10 padomi produktivitātes paaugstināšanai

Strādājiet no agra rīta līdz vēlam vakaram, bet darbu tikai kļūst vairāk un nekas nevirzās uz priekšu? Iespējams jums noderēs šie desmit padomi produktivitātes uzlabošanai!

1. Pierakstiet visus darbus.
Nemēģiniet paturēt visu galvā. Pierakstiet savus darāmos darbus uz papīra, vai plānotājā. Jo mazāk mūsu galvās ir domas par neizdarītajiem darbiem, jo labāk mēs fokusējamies uz veicamo darbu un jo labāk to veicam.

2. No sākuma izdariet svarīgāko.
Izklausās vienkārši, bet praksē izrādās ka bieži mēs esam aizņemti ar ne tiem svarīgākajiem darbiem, un atliekam svarīgos darbus uz vēlāku laiku. Uztveriet to kā obligātu noteikumu, no sākuma veicat tos darbus kas virza jūs tuvāk mērķim, un tikai pēc tam visu pārējo.

3. Sastādiet dienas plānu vakarā.
Neatlieciet plānošanu uz rītu, bet dariet to vakarā. Ļoti vienkāršs, bet tiešām noderīgs padoms kas palīdz nenoslīkt sīkumos, un sakoncentrēties uz galveno.

4. Cenšaties vienlaicīgi darīt tikai vienu darbu
Nemēģiniet darīt visu uzreiz. Izvēlaties uzdevumu, aizvāciet visus traucējošos faktorus(TV, telefons, internets u.c.) un dariet to kas jums ir jādara.

5. Agri ceļaties
Padoms ir tik sens kā pati pasaule, bet joprojām ļoti efektīvs. Un pie lieliem darba apjomiem neejiet gulēt tajā pašā dienā kad jums ir jāceļas.

6. Nodarbojieties ar sportu, vai vismaz vingrojiet
Tas palīdzēs jums uzturēt jūsu ķermeni formā, un līdz ar to jūsu prāts strādās efektīvāk. Kā arī tas uzlabos jūsu pašsajūtu. Bez tam vingrošana neprasa nekādus speciālus līdzekļus un trenažierus, tā prasa tika gribasspēku.

7. Izsvītrojiet visus “ne darbus” no darbu saraksta
Lai jūsu plānā ir tikai tādi darbi kurus ir iespējams izdarīt bez nervu zālēm un domām par pasaules uzbūvi. Piemēram, “palaist jauno projektu” nav darbs. Darbs ir konkrētas darbības.

8. Esiet proaktīvi
Nereaģējiet, bet paši nosakiet ko darīt, bet ko ne. Ignorējiet nesvarīgo. Jūs pat nespējiet iedomāties cik daudz laika iegūsiet vienkārši no ignorējot visu ko var un visu ko vajag no ignorēt.

9. Uzreiz saglabājiet failus tur kur tiem jābūt
Dēļ tā jums gan būs jāizdomā glabāšanas sistēma kā un kur saglabāt dažādu tipu failus. Toties tas jums vēlāk ļoti atvieglos informācijas meklēšanu un apstrādi.

10. Mainiet nodarbošanās virzienus
Jo ilgāk jūs dariet vienu un to pašu, jo zemāka ir jūsu produktivitāte. Ja jums neizdodas nomainīt savu darbības virzienu darba ietvaros, vismaz izdomājiet dažādus brīvā laika pavadīšanas variantus. Tas jums palīdzēs saglabāt domu svaigumu un radošo potenciālu.

Tomēr pats galvenais ir neaizmirst kāpēc jūs to visu dariet. Neaizmirstiet dzīvot! Jo kāda gan ir jēga produktivitātei ja jums nepaliek laika īstajai dzīvei?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

ten − 1 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.