12 veidi, kā ķermeņa valoda var ietekmēt karjeru

12 veidi, kā ķermeņa valoda var ietekmēt karjeru
Žesti, mīmika un citas jūsu ķermeņa izpausmes var kļūt gan veicināt panākumus, gan arī kaitēt. Ķermeņa valoda var palīdzēt veidot labākas biznesa un darba attiecība, kā arī stimulēt jūsu padotos aktīvāk darboties. Tā spēj paaugstināt jūsu darba efektivitāti, palīdzēt komunicēt un pievērst uzmanību jūsu idejām. Piedāvājam 12 padomus, kā ķermeņa valoda var ietekmēt jūsu karjeru.

1. Ieturiet stāju un aizņemiet daudz telpas
Spēks, sociālais stāvoklis un pārliecība par sevi tiek demonstrēta arī ar jūsu aizņemamās telpas palīdzību. Jūs izskatīsieties par sevi pārliecināts, ja ieturēsiet stāju, izpletīsiet plecus un galvu turēsiet augstu paceltu. Kad jūs stāvat jūs izskatieties pārliecinātāks un stiprāks par tiem cilvēkiem kas sēž. Ja jūs vēl arī kustieties, šis iespaids tiek vēl vairāk pastiprināts. Sēžot jūs izskatīsieties pārliecinātāks, ja izstiepsiet kājas un izpletīsiet rokas. Ja jūs sēžat pie galda, jūsu iespaids tiks pastiprināts, ja uz galda izvietosiet savas mantas tā, lai tiktu aizņemta pēc iespējas lielāka galda virsmas daļa.

2. Izpletiet kājas
Kad jūs stāviet un jūsu kājas ir novietotas tuvu viena pie otras, vērotājam no malas var šķist, ka jūs šaubāties pats par savu sakāmo. Ja jūs izvietojiet savas kājas platāk, atbrīvosiet ceļus un pārnesīsiet ķermeņa svaru uz ķermeņa apakšu, jūs izskatīsieties jūtami pārliecinātāks.

3. Runājiet zemā balsī
Balss īpašības var kļūt par izšķirošo faktoru tajā, kā jūs tiekat uztverts. Augstu balsu īpašnieki atstāj nestabilāku, vājāku un nervozāku cilvēka iespaidu, nekā zemāku balsu īpašnieki.

4. Centieties sevi pareizi noskaņot
Lai demonstrētu pārliecību par sevi un lai jūs uztvertu kā optimistisku un pozitīvu cilvēku, regulāri domājiet par saviem jau gūtajiem panākumiem. Svarīgi ir lai jūs piepildītu lepnums un pārliecība par saviem spēkiem. Turklāt šiem panākumiem nav noteikti jābūt saistītam ar jūsu profesionālo darbību. Jūs varat izveidot savu “panākumu žurnālu”, kurā pierakstīsiet visus savus panākumus. Būtiski ir šo žurnālu pārskatīt pirms nozīmīgākiem pasākumiem un publiskas uzstāšanās reizēm.

5. Ieņemiet pārliecību demonstrējošu pozu
Kolumbijas universitātē tika veikts pētījums par ķermeņa valodas iespaidu uz ticību saviem spēkiem. Šie pētījumi parādīja, ka, ja jūs vismaz uz divām minūtēm ieņemat brīvu ķermeņa pozu(apsēžaties, atgāzieties atpakaļ, aizlieciet rokas aiz galvas un novietojiet kājas uz galda vai plati izstiepiet rokas un kājas), tas paaugstinās jūsu testosterona līmeni un pazeminās kortizola  līmeni.
Izmantojiet to un mēģiniet šādi darīt pirms svarīgām darījumu tikšanās reizēm, kurās ir svarīgi demonstrēt pārliecību un ticību saviem spēkiem. Šīs pozas arī stimulēs paša varenības sajūtu un izlēmību riskēt.

6. Uzturiet pozitīvu acu kontaktu
Biznesa cilvēki no tādām valstīm kā ASV, Austrālija un Eiropas, gaida, ka jūs uzturēsiet acu kontaktu vismaz 50 – 60% no sarunas laika. Viens no vienkāršiem veidiem, kā uzlabot acu kontaktu, ir sasveicināšanās laikā skatīties partnera acīs tik ilgi, kamēr jūs saskatīsiet šī cilvēka acu krāsu.

7. Runājot izmantojiet rokas
Žestikulācija ir tieši saistīta ar runu un spēj pastiprināt jūsu spēju domāt. Žestikulācija runas laikā ļauj precīzāk izmantot vārdus, runāt pārliecinātāk un samazina parazītvārdu skaitu.

8. Izmantojiet atvērtus žestus
Brīvas kustība, atplestas rokas, plaukstu demonstrācija – tie visi ir universāli žesti, kas vēsta, ka to lietotājam nav nekā slēpjama. Tas ir kluss signāls, kas vēsta par uzticamību un atvērtību. Cilvēki, kuri demonstrē šādus žestus tiek labāk uztverti nekā cilvēki, kuri lieto noslēgtus žestus. Noslēgti žesti ir, piemēram, sakrustotas, noslēptas vai cieši pie ķermeņa piespiestas rokas. Ja jūs turēsiet rokas jostas vietas līmenī un žestikulējiet šajā plaknē, lielākā daļa auditorijas uztvers jūs, kā saviem vārdiem ticošu un uzticamu cilvēku.

9. Demonstrējiet piramīdas formā saliktas rokas
Iespējams, ka jūs būsiet novērojuši, ka šo žestu lieto daudzi politiķi un citas publiskas personības. Šis žests liek tā lietotājiem izskatīties godīgākiem. Lietojiet šo žest, kad vēlaties saviem klausītājiem radīt iespaidu, ka esat pilnīgi pārliecināts par saviem vārdiem.

10. Cenšaties izvairīties no nervozām darbībām
Kad esam uztraukti vai saspringti mēs cenšamies atgūt līdzsvaru ar tādām nervozām darbībām, kā klauvēšana ar pirkstu pa galdu, roku berzēšana, matu virpināšana, pildspalvas graušana un citām. Kad mēs to visu darām runājot, mēs saviem vārdiem liekam izskatīties mazāk ticamiem. Tādēļ cenšaties no šādiem žestiem maksimāli izvairīties.

11. Smaidiet
Smaida nozīmi ir grūti pārvērtēt. Cilvēk smadzenes dod priekšroku laimīgām sejām un tās spēj atpazīt smaidu pat no vairāk nekā 90 metru attāluma. Smaids ne tikai liek mums pašiem justies labāk, bet arī demonstrē apkārtējiem, ka esam draudzīgi un uzticības cienīgi.

12. Pārliecināts rokasspiediens
Pieskāriens ir pats spēcīgākais un vienkāršākais neverbālais signāls. Tāpēc ir vērts nedaudz piestrādāt pie sava rokasspiediena. Pareizs rokasspiediens var ātri likt cilvēkiem izjust pret jums simpātijas. Savukārt nepareizs rokasspiediens var jūsu karjeru sabojāt. Tāpēc ir ieteicams izvairīties no pārāk vājiem vai pārāk spēcīgiem rokasspiedieniem. Vāja rokasspiediena dēļ jūs var noturēt par mīkstmiesi, savukārt pārāk spēcīga saspiediena dēļ var uzskatīt par pārlieku agresīvu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

4 + 19 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.