10 pārtikas produkti kas noderēs jūsu prātam

10 pārtikas produkti kas nāks par labu jūsu prātam.

1. Ananāsi
Ananāsi stimulē ilglaicīgo atmiņu. Pateicoties šiem visai gardajiem augļiem mēs varam atcerēties vairāk informācijas nekā parasti. Tāpēc ja jums ir jāgatavojas ieskaitei vai eksāmenam, neaizmirstiet sevi palutināt ar ananāsu.

2. Auzu pārslu putra
Auzu putra ir vērtīga ne tikai priekš gremošanas, bet arī prātam. Auzas ir aminoskābju metionīna un magnija avots. Šīs aminoskābes ir nepieciešamas centrālās nervu sistēmas darbam. Bez tam auzās ir augsts B vitamīna līmenis, kam ir nomierinošs efekts kas savukārt palīdz cīņā ar bezmiegu.

3. Avokado
Avokado par 40% sastāv no eļļas kas bagāta nepiesātinātajām taukskābēm. Tāpēc lietojot uztura avokado var ne tikai “pabarot” ne tikai smadzeņu šūnas, bet arī paātrināt informācijas uztveri. Avokado arī samazina risku saslimt ar sirds un sirds asinsvadu slimībām. Pateicoties tam ka avokado satur mannoheptolozi (Mannoheptulose)  tas labvēlīgi iedarbojas uz nervu sistēmas stāvokli, pazemina nervozumu kā arī nogurumu un miegainību, un labvēlīgi iedarbojas uz spēju koncentrēties un paaugstina darba spējas.

4. Lasis un citas treknas jūras zivis
Lasis un citas treknas jūras zivis satur omega-3 taukskābes kuras cilvēka organisms neražo, un kuras tas var uzņemt tikai ar pārtiku. kurām piemīt ļoti daudz cilvēkam labvēlīgu īpašību. Ja cilvēkam pietrūkst omega-3 taukskābju tam pasliktinās atmiņa, parādās patstāvīgs nogurums un biežas garastāvokļa maiņas.

5. Olas dzeltenums
Olas dzeltenums ir holīna (vitamīna B4) avots. Saskaņā ar pētījumiem holīns uzlabo atmiņu un palēnina galvas smadzeņu novecošanu.

6. Spināti
Spināti satur folijskābi kas mūs aizsargā no Parkinsonism un Alcheimera slimībām. Bez tam folijskābe uzlabo padzīvojošu cilvēku domāšanas procesu.

7. Šokolāde
Šokolāde satur lielu daudzumu antioksidantu, vairāk pat kā sarkanvīns un zaļā tēja. Antioksidanti aizsargā visa organisma, un arī smadzeņu šūnas no brīvo radikāļu kaitīgās iedarbības. Šokolādes saturā esošais kakao uzlabo smadzeņu asinsriti, kā arī paaugstina darba spējas un dod papildus enerģijas lādiņu.

8. Zaļā tēja
Zaļā tēja mums palīdzēs ne tikai sasildīties šajā vēsajā laikā, bet arī palīdzēs mums palikt pie pilnas apziņas un ar labu atmiņu uz ilgiem gadiem. Japānas zinātnieki ir pierādījuši ka padzīvojušiem cilvēkiem zaļā tēja palīdz pretoties intelekta zudumam.

9. Mellenes
Mellenes samazina risku ka novecošanas smadzeņu darbība pasliktināsies. Mellenes arī palīdz labāk atcerēties uzņemtās zināšanas. Bez tā visa tās ir arī ļoti noderīgas acu veselībai.

10. žāvētas aprikozes
Šie žāvētie augļi uzlabo atmiņu, paaugstina darba spējas kā arī pazemina spriedzi. Žāvētas aprikozes arī stimulē smadzeņu kreiso puslodi kas atbild par analītisko domāšanu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

two × 3 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.