Daži fakti par smaržām

 

Fakti par smaržām

Parfimērijā bez dabiskām smaržvielām izmanto arī sintētiski radītas smaržvielas. Uz šo brīdi uz pasaules jau ir radītas aptuveni 3000 dažādu sintētisku smaržvielu. Sintētiskās smaržvielas smaržu radīšanā sāka izmantot divdesmitajos gados. Arī slavenajās Chanel №5 ir izmantotas sintētiskas smaržvielas.

Dabiskās smaržvielu eļļās nav lētas, bet tas arī ir saprotams, jo piemēram lai izgatavotu vienu kilogramu rožu eļļas ir nepieciešamas 3- 4 tonnas Damaskas rožu ziedlapiņu.

Vīrieši smaržas sajūt labāk. Un ja vīrietis zaudē savu spēju sajust smaržas, tam var rasties vairākas problēmas.  Viena no tādām problēmām var būt tāda, ka vīrietim pazeminās seksuālā dziņa. Skaidrots tas tiek ar to ka vīrietis vairs nespēj sajust sievietes feromonus un līdz ar to arī vairs nespēj uz tiem atbilstoši reaģēt.

Par smaržu dzimteni uzskata Franciju, tomēr sievietes mēdza iesmaržoties jau senajā Ēģiptē. Līdz 15 gadsimtam  pirms mūsu ēras smaržvielas parasti mēdza izmantot tikai reliģiskām ceremonijām.

Lai smaržas un smaržīgās eļļas ilgāk smaržotu tās ir jāuzklāj uz tām ķermeņa vietām uz kurām var sajust pulsu. Bet tualetes ūdens labāk saglabās smaržu, ja to uzsmidzina matiem.

Pētnieki ir pierādījuši ka smaržas un dažādi aromāti palīdz cīnīties ar dažādām saslimšanām, kā arī smaržas var izmantot profilaksei.

Aromāti kurus mēs spējam saost ne tika uzlabo mūsu garastāvokli, tie spēj arī uzlabot mūsu pašsajūtu. Tieši šī iemesla dēļ ir radusies aromaterapija.

Ja saulainā laikā izsmidzina smaržas tieši uz ādas, tad tas varot palīdzēt izvairīties no vasaras raibumiem.

Pēc kompānijas “Coty”  domām, sava smarža ir arī Internetam, un smaržojot tas pēc statiskās elektrības. Šī smarža atgādina ozona smaržu kādā mēdz smaržot gaiss pēc lietus.

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

nine + nine =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.