Kā pareizi izvēlēties un nēsāt gredzenus

Kā pareizi izvēlēties un nēsāt gredzenus
Gredzeni ir vienas no senākām cilvēku izmantotām rotas lietām, un arī mūsdienās lielākā daļa sieviešu nespēj iedomāties savu dzīvi bez dažādiem juvelierizstrādājumiem un tajā skaitā arī gredzeniem. Tomēr lai pareizi izvēlētos gredzenu nepietiek tikai ar attīstītu fantāziju, vajag arī gaumi un mēra sajūtu.

Daži pētnieki uzskata ka gredzeni parādījās vēl pirms cilvēki sāka nēsāt drēbes. Agrāk gredzeniem piedēvēja maģiskas spējas, gredzenus izmantoja kā amuletus, tos dāvāja, un joprojām dāvā kā mīlestības simbolu.
Kā uzskata psihologi šo vēlmi pēc rotāšanās izsauc trīs faktori: tieksme pēc sociālas aizsargātības, vēlme prestiži un skaisti izskatīties, un protams arī vēlme patikt pretējam dzimumam.
Kā izvēlēties gredzenu
Lai pareizi izvēlētos gredzenu ir jāņem vērā trīs aspekti:

1. Plaukstas forma un pirkstu garums.
Ja jums ir liela un plata plauksta vajadzētu pievērst uzmanību platiem un masīviem gredzeniem ar lieliem, ovālas formas akmeņiem. Ar šādu gredzenu jūsu plauksta izskatīsies graciozāka, jo šādiem gredzeniem piemīt spēja vizuāli izstiept plaukstu un padarīt to šķietami šaurāku. Šauri gredzeni ar nelieliem akmeņiem uz rokas ar šādas formas plaukstu nebūs pārāk pamanāmi.

Ja jums ir skaisti veidota plauksta ar gariem pirkstiem jūs esat īsta laimes lutekle, jo uz šādas formas plaukstas lieliski izskatīsies visu veidu gredzeni. Tomēr ir vērts atcerēties ka ovāli, un bumbierveidīgi akmeņi vizuāli padarīs jūsu plaukstu vēl garāku. Bet pasvītrot jūsu roku dabisko skaistumu var ar masīviem gredzeniem kuriem ir lieli, pareizas(kvadrātveida vai apaļi) ģeometriskas formas akmeņiem.

Sievietēm ar lieliem, mezglveida pirkstiem labāk vajadzētu izvēlētie platus gredzenus ar apjomīgiem akmeņiem. Šādi gredzeni novērsīs uzmanību no jūsu roku nepilnībām, toties šauri gredzeni tieši uzsvērs jūsu plaukstas nepilnības.

Lai piedotu graciozitāti resniem pirkstiem izvēlaties asimetriskas formas gredzenus bez akmeņiem. Bet ja tomēr ļoti vēlaties gredzenu ar akmeni, ņemiet vērā ka tam ir jābūt samērā nelielam un noteikti nepareizas formas.

Uz šauriem pirkstiem lieliski izskatīsies plati gredzeni bez akmeņiem, tas pirkstus padarīs vizuāli platākus. Uz šauriem pirkstiem labi var izskatīties arī gredzeni ar dažādiem viļņveidīgiem rakstiem. Šauru pirkstu īpašniecēm nav ieteicami šauri gredzeni gan ar, gan bez akmeņiem.

2. Ārienes krāsu tips
Šis aspekts arī ir nozīmīgs lai radītu harmonisku tēlu. Katram ārienes krāsu tipam ir piemērots savs metāls un akmeņu krāsa.

Ja jūsu āriene pieder pavasara tipam, ar gaišiem matiem, gaišām acīm un bālu ādu, jums piemērotākas būs zelta gredzeni kuri veidoti no sarkana, dzeltena, vai balta metāla. No akmeņiem jums vajadzētu izvēlēties safīru, dzintaru, vai krēmkrāsas pērles.

Ja jums ir gaiši brūngani mati un auksta toņa acu krāsa, jūs piederat vasaras tipam. Un jums labāk piestāvēs platīna vai sudraba rotas lietas. Ir svarīgi pievērst uzmanību tam, lai jūsu izvēlētajām rotas lietu metālam nebūtu dzeltena spīduma. Ja vēlaties gredzenus ar akmeņiem, ideāls variants būs aukstu nokrāsu akmeņi, tādi kā rubīni, granāti, gaišzili akvamarīni, opāli vai dimanti. Īpaši jums piestāvēs pelēkas vai rozā pērles.

