10 ieradumi, kas traucē kļūt bagātam

10 ieradumi, kas traucē kļūt bagātam

Mūsdienu pasaulē naudai ir milzīga nozīme. Neviens nevēlas pavadīt savu dzīvi trūkumā, un visi vēlas iegūt pietiekoši daudz naudas, lai pietiktu nodrošinātai dzīvei. Tomēr ne visiem tas izdodas. Lasi kuri ir tie ieradumi, kas tev traucēt sasniegt kāroto un kļūt bagātam.

Ģimenes un katra atsevišķa cilvēka finansiālo stāvokli ietekmē daudzi apstākļi. Ne visiem ir palaimējies, piedzimt miljonāru ģimenē vai iegūt pasakainu mantojumu no kāda laba onkuļa. Un pat tiem, kuriem ir palaimējies, ne vienmēr ir sanācis iegūto bagātību saglabāt.
Izšķērdība, nosliece uz azartspēlēm un naudas ieguldīšana neuzticamos pasākumos ir drošs ceļš uz bagātības zaudēšanu. Un to zina visi. Tomēr ne visi zina, ka ir arī citi ieradumi, kas var traucēt kļūt bagātam. Turklāt pat neskatoties uz augstiem ienākumiem, vai lielu algu.
Ir arī jāsaprot, ka bagāts ir ne tas kuram ir daudz naudas, bet pats staigā skrandās un pārtiek no atliekām. Bagāts ir tas cilvēks, kurš spēj apmierināt lielāko daļu, savu un savas ģimenes vajadzības. Un starp šīm vajadzībām ir ne tikai pārtika un jumts virs galvas, bet arī atpūta, kultūra un izglītība.
Un lūk arī paši desmit ieradumi, kas traucē kļūt bagātam.
1. Skopums
Noslieces uz skopumu ir tā īpašība, no kuras ir jātiek vaļā pirmām kārtām. Un tikai pirmajā mirklī tā šķiet vērtīga īpašība, kas ļauj vairot bagātību. Patiesībā totāla ekonomija pat uz sīkumiem liecina nevis par taupīgumu, bet par muļķību. Pērkot lētu un nekvalitatīvu preci, cilvēks vairāk zaudē, nekā iegūst. Skopais vienmēr maksā divreiz. Algojot personālu skops cilvēks maksā maz un rezultātā visi tie darbinieki, kuri spēj veicināt uzņēmuma izaugsmi, no šī uzņēmuma aiziet.

2. Impulsivitāte
Katrs lēmums ir jāpieņem, apsverot visus plusus un mīnusus. Nedrīkst vadīties pēc garastāvokļa vai iegribām. Un tas ir īpaši svarīgi, ja tas attiecas uz naudu. Nevajadzīgu lietu pirkšana tikai tāpēc, ka tās kādā brīdī ir iepatikušās, ved uz nabadzību. Jo vairāk naudas, jo dārgākas iegribas un jo lielāki zaudējumi.

3. Ieradums neracionāli tērēt naudu
Ņemt kredītu, lai nopirktu dārgu telefonu vai rokas somiņu liecina par nabadzīgu cilvēku. Bagāts vai potenciāli bagāts cilvēks ņem kredītu tikai tāpēc, lai ieguldītu to sava biznesa attīstībā vai izglītībā.

4. Nespēja pieņemt lēmumus
Spēja pieņemt lēmumus ir obligāta. Var konsultēties ar speciālistiem un var ieklausīties padomos, bet izlemt vienmēr vajag pašam. Un, ja lēmums ir pieņemts, tad tam ir jāseko.

5. Ieradums vilkt laiku un gaidīt brīnumu
Bērnībā mūs visus māca būt pacietīgiem. Mācīties stundās, pildīt mājas darbus un tml. Visas šīs skolā apgūtās prasmes ir noderīgas, un tomēr tikai nabadzīgs cilvēks gadiem ies uz nemīlētu darbu, pildīs savus garlaicīgos pienākumus un neko nedarīs, lai to mainītu. Sasniegt panākumus var tikai tādā darbā, kurš ir interesants un kurš nes gandarījumu. Šāds darbs ir jāmeklē, šāds darbs ir jāmācās un nevis jāgaida brīnums.

6. Vēlme pēc momentāla izdevīguma
Neprasme plānot un domas par to, ko vēl var iegūt, neveicina bagātības veidošanos. Viens cilvēks cenšas iekārtoties darbā, kurā maksā vairāk, bet cits tādā darbā, kurā var kaut ko iemācīties un kurā ir iespējas izaugsmei.

7. Ieradums salīdzināt sevi ar citiem
Patstāvīga sevis salīdzināšana ar citiem neveicina panākumus. Mērīt panākumus pēc dārgas mašīnas, lielas mājas vai dārga uzvalka ir kā minimums nesaprātīgi. Tas rada tikai nepieciešamību tērēt naudu par dārgām un nevajadzīgām lietām kā arī rada depresiju, ja tas neizdodas. Bet ieradums vērtēt savus panākumus pēc tā ko tiem saka citi, sen bija jāatstāj bērnībā.

8. Ieradums žēloties un žēlot sevi
Veiksmīgs cilvēks ir stiprs cilvēks. Žēlošanās ir vājuma pazīme, īpašība kas piemīt neveiksminiekiem. Tikai neveiksminieki nebeidzami žēlojas par dzīves smagumu un netaisnību. Veiksmīgs cilvēks vienmēr atrādīs kā no tā gūt labumu.

9. Ieradums būt iedomīgam attiecībās ar draugiem un radiem
Prasme uzturēt radnieciskas un draudzīgas attiecības ir ceļš uz panākumiem. Jebkuru neveiksmi ir vieglāk pārciest, ja jums ir tuvinieku un draugu atbalsts. Jebkurš mērķis ir sasniedzams, ja jums ir saliedēta komanda. Bet tas, kurš pie pirmajiem panākumiem aizmirst par saviem draugiem un radiniekiem ir potenciāls neveiksminieks.

10. Ieradums uzskatīt naudu par bagātības un laimes mērvienību
Kad naudas nav, šķiet, ka tieši tā nes laimi. Tomēr nauda ir tikai instruments, kas pats par sevi laimi nenes. Un tikai tāds cilvēks, kurš to saprot, ir spējīgs gūt panākumus.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

14 − 8 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.