8 veidi, kā atbrīvoties no negatīvām domām

Kā atbrīvoties no negatīvām domām

Nekas cits tā nespēj sabojāt lielisku dienu kā paša negatīvās domas. Bieži vien daudzi cilvēki pat nejūt, cik daudz negatīva ir to vārdos, kamēr apkārtējie to pamana uzreiz. Lasiet rakstu un uzziniet astoņu veids, kā atbrīvoties no negatīvām domām.

Nedomājiet melnbalti
Dzīve nav galējību rinda. Tā arī nav melnbalta un nesastāv no situācijām “tikai tā vai nekā” vai “visu vai neko”. Ja jūs pret saviem mērķiem attiecaties pārāk fanātiski, jūs nekad nebūsiet laimīgi. Ja jūs nemitīgi baidāties no “neizbēgamas” neveiksmes, kauna vai novēršanās, tas nozīmē, ka jums ir nosliece fokusēties uz sliktāko. Risinājums būtu sākt mācīties ieraudzīt jebkuras situācijas pozitīvās puses. Mācieties koncentrēties uz “vidēju” notikumu norises scenāriju un iemācieties saprast, ka viss ir laicīgs un ka jebkuras nepatikšanas agrāk vai vēlāk, bet aizmirsīsies.

Pamaniet pozitīvo
Negatīvi noskaņotiem cilvēkiem ir tendence visur saskatīt tikai negatīvo. Un, protams, tas traucē saskatīt pozitīvo. Ja jūs ļoti pārspīlējat savas nelaimes un gandrīz nepamanāt pozitīvo, pieradums domāt negatīvi tikai pastiprināsies. Jūs vienmēr atradīsiet to, ko vēlaties atrast un tāpēc risinājums ir meklēt pozitīvo. Ne vienmēr tas ir viegli un tomēr tas ir iespējams.

Nepārnesiet negatīvu no individuāla gadījuma uz visu pārējo
Ja jūs esat dabūjis atteikumu vienā vietā, tas vēl nebūt nenozīmē, ka jums atteiks vienmēr un visur. Uztveriet katru neveiksmi kā individuālu gadījumu un gūstiet no tā mācību nākotnei.

Nepierakstiet citu cilvēku darbiem un vārdiem to kā tur nav
Katram cilvēkam ir pašam sava dzīve, savas rūpes, savas bailes, sapņi un cerības. Šī iemesla dēļ nemeklējiet slēptu jēgu citu cilvēku darbos, vārdos vai klusēšanā. Ja jūs kāda cita cilvēka darbībā sākat saskatīt kaut kādu slēptu jēgu, tas vēl nenozīmē, ka to redz arī citi cilvēki. Nav vērts mēģināt lasīt citu cilvēku domas, jo ļoti iespējams, ka slēptā nozīme, kuru jūs pierakstiet tiem vai citiem cilvēku vārdiem vai darbiem, nav nekas cits kā jūsu fantāzija.

Uzņematies atbildību tikai par to ko jūs varat kontrolēt
Atbildiet par saviem darbiem. Tomēr kad dzīve jums piespēlē nepatīkamu pārsteigumu, nevainojiet sevi tajā, ja vien esat izdarījis visu ko varējāt. Rīkojieties tā kā atļauj jūsu iespējas un atceraties, ka viss ko jūs varat kontrolēt ir tikai jūsu pašu attieksme pret situāciju.

Pasaule nedzīvo pēc jūsu likumiem
Katram no mums ir savi uzskati par to, kas ir labi un kas ir slikti un jūsu cerības var būt viens no galvenajiem negatīvo emociju avotiem. Ja jūs sagaidāt, ka jūsu otrā pusīte vienmēr zvanīs, pirms dosies mājās no darba, bet tai ir citi uzskati, ir skaidrs, ka jūs gaida vilšanās. Tamdēļ neceriet, ka visa pasaule dzīvos atbilstoši jūs plāniem. Saskaņojiet savas vēlēšanās ar savām vajadzībām, bet esiet elastīgi savās cerībās.

Neticiet visam tam kam jūs ticiet
Cilvēka zemapziņu ļoti spēcīgi ietekmētā dzīves pieredze. Un tomēr vai visi jūsu pieņēmumi par to kā ir iekārtota pasaule tiešām ir patiesi? Visticamāk, ka dažus uzskatus par dzīvi jūs esat mantojis no vecākiem, bet vai jūs pats tiem patiešām ticat? Piemēram, ja jūsu vecākiem ir bijušas sliktas attiecības ar kādu kaimiņu, kuram ir piederējis motocikls, ir iespējam, ka tiem pašiem nemanot ir izveidoties uzskats, ka visi motociklisti ir nekārtīgi cilvēki un problēmu avots. Nav izslēgts, ka jūsu vecāki ir nodevuši šo uzskatu arī jums. Risinājums varētu būt pašanalīzes veikšana un uzskatu pārskatīšana.

Pārstājiet nodarboties ar to kas jums nepatīk
Iedomām ir milzu spēks. Tomēr nedodot tām pareizas instrukcijas(piemēram, nevizualizējot pozitīvus rezultātus), tās vērsīsies pie negatīvas domāšanas šabloniem jūsu zemapziņā. Vizualizējiet savā apziņā pozitīvu iznākumu visām tām situācijām, kuras jūs uztrauc. Dariet to regulāri un uzstājīgi, tik ilgi kamēr jūsu neticība pilnībā izgaist.

3 thoughts on “8 veidi, kā atbrīvoties no negatīvām domām

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

fourteen + 12 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.