētu skaust.

Reizēm skaudība izpaužas arī savādākos veidos, piemēram, ja jaunai sievietei parādās pielūdzējs, šīs sievietes draudzenes meklē šajā vīrietī pat vismazāko trūkumu vai nepilnību un norādīt uz tiem šai sievietei. Turklāt šīs draudzenes var apgalvot, ka šī sieviete pilnīgi neorientējas vīriešos.
Ko darīt, ja jūs apskauž? Un kā sadzīvot ar skaudīgiem cilvēkiem?

Nepievērsiet skauģiem uzmanību
Visvienkāršākais veids kā izvairīties no citu cilvēku skaudības ir ignorēt tādas sarunas, kurās tiek apspriesti jūsu panākumi. Ne vienmēr eksistē iespēja nomainīt jums apkārt esošos cilvēkus un apstākļus, bet  jūs varat nomainīt savu iekšējo pozīciju. Ja ziniet, ka mēģinājumi aizstāvēt savus uzskatus visticamāk izvērsīsies par kārtējo strīdu, bet, klusējot uzklausīt pārmetumus arī jums, nav pieņemams variants, tad vienkārši pārstājiet pievērst uzmanību dažādām apkārtējo skaudības izpausmēm. Vēl ļoti svarīgi ir iemācīties neņemt šo citu cilvēku skaudību tuvu pie sirds.

Nestāstiet par saviem sasniegumiem
Ir tikai saprotami, ka cilvēki vēlas dalīties ar prieku par saviem panākumiem, tomēr kopā ar prieku un simpātijām, atsevišķos cilvēkos var rasties skaudība un negatīvas domas. Un tam parasti seko nepatīkami izteikumi jums aiz muguras. Tāpat cilvēkos var rasties arī nekrietnas vēlmes izmantot jūs saviem savtīgajiem mērķiem. Tāpēc vienmēr atcerēties, ka reizēm labāk lieku reizi apspiest vēlmi dalīties savā priekā, un pasaudzēt sevi un savus nervus no nepatīkamām sekām, nekā ļauties stāstīšanas priekam.

Iemācieties savu laimi sargāt
Ja jūs kaut kādu iemeslu dēļ nespējat ignorēt uz jums vērstus uzbrukumus, tad jums ir jāiemācās šajos strīdos uzvarēt. Tas nav vienkārši, bet ja jūs pacentīsieties, tad spēsiet uzveikt jebkuru oponentu. Iemācieties runāt tieši un konkrēti. Ja jūtat, ka notiks kārtējā jūsu nosodīšana, tieši šim cilvēkam pasakiet, ka skaudība ir slikta īpašība. Īpaši labi tas mēdz nostrādāt, ja atrodaties vairāku cilvēku kompānijā. Nākošreiz šis cilvēks liks jums mieru, jo nevēlēsies atkal nokļūt neveiklā situācijā.
Tomēr šo punktu labāk neizvēlēties, ja neesat pārliecināts, ka spēsiet strīdā uzvarēt. Pretējā gadījumā jūs strīdā ātri zaudēsiet, bet jūsu garastāvoklis atkal būs sabojāts.

Nomainiet sev  apkārt esošos cilvēkus
Ļoti bieži mēs nepareizi izvēlamies cilvēkus, ar kuriem mēdzam kontaktēties. Un starp šiem mums apkārt esošajiem cilvēkiem var būt tādi cilvēki kuri necenšas pilnveidoties, cilvēki kas vienmēr un pret visu ir skeptiski vai cilvēki kuri apvainojot citus cenšas nostādīt sevi augstākā stāvoklī. Vienkārši pārstājiet ar šādiem cilvēkiem kontaktēties, un jums uzreiz kļūs daudz mierīgāk un komfortablāk. Ja jums ir problēmas ar saviem radiniekiem vai citiem tuviem cilvēkiem, ar kuriem ir jāuztur sakari, ieturiet distanci, par savu dzīvi stāstiet tiem ļoti virspusēji, un sarunājoties runājiet tikai par neitrālām tēmām.

Mainiet savu pasaules uztveri
Reizēm ir jāmaina pašiem sava uzvedība un attieksme. Cenšaties kļūt neievainojams. Stāstiet par saviem panākumiem vienkārši un bez lieka patosa. Kā arī iemācieties priecāties ne tikai par sevi, bet arī par citiem un tad citi cilvēki sāks priecāties par jums. Esiet godprātīgs un patiess, kļūstiet labāks pat un tad arī pasaule ap jums kļūs labāka.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

four + thirteen =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.