5 vingrinājumi kas attīsta kreativitāti un radošumu

Viena dzirkstele var radīt spēcīgu uguni. Maza doma var radīt lielu ideju. Kurš gan no mums negrib būt radošs, un uz jaunradi spējīgs cilvēks? Domāju ka tādu cilvēku ir pavisam maz. Tāpēc piedāvājam jums rakstu kurā doti pieci vingrinājumi kas attīsta kreativitāti un palīdz jums būt radošam.

1. Nosaukums
Brīžos kad kāds priekšmets ir piesaistījis jūsu uzmanību, pamēģiniet šim priekšmetam izdomāt jaunu nosaukumu. Tas var būt īss vai garš, sarežģīts vai vienkāršs, galvenais uzdevuma mērķis ir atrast tādu vārdu kurš jums pašam patiks.

2. Trakais ģenētiķis
Paņemiet baltu papīra lapu un zīmuli. Īpaši labi ir ja jūs neprotat zīmēt, tā kā skaistums un gala rezultāts šeit ir pilnīgi nebūtisks. Galvenais ir process. Un tagad uzzīmējiet kaut ko tādu kas sevī iemiesos pēc iespējas vairāk dažādu jums zināmu dzīvnieku īpašības. Nav svarīgi kas jums sanāk, vai tas ir leopards ar žirafes kaklu un lauvas krēpēm, vai zilonis ar spurām. Šī uzdevuma mērķis ir aizvākt visus veselā saprāta un loģikas aizmetņus no jūsu saprāta, tādējādi liekot akcentu uz radošumu un kreativitāti.

3. Neprātīgais arhitekts
Šajā vingrinājumā jums būs jāuzzīmē māja. Izvēlaties 10 jebkurus vārdus. Un iedomājaties ka jūs esat arhitekts kuram pasūtītājs ir pasūtījis projektu ar 10 obligātām prasībām kuras ir šie nejauši izvēlētie vārdi. Te nu var būt jeb kas, piemēram ja esat izvēlējies vārdu “galds” – zīmējiet jūsu māju tā lai tā stāv uz 4 kājām, vārds “tasīte” savukārt varētu nozīmēt mājas jumtu apgāztas tasītes formā. Svarīgi ir “ielikt” šos visus vārdus jūsu mājas zīmējumā. Zīmējot māju uz papīra, vienlaicīgi cenšaties iztēloties kā tā varētu izskatīties dzīvē.

4. 5 + 5
Izvēlaties jebkādu vārdu, ir tikai viens noteikums: šim vārdam noteikti ir jābūt lietvārdam. Tagad uzrakstiet 5 īpašības vārdus kuri pēc jūsu domām šim vārdam vislabāk der. Nu piemēram: “zieds” – skaists, spilgts, svaigs, garš, liels. Tad pamēģiniet uzrakstīt vēl piecus īpašības vārdus kas tam galīgi neder. Šis tad arī ir vingrinājuma galvenais uzdevums, jo kā izrādās, tad atrast šādus nepiemērotus īpašības vārdus ir ļoti grūti. Tomēr pamēģiniet iedziļināties un tomēr atrast tādus īpašības vārdus.

5. Divas nejaušības
Paņemiet vārdnīcu, un pilnīgi nejaušā kārtībā izvēlieties no tās divus dažādus jēdzienus. Uzrakstiet tos un salīdziniet, mēģiniet atrast starp tiem kaut ko kopēju. Izdomājiet neprātīgu stāstiņu kurā iesaistiet šo sakarību. Šāds vingrinājums lieliski trenē smadzenes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

13 − 9 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.