Rudens tipa sievietēm, ārienē valda spilgti, bet silti toņi. Šim tipam pieder sievietes ar rudiem, vai brūniem matiem, matētu ādu, uz kuras var būt vasaras raibumi un zaļām vai brūnām acīm. Šī tipa sievietēm vajadzētu izvēlēties rotas no sarkanā vai dzeltenā zelta. Jāizvairās būtu no rotām ar sudrabainu spīdumu, kuras gatavotas no sudraba, platīna un baltā zelta. Izvēlētos akmeņus vajadzētu atcerēties ka jums piemēroti ir piesātinātas krāsas akmeņi. Piemēram sarkani korāļi, zeltīti topāzi, un protams dzintars.

Sievietes ar kontrastainu ārieni, piemēram melnas vai gaišas acis, tumša vai porcelāna āda, tumši mati un uzacis pieder ziemas tipam. Šādām sievietēm ideālas būs rotas no platīna, sudraba vai baltā zelta. No akmeņiem vajadzētu izvēlēties spilgtus akmeņus ar aukstu spīdumu, briljantus, rubīnus, smaragdus, kalnu kristālu vai melno oniksu.

3. Vecums
Jaunām meitenēm vajadzētu pievērst uzmanību smalkiem, šauriem gredzentiņiem bez akmeņiem, ar visvienkāršāko dizainu. Šāda veida gredzeni vislabāk izcels jūsu dabisko maigumu un ādas jaunumu.

Jau nobriedušākām sievietēm, kad plauksta iegūst sievišķību to var pasvītrot ar masīvāku gredzentiņu un vidēja lieluma akmeni. Pie tam gredzena formai un dizainam vairs nav ierobežojumu.

Padzīvojušākām sievietēm izvēloties gredzenu jāņem vērā ka roku āda jau ir novecojusi, un ir jācenšās no tās novirzīt uzmanību. Šim mērķim piemērots masīvs gredzens ar lielu, pareizas ģeometriskas formas akmeni.
Kā pareizi nēsāt gredzenus
Viduslaikos ar gredzeniem rotāja abu roku visus pirkstus, par laimi līdz mūsdienām šis paradums nav saglabājies.
Eksistē īpaša specifika kādus gredzenus pie kāda apģērba nēsāt. Ikdienā ir pieņemts izvēlētie šaurus gredzenus ar lakonisku dizainu. Masīvi gredzeni ar krāsainiem akmeņiem šādos apstākļos izskatās pārāk uzkrītoši. Šīs rekomendācijas attiecas arī sportiskā un brīvā(casual) stila cienītājiem. Ja jūs dodaties uz smalku pasākumu dienas laikā varat uzvilkt gredzenu ar nelielu akmeni. Tikai ņemiet vērā ka tā krāsai ir jābūt neitrāla, bez lieka mirdzuma.
Lietišķais stils diktē savus noteikumus. Parasti darījumu sievietēm iesaka aprobežoties ar laulību gredzenu. Tas palīdz radīt uzticama dzīves gudra cilvēka iespaidu. Ja sieviete nav precējusies ir jāizvēlas gredzens kas pēc dizaina atgādina laulību gredzenu. Nav vērts censties darījumu tikšanos laikā lietot gredzenus ar briljantiem, jo kā uzskata psihologi tad šāda uzvedība no malas var radīt iespaidu ka cilvēks nav patiess, un ka notiek mēģinājums melot. Tāpēc ja jums jūsu reputācija ir svarīga, cenšaties izvairīties no šādas rīcības.
Toties vakara mode dod jums lielāku iespēju jūsu fantāzijas lidojumam. Ja vēlaties radīt efektīvu un vienlaicīgi stilīgu tēlu, izvēlaties gredzenus kas rotāti ar briljantiem. Šie akmeņi jau ir dabiski skaisti, bet tumšu toņu vakara tērps vēl vairāk uzsvērs to skaistumu. Dodoties uz vakara pasākumu ir atļauts vilkt masīvus gredzenus gan ar lieliem, gan maziem akmeņiem kuru tonim ir jābūt harmonijā ar jūsu tērpa krāsu. Tāpat jāatceras ka izvēloties gredzenu ar krāsainu akmeni tam ir jāpieskaņo nagu lakas tonis.
Vēl jāpiebilst ka nedrīkst kombinēt gredzenus kas ir izpildīti no dažādiem materiāliem, piemēram zeltu un sudrabu. Šāds savienojums uzreiz norādīs uz cilvēka slikto gaumes un stila sajūtu. Tāpat nav vēlams vilkt vairākus masīvus gredzenus uz vienas rokas, pat ja tie ir vienāda stila. Tas rada bezgaumīgu iespaidu. Un atceraties, labāk izskatīties pieticīgi, nekā atstāt lielīga un rotās mēru nejūtoša cilvēka iespaidu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

20 − 17 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.